190
MED71D56679F9C145DBA1FC5B537722BADF

Vindslägenhet med sjöutsikt samt balkong med både morgon- och kvällssol!

Såld!

NACKA Järla Sjö, Nacka

Garverigränd 1, vån 4


Såld!
Slutpris: SEK 3,750,000

Ansvarig mäklare

VÄLKOMMEN till en mycket charmig och unik 3:a högst upp i huset med generös takhöjd, snedtak och takfönster, som ger lägenheten en härlig vindskaraktär! Stor balkong i högt fritt läge med såväl morgon- som kvällssol sommartid. Ljus, fin matplats i burspråk med sjöutsikt. Påkostat renoverat kök i öppen planlösning med vardagsrum. Två fina sovrum, varav det ena med takfönster. Förvaringsutrymmen i lägenheten i form av garderob, klädkammare/förråd och kattvind. Fräscht helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin.
Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Kort promenad till närmaste badbrygga. Mycket bra kommunikationer med både buss och tåg samt cykelavstånd till stan. Även tunnelbanan kommer att stanna vid Järla, när den kommer. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor samt till Nacka gymnasium. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Detta är en lägenhet som måste ses och upplevas på plats - varmt välkommen till visning!

Om området

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,512 inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea69 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer24
Byggår2004
Driftskostnad590 kr/månad

Bilder

Garverigränd 1

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall som öppnar upp sig mot vardagsrum och kök längre in. Plats för avhängning av ytterkläder. Tapetserade väggar och marmorgolv (Carrara). Ingång till badrum, klädkammare/förråd + kattvind samt sovrum 2.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp åt vardagsrum och kök. Vitmålade väggar samt hårdvaxoljat trägolv. Utgång till balkong.

BALKONG
Helglasad dörr leder ut till den stora fina balkongen i högt läge med utsikt över området. Här kan du sommartid njuta av solen både på morgonen och på kvällen. Tak finns över balkongen, som ger en härlig inramad känsla.

KÖK
Påkostat kök med ljus, trevlig matplats i burspråk med utsikt mot sjön och över takåsarna. 2013 renoverades köket genom att samtliga luckor och sidstycken byttes ut (måttbyggt av Sörmlandskök på befintlig stomme från Myresjökök), ny bänkskiva och stänkskydd av kvartskomposit, ny diskho och blandare (Tapwell) samt ny platsbyggd köksö med bänkskiva i kvartskomposit. Den maskinella utrustningen består av: spis och ugn (Smeg, 2013), två integrerade kylar (Electrolux, 2013) och en integrerad frys (Electrolux, 2013) samt diskmaskin (Electrolux, 2020) och köksfläkt (Cylinda, 2020). Vitmålade väggar samt oljat trägolv.

SOVRUM 1
Sovrum med härlig rymd, snedtak och takfönster. Plats för dubbelsäng. Tapetserade väggar och oljat trägolv. En inbyggd garderob.

SOVRUM 2
Sovrum med snedtak, vitmålade väggar och oljat trägolv.

BADRUM
Med ingång från hallen finns lägenhetens stora badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med badkar, vägghängd wc, vägghängt handfat, handdukstork samt väggspegel med vacker stenhylla under. Platsbyggt hörnskåp och bänk i massiv ek. Tvättmaskin (finns uttag för att även koppla in torktumlare).

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD + KATTVIND
Med ingång från hallen finns det en rymlig klädkammare/förråd och innanför det ytterligare förvaringsmöjligheter i kattvinden. Klädkammaren/förrådet har vitmålade väggar och heltäckningsmatta.
Antal rum
3 rum
Boarea
69 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 4,512 inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Driftskostnad
SEK 7,074 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,580
Försäkring
SEK 1,494
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.
Andel i föreningen
1.3681 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 10/16/2009
Energiprestanda
131 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Vasagården
Om föreningen
Den första inflyttningen till Brf Vasagården skedde i november 2004. Föreningen består av 62 lägenheter fördelade på tre fastigheter.

Nere vid Winborgs torg och sjön ligger Sjöblänket, som med sin soliga brygga är en naturlig samlingsplats året om. Gårdstunet med gemensam trädgård och lekplats ligger alldeles ovanför. På Garverigränd ligger Skogsbacken.

I månadsavgiften ingår kostnaden för grundutbud kabel-tv om fn 116 kr/månad från Com-Hem samt bredband 100 mbit om fn 137 kr/månad från Bredbandsbolaget.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras pantsättaren per pant.
Parkering
Boendeparkering i området. 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Se aktuell info på www.jarlasjo.se. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1 000 kr/månad.
Renoveringar
Planerat underhåll: Dränering baksidan Garverigränd 1 och ingjutningar av pålar i vatten i samarbete med berörda bostadsrättsföreningar och Samfälligheten.
Ekonomi
Det finns i dagsläget inget beslut om avgiftshöjning (avstämt med styrelsen 2020-03-17). Sedan 2013 har föreningens avgifter sänkts med totalt 4,7%.

Karta

NACKA Järla Sjö Nacka

Garverigränd 1, vån 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg