MED7B79263B41A74709A9FD1098C83B6B00

Modern och stilren genomgångstvåa

Boka visning

Gamlestaden, Göteborg

Gamlestadstorget 27

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,262 inkl värme, VA och kabel-tv och internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea61 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer101
Byggår1918-19
Driftskostnad358 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 2,390,000

Ansvarig mäklare

Visningar

21
September | Monday
Kl 18:00 - 18:30
Vänligen boka dig för visning

Välkommen till denna genomgångstvåa i rymligt och modernt utförande. Renoverat badrum och kök samt genomgående snygga ytskikt gör detta till ett boende du bara kan flytta in i. I Brf Gamlestadstorget bor du i en av Gamlestaden populäraste föreningar i otroligt charmigt landshövdingeutförande med en mycket fin och barnvänlig innergård. I expansiva Gamlestaden bor du nära grönskande natur, populära multisportcentret Serneke Arena men samtidigt endast ca 8 minuter från pulsen i city. Välkommen på visning!

Om området

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
61 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall i ljust utförande och en snygg och naturlig del för avhängning. God förvaring i form av garderob och skåp som ramar in avhängningsdelen. Snygg och slitstark klinker ligger direkt vid entrén som sedan övergår till ett snyggt golv i breda plank som är genomgående i hela bostaden.
Vardagsrum
Stort och rymligt rum med gott om plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Stort fönster som avger gott om ljusinsläpp.
Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Bra förvaring i en vinkel av sovrummet som täcks genom draperi på ett varmt och snyggt sätt.
Kök
Kök med gott om förvaring och arbetsytor i modernt utförande. Köket går i mörk ton, snygg ekskiva ovanpå och matchade med snyggt vitt kakel med fasade kanter. Naturlig plats för matbord och fönster med utsikt mot den härliga innergården. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd mikro, inbyggd ugn, spishäll och köksfläkt.
Badrum
Modernt helkaklat badrum med vitt kakel och snygg klinker i marrakech-stil. Badrummet är utrustat med wc, handfat i skålutförande på kommod och bänskiva och duschdel som avskärmas av en glasvägg.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,390,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 4,262 inkl värme, VA och kabel-tv och internet
Driftskostnad
SEK 4,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,800
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.56303 %
Andel av årsavgiften
0.54515 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1918-19
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 6/18/2019
Energiprestanda
136 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
151 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Gamlestadstorget
Om föreningen
Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har TV-leverantör boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com
Organisationsform
Andelsrätt
Antal lägenheter
165
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen.

För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser.
Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit.
*Information från föreningens hemsida.
Parkering
I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Gamlestaden Göteborg

Gamlestadstorget 27

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg