190
MED4325154D39694B4B9A3E2F6C3AC64CA2

Stor och rymlig fyra i populära Gamlestaden

Såld!

Gamlestaden, Göteborg

Götaholmsgatan 3B


Såld!
Slutpris: SEK 3,400,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en härlig fyra med otroligt stora ytor, Två helkaklade badrum och egen uteplats att tillgå. Övergående ljusa och fina ytskikt och ett stort kök med mycket förvaringsmöjligheter och gott om plats för ett större matbord. Lägenheten är placerad i populära och expansiva Gamlestaden. Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.
Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Välkommen på visning!

Om området

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,832 inkl värme, VA, kabel-tv och internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea103 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer15
Byggår1992
Driftskostnad500 kr/månad

Bilder

Stort vardagsrum...

...med utgång till uteplatsen

Härligt västerläge

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
103 kvm
Kök
Stort och rymligt kök med bra förvaring och gott om plats för ett större matbord. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Fina ljusa ytskikt och plastmatta.
Vardagsrum
Stor vardagsrum med utgång till en härlig uteplats med kvällssol. På golvet ligger en fin ekparkett och tapet pryder väggarna.
Sovrum 1
Direkt från entrén når du detta första sovrum. Sovrummet är rymligt och har dessutom en klädkammare. Laminatgolv och ljusa ytskikt.
Sovrum 2
Därefter finner du det lite mindre sovrummet men som fortfarande är i en bra storlek. Laminatgolv och ljusa ytskikt.
Sovrum 3
Sista sovrummet som du når från vardagsrummet är i ett stort utförande. Ljusa ytskikt och plastmatta på golvet.
Badrum 1
Stort och helkaklat badrum i ljust utförande som är nyligen renoverat. Badrummet är utrustat med badkar (fronten har tyvärr gått sönder), tvättställ, wc, tvättmaskin och torktumlare.
Badrum 2
Ännu ett helkaklat badrum som också nyligen är renoverat i samma vita utförande. Detta lite mindre badrum är utrustat med dusch, tvättställ och wc
Hall
Stor, rymlig och välkomnande hall med bra förvaring i form av fyra garderober. Du välkomnas av vita fina ytskikt och ett fint laminatgolv.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 5,832 inkl värme, VA, kabel-tv och internet
Driftskostnad
SEK 6,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftkostnader endast riktvärden
Andel i föreningen
4.68636 %
Andel av årsavgiften
4.68636 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1992
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 9/17/2009
Energiprestanda
119 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Götaholm
Om föreningen
Brf Götaholm är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 26 bostadsrätter. Föreningen har adressen Götaholmsgatan 3 A-B. Föreningen bildades i samband med byggnationen som skedde 1992. Föreningen äger marken.

Föreningen innehar en gemensam gård med grillmöjligheter. I föreningen finns även tvättstuga med torkrum och toalett samt cykelrum, barnvagnsrum och föreningslokal.
Organisationsform
Bostadsforening
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen hyr 52 parkeringsplatser av Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag. En parkeringsplats kostar cirka 495 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga platser. För mer information se: https://www.p-bolaget.goteborg.se/
Renoveringar
GJORDA RENOVERINGAR
2010-2013 Service av tvättstugan.
2012-2013 Upprustning av innergården.
2013 Service av hissen.
2014 Renoverades fasaden, tvättades balkonger samt målades fönster och plåt på taket. Under samma år byttes hängrännor, termostatventiler samt expansionskärl i fjärrvärmecentralen.
2015 Upprustning av innergården samt nytt portkodssystem.
Ekonomi
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar (2016-03-21).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Gamlestaden Göteborg

Götaholmsgatan 3B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg