190
MEDB698CCDE8A444B9898C3A1C73E536DF0

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Kirunagatan 30, 8 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,750,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Tilltalande 3:a i TOPPSKICK högst upp i huset med magisk utsikt över Vällingby. Låg avgift och populär förening med god ekonomi. Endast ett stenkast från Vällingby centrum med det mesta man kan önska såsom tunnelbana och stort utbud av shopping, restauranger samt nöjen. Varmt välkomna!

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service. Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt frilufsliv. För den sportintresserade finns även Vällingby sim- och idrottshall.

Parkering

I området finns gratis 7-dygns parkering.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,320 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea63 kvm
Våning8 (hiss finns)
Lägenhetsnummer33
Byggår1954

Bilder

Välkommen till Kirunagatan

Utsikt från balkong

Entré

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Varmt välkomna till Kirunagatan! En mycket trevlig lägenhet med fina materialval. Renoverad till toppskick.

Entré genom stort trapphus som erbjuder såväl hiss som trappa upp till lägenheten.

ENTRÈHALL:
Välkomnande och rymlig hall med praktiskt och lättstädat klinkergolv. Förvaring i form av en garderob med skjutdörrar. Den moderna stilen ger en härlig känsla vid första insteget.

DUSCHRUM
Direkt till höger ligger det fräscha och stambytta duschrummet med blått klinkergolv och vit- och blåkaklade väggar som matchar det blåa golvet. Duschhörna, handfat, spegelskåp, wc och tvättmaskin från Bosch (2013). Fönster för maximalt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

KÖK:
Modernt och välplanerat kök med bra arbetsytor och rostfria vitvaror. Högblank skåpinredning i vinröd nyans, blått mosaikkakel samt mörk arbetsbänk gör köket stilfullt. Side by side kyl/frys med is och vatten funktion. Inbyggd micro och inbyggd ugn. Gott om ljusinsläpp tack vare fönster ovanför diskbänk med utsikt över Vällingby C. Spishäll infälld i arbetsbänken, integrerad diskmaskin och spiskåpa. Matplats vid fönster. Ett trivsamt kök av hög klass.

VARDAGSRUM:
Ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsdel, perfekt sällskaps yta. Det mörka golvet och den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot. Här är det utgång till den möblerbara balkongen med trätrall i soligt västerläge.

SOVRUM 1:
Från vardagsrummet är det ingång till ett av de två sovrummen. Rummet har förvaring i form av en dubbelgarderob. Även här är det för lägenheten genomgående ljusa väggar och grått laminatgolv.

SOVRUM 2:
Rummet har plats för dubbelsäng. Tapetserade väggar och grå laminat. Härlig utsikt över Vällingby.
Antal rum
3 rum
Boarea
63 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
8 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 3,320 inkl värme, VA
Andel i föreningen
0.28919 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övrigt
Det finns vindsförråd och mindre matförråd i samma trapp uppgång.
Samtliga fönster och balkongdörr utbytta 2009.
Persienner i samtliga fönster.
Stammar och el byttes 2000-2001.
Förening
Namn
Kapprocken
Om föreningen
På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Kirunagatan 30, 8 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg