190
MEDE9700AC62375497192122D7507A77F23

Vällingbyhöjden - Arkitektritat radhus med bullerbykänsla!

Såld!

Vällingbyhöjden, Vällingby

Timrågatan 64


Såld!
Slutpris: SEK 5,090,000

Ansvarig mäklare

ANRIKA VÄLLINBYHÖJDEN!

Låt mig med stolthet få presentera detta underbara radhus från 50-talet mitt i hjärtat av Vällingbyhöjden!
Här har ni ett hem med 127 välplanerade kvadratmeter samt :
- Braskamin
- Kvalitéts kök
- Låg avgift
- Underbar trädgård
- Arkitektritad
- Bullerbykänsla

Varmt välkomna!

Om området

Vällingbyhöjden är ett sammanhållet och välbehållet villa- och radhusområde från 1950-talet. Det kännetecknas av en sammanhållen asymmetri och ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Så gott som alla hus är ritade av mer eller mindre kända arkitekter, många var unga och fick göra sina första uppdrag. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter. Exempelvis har Jon Höjer, Ragnar Uppman och Jöran Curman ritat mycket i området.
Individualitet och asymmetri präglar husen trots områdets gruppkaraktär. Vägar och promenadstråk slingrar fram utan genomfartstrafik. Det innebär att man kan ta sig till skola och daghem utan att behöva korsa en trafikerad bilväg. Till Nälstaskolan är det ca 1 km på asfalterad gång och cykelväg. Inom gång och cykelavstånd finns även andra skolor och daghem.

Kommunikation

Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt. Ca. 2 minuters bussfärd till Vällingby Centrum och ca 10-15 minuters bussfärd till Spånga Centrum och pendeltågsstation. I Vällingby Centrum finns även tunnelbanans gröna linje.

Närservice

Under de senaste åren har Vällingby Centrum genomgått en ombyggnation som nästan fördubblat centrumets storlek. Resultatet har blivit en upprustad stadskärna där den berömda 50-talsmiljön har bevarats, samtidigt som ny modern arkitektur tillkommit. Här finns ca 200 butiker, däribland modevaruhuset Kfem, serviceställen, kaféer, restauranger, bibliotek och biograf Fontänen med fem salonger. Coop Forum finns i Vinsta som ligger ca 500 m bort.

Parkering

Finns 37 platser. Separat kö tillämpas.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,291 inkl VA, kabel-tv & parkering
TypRadhus
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea127 kvm
Våning1
LägenhetsnummerB9
Byggår1957
Driftskostnad1,717 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkomna till Timrågatan 64

Charmiga vardagsrummet

Kvalitéts kök

Detaljbild kök

Braskamin

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉHALL:
Redan i hallen slås man av ljuset från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet. Genomgående ekparkett golv samt ljus färgsättningen ger en fantastisk känsla vid första insteget. Förvaring i form av en hel garderobsvägg.

BADRUM:
Helkaklat mosaik samt charmig sjöstensklinker. Badkar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Hoover, spegel med belysning samt golvvärme.

VARDAGSRUM:
Ett trevligt vardagsrum med mycket charm. Rummet har en perfekt sällskaps yta med en braskamin där man kan spendera många mystimmar. Härligt fönsterparti som ger rummet och radhuset ett otroligt ljus. Ekparkettgolvet och den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot. Härifrån når man det mindre sovrummet.

SOVRUM 1
Sovrum med fönster mot baksidan med en stor walk in closet som kan användas som ett arbetsrum. Trevlig heltäckningsmatta med parkettgolv undertill och eleganta ljusa väggar.

KÖK:
Modernt och välplanerat kök med bra arbetsytor från Puustelli. Vit skåpinredning med mörk arbetsbänk av marmor gör köket stilfullt. Spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och spisfläkt kompletterat till en full maskinell utrustning av märket Electrolux. Ett trivsamt kök av hög klass. Matplats mot fönster ut mot trädgården.

SOVRUM 2
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring. Ljusinsläpp från många fönster ut mot altanen. Mörkbetsad ekparkett ger sovrummet en extra härlig karaktär.
Sovrummet går enkelt att göra om till två mindre sovrum, se den alternativa planlösningen.

FRAMSIDA
Fantastiskt lättskött trädgård med äppleträd, tulpaner och många soltimmar.
Här finns även ett större förråd där man kan förvara sina trädgårdsredskap, cyklar m.m

BAKSIDA
Stor altan med markis med förmiddagssol. Nedanför altanen når man sin lilla gräshörna med rabarberplantering.

KÄLLARFÖRRÅD
Finns ett cirka 30 kvm förråd under bostaden som får disponeras tills vidare från föreningen.
Antal rum
4 rum
Boarea
127 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 1
Avgift
SEK 3,291 inkl VA, kabel-tv & parkering
Driftskostnad
SEK 20,599 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,000
Uppvärming
SEK 5,500
Försäkring
SEK 3,099
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.679 %
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans radhus
Byggnadsår
1957
Uppvärmning
Elpanna
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
P-plats finns. Kall garage går att hyra för cirka 350 kr i mån, varm garage 700 kr i månaden. Separat köplats tillämpas. Friparkering på gatan.

I dagsläget finns ett cirka 30 kvm källarförråd som får disponeras av bostadsrättsägarna tills föreningen bestämmer något annat.
Kontrollerad med föreningen 2016-09-27
Förening
Namn
Lagerbiträdet
Om föreningen
Föreningen arrenderar fastigheterna Lagerbiträdet 4 och Månglaren 2 av Stockholms stad. Fastigheterna bebyggdes 1957. Fastigheternas totala taxeringsvärde uppgår till 54 818 000 kronor varav 18 778 000 kronor utgör byggnadsvärde. Samtliga 37 bostadsrätter är upplåtna med bostadsrätt. På fastigheten finns även 37 st garage. Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.
Tv och bredband
Tv och Bredband via Comhem
Parkering
Finns 37 st garageplatser i föreningen samt P-platser.
Renoveringar
Ett större projekt avseende byte av samtliga fönsterpartier och dörrar i föreningen startades upp, Genomförandet av projektet planeras till hösten 2016.

Karta

Vällingbyhöjden Vällingby

Timrågatan 64

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg