190
MED2722A0211C92436AB11EBD6BE1DA3EE1

Såld!

Johanneberg, Göteborg

Eklandagatan 23B


Såld!
Slutpris: SEK 3,280,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till dennna välplanerade trettiotalstvåa med genomgångsläge och balkong ut mot Eklandagatan. Charmen från byggåret återspeglas i generös takhöjd, parkettgolv och fönsternischer i sten. Här bor du med några få minuters promenad från Korsvägen och Avenyn samt med goda kommunikationer strax utanför porten. Stabil och trevlig brf med mycket god ekonomi! Välkommen på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,444 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea58 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer17
Byggår1934
Driftskostnad375 kr/månad

Bilder

Välkommen till denna charmiga trettiotalstvåa

Balkong från vardagsrummet

Utsikt från balkongen

Natrulig matsalsdel i vardagsrummet

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
58 kvm
Eklandagatan 23B
Välkommen till Eklandagatan 23 och detta charmiga 30-talshus. Föreningen, som varit med sedan huset byggdes, är mycket stabil och har en fantastisk uteplats på baksidan av fastigheten. Ta trapporna upp till våning ett och denna mysiga genomgångstvåa. Lägenheten är i något äldre skick och en del ytskikt bör göras i ordning. De viktiga grundattributen finns där såsom en takhöjd om närmare 2,7 meter, parkettgolv samt charmiga 30-talsdetaljer såsom gamla dörrar, gjutjärnsradiatorer och fina fönsternischer i sten. Bostaden bjuder också på gott om förvaringsmöjligheter i sovrum samt i två tillhörande förråd. De ca 58 kvadratmetrarna disponeras enligt nedan.
Hall
Hall med parkettgolv och ljus tapet samt en häftig vit trävägg som bryter av mot övriga väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterplaggen.
Vardagsrum
Lägenhetens absoluta höjdpunkt! Först kommer du in i det som känns som en naturlig matsalsdel för att sedan kliva vidare in i den del som passar utmärkt för den stora soffgruppen samt TV-möblemang. Ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet och härifrån nås den rymliga balkongen som har en utsikt mot Eklandagatan och gröna Carlanderska parken. På balkongen tar man gärna en lång frukost i morgon/förmiddags-solen.
Sovrum
Mysigt sovrum beläget med bakgård och grönska. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i i flertalet garderober. Dubbelsäng med tillhörande sängbord får plats.
Kök
Kök i vit färgskala utrustat med varmluftsugn, gasspis, fläkt, kyl och frys i halvhöjd. I köket finns natrulig plats för matbord för 4 personer och man har en utsikt mot den mysiga gården.
Badrum
Badrummet är helkaklat och renoverades av föreningen vid stambytet år 2000. Mörk klinkers på govlet och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av wc, handfat, badrumsskåp, dusch med glasdörrar och handdukstork.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4
Avgift
SEK 3,444 inkl värme, VA och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
2.8555 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1934
Energideklaration
Utförd. 12/18/2008
Energiprestanda
227 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Förråd:
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd samt ett mindre vindsförråd.

Tvättstuga:
Tvättstuga finns i källaren och nås intill A-uppgången. Utrustad med två tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare och ett torkrum.

TV/Internet:
Grundutbud för TV via ComHem ingår i avgiften. Övriga TV- och Internettjänster kan köpas till av ComHem.

Parkering:
Adressen Eklandagatan 23B är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer och ansök på www.goteborg.se.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har en mycket trevlig och rymlig altan som nås via en trappa på bakgården. Den är utrustad med grill samt bord och stolar för ca 12 personer. Bokningskalender finns i tvättstugan. Föreningen har även en mindre altan med grillplats som nås direkt på baksidan.

I uppgång A finns ett gästrum att hyra, utrustat med bäddsoffa och toalett. Bokningskalender finns i tvättstugan.
Förening
Namn
Brf Eklandagatan 23-25
Om föreningen
Föreningen bildades 1935 och har 40 lägenheter med en sammanlagd yta om 1976 kvm samt 5 lokaler om 190 kvm.

-Föreningslokal med övernattningsmöjlighet finns att hyra för medlemmar

Föreningen ligger mitt emot Carlanderska parken. Utanför fastigheten finns busshållplats Carlandersplatsen för stombusslinje 52 och en lånecykelstation. Det är några få minuters promenad till Korsvägen, ca 10 minuters promenad till Götaplatsen genom Renströmsparken (med Näckrosdammen) och på ca 15 minuters gångväg ligger Mossens idrottsplats med idrottsanläggningen Fysiken.

Informationen är delvis tagen från föreningens hemsida, genom representant från styrelsen samt genom årsredovisning för 2018.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
40
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
KabelTV via Com Hem (grundutbud ingår) .
Bredbandsnät via iTUX (fd Gothnet).
Parkering
Adressen Eklandagatan 23C är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer och ansök på www.goteborg.se.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
1990 - Säkerhetsdörrar installerades
1999 - Byte av all el i lägenheterna
2001 - Tvättstugan renoverades, byte av elstigare, ny servis, ny el i allmänna utrymmen och lokaler samt stambyte och renovering av föreningens samtliga badrum
2002 - Tak, fasad och balkonger renoverades
2006 - Målning av trapphus
2007 - Porttelefonsystem med nyckelbrickor installerades
2009 - Fönster utbytta
2011 - Nya tvättmaskiner
2013 - Nytt torkskåp
2014 - Ny uteplats med grill


Inga större kommande renoveringar är planerade i nuläget
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåningsgrad om 3352 kr/kvm. Föreningen får goda intäkter från de uthyrda lokalerna.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Johanneberg Göteborg

Eklandagatan 23B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg