230
MEDB1DB78686ED64C04BCF097FC54F135CE

Friliggande villa i Enskede Gård - garage - friköpt tomt - lummig trädgård!Dammtrappgatan 54 Enskede Gård, Enskede gård

BudgivningKlarlagt

Enskede Gård, Enskede gård

Dammtrappgatan 54


PRIS (utgångspris)9 450 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

95 kvm

BIAREA

62 kvm

TOMTAREA

464 kvm

BYGGÅR

1941

DRIFTSKOSTNAD

2 898 kr/månad

PRIS

9 450 000 kr Utgångspris

Friliggande villa i Enskede Gård - garage - friköpt tomt - lummig trädgård!

- Friliggande villa med garage och carport.
- Bergvärme och installerade solpaneler, låga driftkostnader.
- Vacker trädgård med flera uteplatser.

Med glädje välkomnar jag er till denna vackra, friliggande villa om totalt 157 kvm på idylliska Dammtrappgatan - lugnt beläget fritt från trafik och rörelse, med Dammtrappsparken precis intill och kort gångavstånd till både Lindes tvärbanestation, T-bana och Enskedeparkens bageri & café! En lugn oas samtidigt som det är det villaområde i Stockholm som ligger närmast City.
Under 2023 installerades solpaneler vilket i kombination med bergvärmen ger låga driftkostnader och förbrukning. I Energideklarationen är huset betygsatt med det höga betyget ”B”, vilket gör att det är möjligt att ansöka om ett s.k. ”Grönt Bolån” hos många banker. Angivna driftskostnader avser 2022 och 2023 väntas ge en ännu lägre elkostnad.
Här finner ni en lättskött trädgård med en mångfald av blomster som blommar omlott, i trädgården finns både växthus och flera uteplatser med utrymme för större utemöbler. Läget är skyddat med en grönskande omgivning - marken är friköpt. Vidare finns både garage och carport, en utmärkt lösning då garaget har plats för generöst med både verktyg och friluftsutrustning.
På entréplan finns en öppen matsal i fil med det lättmöblerade vardagsrummet med goda ljusinsläpp och eldstad.
Invid matsalen ligger det komplett utrustade köket med modern standard och goda arbetsutrymmen, dessutom finns ett sovrum på samma våning.

Övervåningen har två sovrum, mycket goda förvaringsutrymmen och ett helkaklat badrum med badkar.

I källaren finns en bastu, tvättstuga, ett duschrum med toalett och en inredd gillestuga/sovrum samt ett stort verkstadsutrymme. Därtill finns flera rejäla förvaringsutrymmen med flera alternativ till både inredning och anpassning. Goda möjligheter att inreda delar av källaren till generationsboende då separat ingång finns.

På kort gångavstånd ligger både Lindeparken och Enskedeparken liksom flera förskolor, grundskola och gymnasieskola. Årstaviken med fina stråk ligger också inom räckhåll liksom Årsta Torg med ett brett serviceutbud. Detta funkishus lämpar sig utomordentligt för den växande familjen som uppskattar ett lugnt men centralt läge då ni med T-bana på 12 minuter byter citys puls mot fågelkvitter och grönskande omgivningar.
Huset säljs med en dolda-fel-försäkring.

Varmt välkommen på visning! Anmäl dig på mäklarens hemsida och välj den tid som passar dig bäst då anmälan är ett krav för att alla ska få en chans att titta. Välkomna!

Bilder

MEDB1DB78686ED64C04BCF097FC54F135CE
MEDE9294BB9A67C4F909B6D558EC9696AE4
MEDDA46AB270860449A91A33B49E6E39947
MED8AC34E83F1CA4348A0792119769C11F3
MED9DC2AA77A216450195B3E51977ED693E

Planritningar

Entréplan

Källarplan

Övervåning

Fastighetskarta

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

95 kvm

BIAREA

62 kvm

TOMTAREA

464 kvm

BYGGÅR

1941

DRIFTSKOSTNAD

2 898 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Välkommen in!

Från den skyddade baksidan ligger entrén, där den öppna hallen med plats för avhängning och skor nås. Hallen ligger i direkt anslutning till kök, vardagsrum, sovrum och toalett. På golvet ligger klinkers och väggarna är målade.


VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och ljusinsläpp från två väderstreck. Här ryms med lätthet både en större soffgrupp, tv-bänkar, bokhyllor m.m.
Den rogivande eldstaden är fullt fungerande. På golvet ligger en genomgående holländsk parkett vilken fortsätter in mot sällskapsrummet, väggarna är ljusa.


KÖK

Komplett utrustat IKEA-kök från 2016 med vita skåpluckor och rejäla arbetsytor. Här finns en inbyggd ugn, mikro, kyl/frys och diskmaskin. Både induktionshäll och diskho är extra breda. Under diskhon finns plats för återvinning och sopor där lådan smidigt öppnas genom ett enkelt tryck med foten.


SÄLLSKAPSRUM

Genom köket - i fil med vardagsrum, ligger det stora sällskapsrummet med gott om utrymme för ett större matbord. Tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrum kan allt mellan 10-20 personer sitta bekvämt vid ett långbord. De tre fönstren med djupa fönsterbrädor i marmor släpper in gott om ljus. Invid sällskapsrummet finns dessutom ett rymligt skafferi/skåp med flera hyllplan.


WC
Invid hallen finns en toalett och handfat, plats för ytterligare förvaringsskåp.


SOVRUM 1

På entréplan finns ett sovrum med plats för både dubbelsäng, nattduksbord och bokhyllor. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är tapetserade. Notera gärna förvaringsutrymmet under trappan mot övervåningen.

Övervåning

SOVRUM 2

Det andra sovrummet ligger på övervåningen, direkt t.h. Här ryms också allt som kan tänkas behövas i ett sovrum, dessutom finns en rymlig och platsbyggd originalgarderob. Plankgolvet är vitmålat och väggarna tapetserade.


SOVRUM 3

Det tredje och största sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. I detta sovrum finns tre rejäla garderober och en enklare alkov med plats för t.ex. barnsäng eller skrivbord.
Här ligger samma vitmålade golv som i sovrum 2, väggarna är tapetserade.

Den inre hallen mellan de båda sovrummen är vackert tapetserade och golvet slipat, lutat och behandlat med hårdvaxolja. Här finns två rejäla garderober med gott om förvaringsutrymme, dessutom nås kattvinden härifrån. Kattvinden rymmer gott om diverse.


BADRUM

Helkaklat badrum från 2007 med tidlös färgsättning.
Här finns både toalett, badkar, handfat och badrumsspegel - plats för skåp. Vidare finns vattenburen handdukstork och elburen golvvärme.
Det öppna takfönstret släpper in gott om naturligt ljus.


Källarvåning

I källaren - med ingång från två håll, finns generösa förvaringsutrymmen som med anpassning går att utforma efter egna behov.

DUSCHRUM / BASTU / TVÄTTSTUGA

Invid den inre hallen finns ett kaklat duschrum med duschväggar i glas, handfat samt toalett.
Vägg i vägg med duschrummet finns en bastu med elaggregat, används nu som förvaringsutrymme.
Intill bastun ligger tvättstugan utrustad med tvättmaskin, torktumlare och ho.

GILLESTUGA / VERKSTAD

Den inredda gillestugan med eldstad används nu som ett extra vardagsrum / gästrum. Här finns generösa utrymmen med gott om plats för både soffa, TV-möbler, säng m.m - ett utmärkt tonårsrum.
Intill gillestugan finns ett rymligt allutrymme/verkstad med flera användningsmöjligheter – varför inte inreda till en uthyrningsdel? Separat ingång finns.
Mellan verkstaden och hallen ligger pannrummet med plats för smått och gott, under källartrappan finns också plats för förvaring.


TRÄDGÅRD / GARAGE

Den uppvuxna trädgården är både plan och lättskött, med en mångfald av blomster som blommar i etapper. Här finns bl.a. tre äppelträd, körsbär, plommon m.m.
För den odlingsintresserade finns ett växthus att tillgå invid den rymliga altanen med plats för utemöbler. När kvällssolen närmar sig finns den andra, stenlagda uteplatsen att tillgå.
Garaget nås från både framsidan och tomten. Här ryms normalstor bil och en rejäl uppsättning verktyg eller hela familjens friluftsutrustning, cyklar m.m. Carporten möjliggör annan användning av garaget.

Om området

Enskede Gård består av både villor av blandad typ och flerbostadshus från 1920-1940 tal. Ett lugnt område med närhet till härliga Södermalm och endast en kort promenad till Globenområdet. Beläget mellan områdena Gamla Enskede, Årsta och Enskedefältet.

Lindeparken är en fantastiskt vacker och fin park att promenera i. Lika så Enskedeparken och dess kolonilotter. Här hittar du ett mycket populärt surdegsbageri och café som måste besökas!

Längs med Sockenvägen ligger Enskede rackethall, för den som gillar inomhussport, även stallet Enskede Ridhus och inte minst Enskede Värdshus.

KOMMUNIKATION

Kommunikationerna är goda med närhet till Nynäsvägen och tunnelbana samt tvärbana som passerar området.

Tunnelbanans gröna linje passerar stationen Enskede Gård, 4 minuter från Gullmarsplan, 12 minuter till T-centralen. Från närliggande station Linde kan man ta tvärbanan. Med tvärbanan når man Årstaberg där anslutande pendeltåg finns.

NÄRSERVICE

Globenområdet som bjuder på ett stort utbud av shopping och restauranger samt en välsorterad ICA butik. Vid Enskede gårds tunnelbana finns en italiensk restaurang och en liten promenad bort vid Sockenplan finns både bageri, livsmedelsbutik, thairestaurang och en pizzeria. Tack vare husets centrala läge är det gångavstånd till Årstas breda utbud av både restauranger och rekreation.

I Enskede finns tre grundskolor och flera kommunala förskolor. Vid t-banan i Enskede Gård ligger ett hantverksgymnasium och i Globen finns ett gymnasium med inriktning mot hotell och restaurang.

PARKERING

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun

Ekonomi

EL

20 301 kr

VA

3 744 kr

RENHÅLLNING

1 653 kr

SOTNING

486 kr

FÖRSÄKRING

8 595 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

34 779 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Angiven elkostnad inkluderar uppvärmning.
Renhållning avser hämtning en gång/månad samt två gånger/månad avseende kompost.
Angivna kostnader är med 1-2 personer boendes i huset.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1941

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-09-12

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

46 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

66 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

7 358 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Tegel/Betong/Lättbetong

FASAD

Puts

FÖNSTER

2-glas kopplade fönster

BJÄLKLAG

Trä/Betong

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Delägaren 33

ÖVRIGT

Information från besiktningsprotokoll utfört 1998, i samband med nuvarande ägares förvärv:

- All invändig elinstallation byttes 1986.
- Delar av rörstammar för avlopp byttes.
- Yttertak är daterat till ca 1994 med ny papp, ny läkt och nya pannor.
- Vindsbjälklaget har tilläggsisolerats.

Nuvarande ägare har bl.a. utfört följande renoveringar:

- 2000: Fasaden putsades om.
- 2007: Badrumsrenovering övervåning, stammar byttes lokalt samtidigt.
- 2009-2010: Dränering, (isodrän). Två stenkistor nedgrävda på västsidan, (under stengången). Tre sidor av huset dränerades, alla utom garagesidan.
- 2013: Installation av bergvärme, borrdjup 170 meter. (Borrhål i s.ö. delen av tomten, i utkanten av car-porten).
- 2016: Köksrenovering.
- 2018: Utvändig målning av fönster.
- En enkel korttidsmätning gjordes i somras för att få en indikation kring radonvärde vilket indikerade 60 ± 20 Bq/m³ i sovrum på övre plan, 130 ± 20 Bq/m³ i sovrum på entréplan, 210 ± 40 Bq/m³ i vardagsrum samt, 720 ± 100 Bq/m³ i gillestugan. År 1998 gjordes även en gammastrålningsmätning på 22 punkter i huset, med resultat att strålningen understiger gränsvärdet.

- 2023: Installation av solpaneler, 16 stycken á 1,92 kvm/styck. Dessa beräknas kunna ge 6320 kWh per år enl. produktblad för panelerna. Total yta solpaneler är ca 31 kvm.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

7 130 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 361 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 250 000 kr

Tomt

AREAL

464 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning (1932-12-31) Stadsplan (1931-03-13)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Flera uteplatser finns att tillgå.

PARKERING

Garage och car-port finns i anslutning till huset.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Okulär elinstallation
Okulär VA-kontroll
Överlåtelsebesiktning
Klarlagt

Karta

Stockholm Enskede Gård

Dammtrappgatan 54

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg