190
MED6B29BAFEF2BB40ED94706A4084E0AF0E

Etta alldeles vid Tyresö Centrum!

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Bollmoravägen 12 2tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,500,000

Ansvarig mäklare

Perfekt förstaboende eller övernattningslägenhet! Renoverad -2010 i bra skick. Stabil stambytt förening, låg avgift och ett perfekt läge nära centrum med exemplariska kommunikationer. Fräscht kök med bla diskmaskin. Här är det bara att flytta in! Välkommen.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,740 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea22.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1201-115
Byggår1959-61
Driftskostnad333 kr/månad

Bilder

Fasad

Kök

Kök

Vardagsrum

Planlösning

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fin HALL med väggar målade i vitt och ett härligt mörkt klinkergolv. Här finner vi även plats för avhänging samt god förvaring tack vare fyra stycken garderober.

BADRUMMET renoverades av föreningen i samband med stambytet vid 1999-2000 och är utrustat med ljust klinker och kakel. Vi finner även vägghängd WC och det är förberett för tvättmaskin. En trevlig detalj är den nya dörren med ett litet fönster.

VARDAGSRUMMET är målade i ljusa färger överlag, förrutom en vägg som har en fin fondtapet. På golvet finner vi ljus laminat. Här ryms både soffa, tv-möbel, soffbord och en liten matplats för den som så önskar.

KÖKET är renoverat med nya stommar, luckor och vitvaror. Vi finner en Cylinda hällspis, Gorenje kyl, Electro-Helios diskmaskin samt en inbyggnadsmicro.
Ovan bänkskiva har vi en fin turkos glasmosaik som skänker köket stil och karaktär.
Antal rum
1 rum
Boarea
22.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 1,740 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
Övrigt
SEK 4,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.23936 %
Andel av årsavgiften
0.23936 %
Byggnad
Byggnadstyp
8-våningshus
Byggnadsår
1959-61
Uppvärmning
Centralvärme
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Energiprestanda
100 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB Brf Gösen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad.
Föreningen har anslutit alla lägenheter till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem. Föreningen har nyligen genomfört balkongrenoveringar där de blästrat, tätat och målat alla balkonger.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Bollmoravägen 12 2tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg