190
MED33E57582132441579D46BCE315B964D1

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Jämtlandsgatan 96, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,250,000

Ansvarig mäklare

Välplanerad gavellägenhet högst upp i huset. Centralt belägen i lugnt område. Ljusa färgval och fönster åt 2 väderstreck. Kök med bra matplats, klädkammare och balkong mot grönområde. Stambytt och helkaklat duschrum. Några minuters promenad till Vällingby C.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med Vällingby C runt knuten. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I närliggande Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

I föreningen finns 63 garageplatser, kostar ca 600 kr/mån (möjligen lediga platser). Fri parkering på gatan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,060 inkl värme, Va, kabel Tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer10050124
Byggår1952
Driftskostnad406 kr/månad

Bilder

Jämtlandsgatan 96

Utsikt från köksfönster

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Ljus hall med bra förvaring i form av klädavhägningsplats och stor klädkammare. Här är det plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Ingång till samtliga rum i lägenheten.

KÖK
Köket har vit skåpsinredning och ordentligt med ytor för kökssysslor. Köket rymmer även en matplats för flertalet personer. Vitt kakel ovanför den rostfria diskbänken och arbetsbänken.

Vit kyl/frys från Electrolux (2010)
Vit spis från Electrolux (2010)

DUSCHRUM
Fräscht och stambytt duschrum med ljust klinkergolv och vit/blå kaklade väggar. Duschhörna, tvättställ, spegelskåp och inbyggd wc. Förberett för tvättmaskin. Fönster för maximalt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med vacker, välbevarad ekparkett och tapetserade väggar. Gott om plats för rejäl soffa. Utgång till möblerbar balkong i härligt sydvästläge. Balkongdörr och stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. På golvet ligger det plastmatta och väggarna är tapetserade i ljus kulör.
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,060 inkl värme, Va, kabel Tv
Driftskostnad
SEK 4,869 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,542
Försäkring
SEK 1,327
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.77 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 7/2/2009
Energiprestanda
161 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Bredband: Husen är anslutna till stadsnätet där man kan välja olika operatörer för bredband eller IP-TV (bredbandsvaljaren.se) alternativt kan man skaffa internet via ComHem. Priser enligt operatörerna.
Kabel TV genom Comhem.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd om ca 6 kvm.
Inglasad balkong i sydvästläge.
Förening
Namn
Ritbrädet 1
Om föreningen
Brf Ritbrädet 1 bildades 2007 och är belägen på Jämtlandsgatan 70 - 116 i Vällingby. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2009 och består av elva flerbostadshus om 3 våningar med 189 lägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 1952.

Föreningens tvättstuga ligger på hörnet av Jämtlandsgatan 108 i källarplanet. Föreningslokalen är belägen på gaveln av Jämtlandsgatan 80. Där träffas styrelsen varje vecka och de svarar på frågor på måndagar 18.30-19.00. Föreningen har 63 st garage och alla belägna i husen mot Jämtlandsgatan. Garagen hyrs ut för 582 kr per månad. För information om lediga garage eller kö därtill kontakta styrelsen på: garage@ritbradet1.se

Ekonomisk förvaltare är Agenta Förvaltning. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen planerar avgiftshöjningar med 2 % vid varje årsskifte.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår en bostadsrättsförsäkring vilket innebär att föreningens medlemmar inte behöver ha det sk. bostadsrättstillägget på sina hemförsäkringar.

I alla lägenheter finns bredbandsanslutning från Ownit via fiber och tv/bredbandsuttag från Com Hem. Föreningen har en gruppanslutning med 700/700 mbit/s från Ownit. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen, men du betalar själv för tillkommande tjänster så som samtalskostad och betal tv-kanaler. Grundutbud av tv tillhandahålls både via ComHem och Ownit.

Föreningen har nyligen renoverat portar och trapphus och de planerar för fönsterrenovering och fasadrenovering men det är inte bestämt när det kommer att ske.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.ritbradet1.se.
Antal lägenheter
189
Varav hyreslägenheter
36
Tv och bredband
Gruppanslutning via fiber från Ownit och Kabel-TV från Comhem. Ingår i månadsavgiften.
Ekonomi
Föreningen har ett stort dolt kapital i form av hyresrätter

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Jämtlandsgatan 96, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg