Emnebodavägen 687

Bilder

  • Såld!

Emnebodavägen 687 , Gungvala , Karlshamn

Charmiga "Solhem" är till salu! Ett otroligt sött hus som passar till både året-runt-boende och som fritidshus. Välplanerad planlösning gör att man får plats med alla bekvämligheter på en liten yta. Stor, härlig tomt som omgärdas av stenmur. På tomten finns även garage, uthus och gäststuga. Ligger lantligt, endast 5 km från Asarum och 10 km till Karlshamn. Välkommen på visning!

52 kvm, 4 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
52 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
3 197 kvm
Byggår:
okänt
Driftskostnad:
2 625 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 sovrum

Boarea

52 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÈPLAN
Hall

Från ingången på framsidan kommer man till en liten hall med plastmatta där man har får plats att hänga av sig ytterkläderna. Till vänster ligger sovrummet och till höger kommer man vidare in till vardagsrummet. På baksidan finns även en groventré.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med flera fönster ger fint ljusinsläpp. Platsmatta på golv. Bra storlek så man får plats med både soff-grupp och matsalsbord. Här finns en äldre murstock (innan någon eventuell installation av kamin görs måste murstocken kontrolleras)

Kök

Litet sött kök med plastmatta och träfärgade köksluckor. Utrustat med liten kyl, spis och fläkt. Plats för liten matplats där man kan avnjuta morgonkaffet och blicka ut mot de lantliga omgivningarna.

Sovrum 1

Sovrum med platsmatta. Till sovrummet kommer man från både köket och hallen.

Badrum

Badrum som är renoverat i slutet av 70-talet med plastmatta på golv och vägg. Utrustat med toalett, handfat, duschkabin, tvättmaskin och varmvattenberedare.

ÖVERVÅNING
Allrum/Sovrum

Genomgångsrum med textilmatta, perfekt att ha som arbetsrum eller som ett extra sovrum. Här kommer man även ut till balkongen där man kan njuta av kvällssolen. Mycket förvaringsmöjligheter i garderober och kattvindarna.

Sovrum 2

Sovrum med textilmatta

Huset måste upplevas då det känns större invändigt. Bra planlösning gör att man får plats med hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum på entréplanet och på övervåningen finns ytterligare ett sovrum och genomgångsrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planshus

Byggnadsår

okänt Troligtvis byggt i slutet av 1800-talet.

Uppvärmning

Direkt el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Har från början varit ett äldre torp som man arrenderat och brukat marken runt omkring. Marken köptes sedan loss 1934 för att bli en egen fastighet. Torpet byggdes troligtvis någon gång i slutet av 1800-talet och har därefter byggts om och moderniserats. Senast i slutet av 1970-talet då torpet troligtvis renoverades både invändigt och utvändigt med tak, fönster, panel, badrum, nya ytskikt m.m.
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga säljarens ålder.

Takhöjden på entréplan är mellan 1,87-1,92 m och är medräknad i boarean. Takhöjden på övervåningen är 1,82 m och inte medräknad i boarean men har en golvyta på ca 30 kvm.

Fastighetsbeteckning

Gungvala 18:4

Övriga byggnader

- Garage i plåt med plats för en bil. El indraget.
- Uthusbyggnad med träpanel och betongpannor innehållande redskapsbod och snickarbod.
- Gäststuga - Liten gäststuga med träpanel och papptak. El indraget. Två våningssängar skapar flera sängplatser till övernattande gäster.
- Lekstuga

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 000 kr
VA: 1 000 kr
Renhållning: 5 000 kr
Försäkring: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna avser helårsboende med en mycket hög inomhustemperatur. I renhållningen har man haft en dyrare avgift då man valt att inte sopsortera. I renhållningen är även slamtömning inkluderad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

268 000 kr, varav byggnadsvärde 128 000 kr

Summa pantbrev

60 000 kr

Tomt

Areal: 3 197 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp. Avlopp till 3-kammarbrunn och vidare till sjunkbrunn. Avloppet är underkänt vid inventering och ska vara åtgärdat senast 2020-08-31.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Gungvala

Gungvala är en lantligt belägen by där bebyggelsen blandas med helårsbostäder och fritidshus. Nära till skog, natur och insjöar, men endast 5 km till Asarum som erbjuder bra service med matbutik, bank, restauranger, blomsteraffär, busshållplats m.m. Inom 5 km når man även Nytorpet som har fina motionsslingor och grillplatser utmed Långasjön. ca 10 km till in till centrala Karlshamn, en stad på ca 13.000 invånare som erbjuder bra service med tågstation och många butiker och affärer.

Karta

Hör av dig till Anna Wickström för mer information!

Anna Wickström

Anna Wickström

Karlshamn / Sölvesborg / Olofström

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0454-383881

anna.wickstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad