190
MEDEBD3B21DED2D41319BEC17CCA2802C4E

Såld!

Hässelby Norra Villastad, Hässelby

Korgpilsgränd 36


Såld!
Slutpris: SEK 3,160,000

Ansvarig mäklare

GULLIGT RENOVERINGSOBJEKT!

Mellan Backluraskolan och Trollbodaskolan ligger denna söta grändvilla om totalt 134 kvm.
Trevligt och välbevarat hus i familjevänligt område! Perfekt för den stora familjen då det finns möjlighet att skapa 4 sovrum, två badrum och ett stort sällskapsrum.
Goda kommunikationer, gångavstånd till Gulsippans Parklek , Åkermyntan Centrum samt nära till skolor och förskolor.
Välkomna!

Om området

Hässelby Norra Villastad är ett barnvänligt område med liten genomfartstrafik. Lekplatser och grönområden ligger utspridda i området, t.ex. Gulsippans Parklek som har inhägnad småbarnsdel, klätterborg, gungor, bike-park samt viss djurhållning. På promenad avstånd ligger Mälaren med flertalet badplatser - stränderna är naturliga samlingsplatser för stora och små under sommarens soliga dagar. Möjlighet finns även att hyra båtplats i Kanaan eller Hässelby. Utefter vattenlinjen finns vackra vägar för promenader, jogging eller cykelturer. För den golfintresserade ligger närmaste driving-range vid Lövsta Golfklubb (9-hålsbana) och Viksjö Golfklubb (18-hålsbana). Vintertid är det mycket populärt med långfärdsskridskoturer på Lambarfjärden och runt Viksjö Golfbana anläggs vintertid ett mycket bra längdskidspår. Ridhus finns i Vällingby och Jakobsberg.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Närmsta busshållsplats ligger på Blomsterkungsvägen, dit är det ca 220 meter. Med buss 541 eller 518 tar det ca 20 minuter till Barkarby station och fortsätter du färden med 518 tar du dig till Kista galleria på totalt ca 32 minuter. Från Barkarby station tar det ca 16 min till Stockholms central med pendeltåg. Med buss 541 och 518 i motsatt riktning tar du dig till Vällingby C på ca 16 min. Tunnelbanans gröna linje tar sedan ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

På Blomsterkungsvägen 116 finns Backluras lokala matbutik Knallen. Annars har Hässelby Villastad sina närmaste butiker i Åkermyntans Centrum. Där finns restauranger, frisör, apotek och större matbutiker som Ica Supermarket och Lidl. I närliggande Vällingby City, Kista galleria och Barkarby handelsplats finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

Garage i länga med el. Avskärmat mot grannarna. Även gott om gratis parkeringsplatser.

Övrigt

Hässelby Villastad är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Hässelby strand, Hässelby gård, Vinsta, Kälvesta samt till Järfälla kommun och över vattnet (Mälaren) till Ekerö kommun. Stadsdelen är den västligaste i Stockholm, samt den till ytan största. Antalet invånare uppgår till 17 136 (2005). Området var i stort sett obebyggt fram till slutet av 1800-talet. Här fanns endast gårdarna Riddersvik och Lövsta, som på den tiden tillhörde Järfälla kommun. Stockholms stad köpte egendomarna 1885. Det dröjde till början av 1970-talet innan byggandet riktigt kom igång. Området Backlura bebyggdes med radhus och kedjehus och i kvarteret Åkermyntan byggde man ett affärscentrum. Gatorna har i regel fått namn efter trädgårdar och trädgårdsmästare, eller än vanligare, efter växter. Det har ansetts passa särskilt bra, i och med att villastaden har vuxit upp kring handelsträdgårdarna, även om många av de nyaste gatunamnen har fått namn efter växter som aldrig i någon större utsträckning har odlats i Hässelby villastad.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformTomträtt
Antal rum5 rok
Boarea118 kvm
Biarea16 kvm
Tomtarea289 kvm
Byggår1973
Driftskostnad2,379 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÈ
Välkommen in till detta varma hem med stora sällskapsytor och flera bra sovrum. Den lummiga trädgården med gräsmatta och trädgårdsplattor leder dig till entrén med altan och träsnickerier. På framsidan finns det plats för utemöbler och diverse. Avnjut en kopp kaffe på framsidan i höstsolen. Väl inne i hallen möts man av ett rymligt hem. Goda förvaringsmöjligheter intill ytterdörren med hatthylla och krokar. Fint ljusinsläpp från det frostade sidofönstret. Väggarna pryds delvist av en furu panel och en rosa lättmönstrad tapet. På framsidan finner ni även det tillhörande förrådet med gott om förvaring.

KÖK
I anslutning till hallen ligger matsalsdelen och det rymliga köket med gott om förvaring och fantastiskt ljusinsläpp. Den perfekta planlösningen med delvist öppen planlösning mellan matgrupp och köksdel är utmärkt vid långsittningar med gäster. Köket är utrustat med spis från Bosch, spisfläkt, diskmaskin och kyl & frys. Goda arbetsytor på den rostfria diskbänken, men även på träbänken och bardelen. Förvara dina vackraste glas i vitrinskåpen med spröjs. Matplats med plats för många sittande gäster.

SOVRUM
Ljust sovrum i blåa kulörer. Väggarna pryds av en vacker blommig tapet och på golvet ligger en heltäckningsmatta som fint smälter ihop med den övriga interiören. Stora fönsterpartier som släpper in dagsljus. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbler.

VARDAGSRUM / SOVRUM
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, mediamöbler och bokhyllor med mera. Lättmönstrad tapet och fondvägg. På golvet ligger ett just laminatgolv. Två stora fönster med grönskande utsikt. Detta rum kan enkelt göras om till ett stort sovrum eller till två mindre sovrum vid behov.

BADRUM
Rymligt badrum med handfat, WC och duschhörna. Våtrumstapet med blommotiv samt ljusgrön våtrumsmatta på golvet. Plats för badkar och kommod. Vädringsfönster.

SOVRUM
Drömmigt sovrum med ljusrosa tapet och mjuk heltäckningsmatta. Möjlighet att förvandla detta rum till en mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbler.

NEDRE PLAN

HALL
Trätrappan med mjuk matta leder dig ner till flera trevliga rum som bland annat den stora salongen, ett sovrum, badrum och tvättstuga.
Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå heltäckningsmatta.

SALONG
Rymligt vardagsrum med ljus tapet och vackert parkettgolv. De fina dubbeldörrarna med glaspartier leder dig in till detta magnifika rum med stora fönster och utgång till trädgården.

TRÄDGÅRD
Från salongen nås den lummiga insynsskyddade trädgården med vackra träd och buskar. Här finns plats för ett flertal olika utemöbler, grill och trädgårdslådor med mera.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och arbetsbänk med diskho och utdragbara lådor. Vädringsfönster.

FÖRRÅD
Perfekt extra utrymme med inbyggda garderober och plats för ännu fler förvaringslösningar.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
118 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
16 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans villa i souterräng
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Direkverkande el + luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/14/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
123 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund med betongbjälklag (under sutterängplan)
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä & betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Askträdet 11
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,552 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 13,000
Väg, samf
SEK 10,000
Försäkring
SEK 5,552
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I samfälligheten ingår Sophämtning, snöröjning, vatten/avlopp och Comhems basutbud ingår i avgiften.

Kostnad för tomträttsavgäld tillkommer med 11 200 kr/år (30 % tillbaka i deklarationen). Vilket blir ca 654 kr i månaden.
Tillkommande kostnader
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Tomträttsavgäld
SEK 11,200 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,854,000
Byggnadsvärde
SEK 1,458,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 174,200
Tomt
Areal
289 kvm
Parkering
Garage i länga
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2008-11-25) Fastighetsplan (1993-05-05) Tomtindelning (1971-10-12) Stadsplan (1971-04-15)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Askträdet GA:1

Karta

Hässelby Norra Villastad Hässelby

Korgpilsgränd 36

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg