MEDC0B14F833D414FB5A113C63F1B1A5B5B

Välplanerad 3:a på fina Kolbäcksgränd - lugnt belägen fritt från direkt insyn!

Boka visning

Bagarmossen, BAGARMOSSEN

Kolbäcksgränd 29

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,536 Inkl. Uppvärmning, varm- och kallvatten, separat förråd, tillgång till tvättstuga. (+68:- för bredband). Totalt 4604:-/månad.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea72 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer116
Byggår1954
Driftskostnad500 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,950,000

Ansvarig mäklare

Visningar

7
March | Sunday
Kl 11:00 - 11:20
Välkommen! Anmäl dig gärna på mäklarens hemsida.
7
March | Sunday
Kl 11:20 - 11:40
Välkommen! Anmäl dig gärna på mäklarens hemsida.
7
March | Sunday
Kl 11:40 - 12:00
Välkommen! Anmäl dig gärna på mäklarens hemsida.

Varmt välkommen till denna välplanerade 3:a, lugnt belägen på Kolbäcksgränds familjära innergård med lekplats och grönytor precis intill!

Här finner ni ett stort, lättmöblerat vardagsrum med balkong som vetter mot den trafikfria och lugna gränden, precis intill en lugn innergård med lekplats och ytor för umgänge.
Det väl omhändertagna och renoverade köket är komplett utrustat med allt som behövs i ett modernt hem. Badrummet är både rymligt och helkaklat, här finns både badkar och tvättmaskin. Vid renovering av lägenheten 2016 valdes miljövänliga & Svanenmärkta material med bästa energiklass.

De två sovrummena rymmer ett komplett sovrumsmöblemang, och i båda sovrummen finns platsbyggda originalgarderober med generöst förvaringsutrymme. Hela lägenheten går i en mjuk 50-tals-anda i kombination med en modern standard, nyckelfärdigt att flytta in.

Lägenheten är en del av den välskötta föreningen Friheten, med välskötta hus och en god ekonomi. I föreningens finns både gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, snickeriverkstad och lådcyklar att låna. På kort gångavstånd finns både förskolor, grundskola liksom buss, T-bana och Nackareservatet som ligger 1-minuts promenad bort.

Hjärtligt välkommen på visning - anmäl dig gärna på mäklarens hemsida!

Om området

Bagarmossen är ett lugnt och grönskande område i södra Stockholm, med närhet till både innerstad och natur. I området finns många skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är mycket omtyckt av barnfamiljer. Alldeles utanför knuten finns dessutom Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar- och vintertid. I Nackareservatet finner ni badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbana, vackra promenadvägar och joggingspår. Att få bo så nära centrala Stockholm men ändå vara omgiven av grönska i ett idylliskt område är en lyx. Här har du nära till allting och det är detta som bland annat gjort att Bagarmossen idag mer än någonsin är ett levande och eftertraktat område.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer i Bagarmossen. Tunnelbanans gröna linje tar er till city på ca 15 min. Buss 161 tar er till Gröndal genom söderort.

Närservice

Bagarmossens centrum erbjuder bra service med allt en behöver. Matbutiker som bl.a. Konsum och ICA, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området, thai-takeaway, sushi, pizzeria och några caféer.

Parkering

Gatuparkering mot avgift, taxa 5.
Det finns även ett parkeringshus vid Byälvsvägen, vilket administreras av Stockholm stads parkering.

Övrigt

Bagarmossen växer så det knakar. Om några år planeras nybyggnation av ca 650 lägenheter och en ny skola för 1200 elever.

Bilder

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in!

HALL

Öppen hall i direkt anslutning till både kök, vardagsrum, badrum och de bägge sovrummen.
Här finns utrymme för både jackor, skor och förvaring i den platsbyggda originalgarderoben. Ljusa ytskikt med vita väggar och ljust linoleumgolv.


KÖK

Stilrent renoverat kök i en ljus färgsättning och goda arbets- och förvaringsutrymmen, och det finns plats för 4-6 personer att sitta bekvämt. Köksutrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis och spisfläkt samt inbyggd ugn och mikro på bekvämlig höjd.
Skåpluckorna går vitt med fina beslag i tidstypisk stil, köksväggen är kaklad i vitt och bänkskivan är i massiv ek. På golvet ligger ett fint linoleumgolv med rutigt mönster. Väggarna är vitmålade och tapetserad med en fin fondvägg från Svenskt Tenn.
Helt fritt från insyn med goda ljusinsläpp och enbart grönska utanför.


VARDAGSRUM

Öppet och lättmöblerat vardagsrum med plats för både en större soffgrupp, sällskapsmöblemang liksom byråer och bokhyllor.
Ljusinsläppen är goda tack vare stora fönster och glasad balkongdörr. Balkongen vetter mot den lugna och inhängnade gränden i anslutning till innergården där det finns både lekplats för barn och umgängesytor för de vuxna.
På vardagsrumsgolvet ligger en fin originalparkett och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.


SOVRUM 1 - BARNRUMMET

Det första sovrummet nås genom hallen, och rymmer både en större möbelgrupp och byråer. Här finns en platsbyggd originalgarderob vilken rymmer gott om både kläder och annat. Fint parkettgolv och ljust tapetserade väggar.


SOVRUM 2

Det andra sovrummet nås till vänster genom hallen, och här finns förutom rejäla originalgarderober med gott om förvaringsutrymme, plats för både dubbelsäng, nattduksbord och byråer. Väggarna är målade i en rogivande mörkgrå nyans och på golvet ligger en genomgående parkett.


BADRUM

Kaklat badrum med toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och ett badkar.
Det finns dessutom en installerad tvättmaskin, (den närmsta tvättstugan ligger i porten intill).
Det stora vädringsfönstret släpper in gott om naturligt ljus. Ljusblått klinkers på golv och kaklade väggar i vitt med en ljusblå bård.


ÖVRIGT

Till lägenhet hör ett separat källarförråd och ett matkällarförråd.
Säkerhetsdörr är installerad.
I badrummet finns en hårtunn spricka på väggen mot sovrummet.
Antal rum
3 rum
Boarea
72 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 3,950,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,536 Inkl. Uppvärmning, varm- och kallvatten, separat förråd, tillgång till tvättstuga. (+68:- för bredband). Totalt 4604:-/månad.
Driftskostnad
SEK 6,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Schablonberäknade driftskostnader.
Andel i föreningen
0.43939 %
Andel av årsavgiften
0.43939 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Riksbyggen BRF Friheten
Om föreningen
BRF Friheten är en mycket trevlig och välmående förening som bildades 1954 då husen också byggdes. Föreningen består av 260 lägenheter fördelade på 7 hus på adresserna Kolbäcksgränd 1-33 och 6-36, alla upplåtna med bostadsrätt. Förvaltas av Riksbyggen Stockholm.

Medlemmar har förmånen att kunna hyra en renoverad föreningslokal och övernattningslägenhet.
En mycket uppskattad cykelpool finns med tillgång till både lådcyklar och vanliga lånecyklar. Det finns även en odlingsgrupp att gå med i för att få möjlighet att odla i pallkragar på gården. Ett bytesrum finns - den s.k. Bytesbörsen, samt snickeriverkstad.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade och föreningen tecknar en gemensam försäkring gällande bostadsrättstillägg.Föreningens har en mycket informativ hemsida: www.brffriheten.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
260
Tv och bredband
Internet via Ownit (68 kr/mån obligatorisk avgift). TV via ComHem.
Parkering
Det finns 46 garage, 39 p-platser med motorvärmaruttag och 5 MC-platser.
Renoveringar
Följande reparationer och renoveringar som har gjorts i föreningen:

Stambyte 1993. Spolning och filmning av avlopp i källaren gjordes 2013. Upprustning av tvättstuga på Kolbäcksgränd 30 samt renovering av källaravloppsledningar på Kolbäcksgränd 24-36, samt i övriga låghus under en 5-års period från 2018.

Omläggning av tak med nytt tegel i mitten av 90-talet

Installation av fjärrvärme 2004

Renovering av fasader och balkonger i höghuset 2003 och i låghusen 2007-2008.

Förnyelse av rabatter 2010.

Renovering av tvättstugan i nr 12 år 2011 och i nr 33 år 2012.
Nyligen har de liggande avloppen i källargolven renoverats.

Målning av portar har gjorts och installation av belysning med sensorer. Avslutat arbete med gott resultat är målning av trapphusen 2013-2014. Även föreningslokalen har renoverats.

Enligt verksamhetsplan ska el-stammarna bytas framöver.

Se även i årsredovisningen för mer information!
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Godkända medlemmar ska vara bosatta på adressen.
Äger föreningen marken
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Avtalet gäller oförändrat i 10 år. Omförhandling sker 2024.
Övrigt
Föreningen har åtta tvättstugor, samlade på tre ställen. Den egna portnyckeln passar till alla tvättstugor.
Kolbäcksgränd 12, Kolbäcksgränd 30, Kolbäcksgränd 33

Grovsoprum finns i källaren till Kolbäcksgränd 28.
Avgiften höjdes med 1% årsskiftet 2020/2021.

Karta

Bagarmossen BAGARMOSSEN

Kolbäcksgränd 29

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg