190
MED2DEE1DFA53514108811ADABB1FA43C8E

Havsnära paradis med oändliga möjligheterSvänningevägen 5 Matvik, Trensum

Kommande®

Matvik, Trensum

Svänningevägen 5


0

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

105 kvm

TOMTAREA

2 985 kvm

BYGGÅR

1921

DRIFTSKOSTNAD

2 176 kr/månad

Havsnära paradis med oändliga möjligheter

Svänningevägen 5 i Matvik är inte bara ett idylliskt boende vid havet med egen brygga och enastående utsikt över glittrande hav. Här ser man båtar sakta segla förbi i den "inre" farleden mellan Västra Bokö och Yttre Matvik. Det här äldre huset, som använts som åretruntboende, är en diamant i grovt med en boyta på 105 kvm fördelat på 5 rum och en generös tomt ner till vattnet. För den badsugne kan man välja och vraka mellan ett dopp i havet eller i poolen som även har bastu i anslutning till terrassen. Under vintern kan du njuta av värmen från alla tre eldstäder. Utvecklingsmöjligheterna är oändliga - här kan du skapa ditt drömhem precis som du alltid velat ha det.

Intill huvudbyggnaden finns också en charmig gäststuga med eget kök, utrustat med en spis, tvättrum, sovrum och badrum. Det är det ultimata utrymmet för att hyra ut till andra eller för att låta dina gäster njuta av denna magnifika plats medan de vaknar upp till den hisnande havsutsikten.

Men det blir ännu mer spännande! Den här försäljningen inkluderar inte bara Svänningevägen 5 utan också tre andra fastigheter i ett svep. Detta ger dig möjligheten att äga och utveckla en av de bästa tomtplatserna i Matvik - potentialen är verkligen obegränsad. Tomten Matvik 1:122 har möjlighet att avstycka en tomt med drömläge högt placerad, vilket ger dig en strålande havsutsikt.

För de teknikintresserade finns fiber tillgängligt, vilket innebär att du kan njuta av snabb internetuppkoppling när du önskar det. Vill du ställa av båten eller ditt fordon finns det en mindre maskinhall tillhanda.

Karlshamns skärgård bjuder på en fantastisk blandning av naturskönhet och aktiviteter. Här kan du utforska pittoreska öar, glittrande vatten och vacker skärgårdsnatur. Njut av båtturer, fiske, badplatser och vandringsleder. En perfekt plats för avkoppling och äventyr i södra Sveriges pärla vid Östersjökusten. Besök Eriksberg Hotell & Safaripark och upplev en unik möjlighet att se vilda djur i deras naturliga miljö samtidigt som du njuter av lyxigt boende och fantastisk mat.

Det här är verkligen en unik chans att förverkliga din dröm om ett paradis vid havet. Tveka inte, kontakta oss idag och låt oss visa dig detta fantastiska objekt. Det kan vara din chans att äga en bit av havsnära himmel på jorden!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED2DEE1DFA53514108811ADABB1FA43C8E
MED7F96559FEF5247F69CBA1C8A6075DDCA
MEDEDDE79E398B147BDA4F978BD3D9B181E
MEDC5ACA1A4CA64423F80337432FAE2748C
MED964B681C6B5B444887763A83F8E940ED

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

105 kvm

TOMTAREA

2 985 kvm

BYGGÅR

1921

DRIFTSKOSTNAD

2 176 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Då fastigheten belastas med ett antal servitut, får ni gärna ta del av förrättningsakterna, ni hittar dem under "viktiga dokument", där finner ni också besiktningsprotokoll.

HALL

I den mindre hallen finns utrymme för att ta av sig skorna och en hylla för att hänga upp ytterkläder. Golvet är täckt med laminat och väggarna är klädda med träpanel. Dessutom finns det fyra inbyggda garderober intill.

KÖK

Köket är utrustat med spis, kylskåp och köksfläkt. Här finns även generöst utrymme för ett mindre matbord, perfekt för familjära måltider eller social samvaro. En imponerande eldstad i kassett är en iögonfallande funktion i köket och samtidigt en effektiv värmekälla. Golvet är belagt med praktiskt laminat och väggarna är ljust tapetserade.

VARDAGSRUM

Det rymliga vardagsrummet är utrustat med två kakelugnar och en mindre veranda som kan användas som matplats och erbjuder en fantastisk utsikt. Det finns en utgång till trädgården som vetter mot havet. I anslutning till vardagsrummet finns även en bardel med mörka trädetaljer. Här finns gott om plats för en soffgrupp och andra mindre möbler.

BADRUM

Det äldre badrummet har dusch, handfat och toalett. Väggarna är kaklade och golvet täcks av plastmatta. Ett litet fönster ger ljusinsläpp och möjlighet till ventilation.

ALTAN

Intill vardagsrummet finns en inglasad altan med trägolv, som för närvarande är klädd med heltäckningsmatta. Altanen har västerläge och erbjuder en avkopplande atmosfär.

ALLRUM

På övre våningen finns ett allrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Här finns tillräckligt med utrymme för en soffgrupp eller ett matbord. I anslutning till allrummet finns en inglasad balkong med en fantastisk utsikt över havet.

SOVRUM 1

Det mindre sovrummet har plats för en enkelsäng. Golvet täcks av laminat och väggarna är tapetserade. Här finns även en sidovind som har omvandlats till en garderob.

SOVRUM 2

Det större sovrummet rymmer en dubbelsäng. Golvet är täckt med heltäckningsmatta och väggarna är tapetserade.

SOVRUM 3

Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng. Trägolv och tapetserade väggar pryder rummet, och det finns även två inbyggda garderober för förvaring.

Om området

Matvik ligger strax söder om Hällaryd mellan Vettekulla i väster och Eriksberg i öster. Från Matvik når man Blekinges fina skärgård med skärgårdsbåtarna som sommartid trafikerar Matviks hamn. Här finns också Karlshamns kommuns största småbåtshamn med ca 600 platser och med egen båt så är Matvik en perfekt utgångspunkt för båtturer bland öar och holmar i
Hällaryds skärgård.

Ekonomi

EL

10 569 kr

VA

5 172 kr

RENHÅLLNING

4 365 kr

SOTNING

1 000 kr

FÖRSÄKRING

5 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

26 106 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1921

UPPVÄRMNING

Luft/luftvärmepump, elradiatorer, braskamin och 2 kakelugnar

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-07-11

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

147 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

8 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Torpargrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Shingel (Papp)

FASTIGHETSBETECKNING

Matvik 1:109 & 1:122 & 1:139 & 1:138 & 1:136

ÖVRIGA BYGGNADER

Gäststugan är en charmig och funktionell byggnad som erbjuder en bekväm och avskild miljö för boende. Den består av ett sovrum, ett funktionellt kök och ett praktiskt badrum. Huset är välutrustat med en aluminiumfasad och ett slitstarkt plåttak. För extra bekvämlighet finns även en egen liten jordkällare för förvaring av matvaror och för att hålla temperatur och fuktighet stabila. För att hålla gäststugan varm och mysig under kalla årstider används direktverkande el. Här finns även tvättstuga.

Intill boningshuset finns en annan byggnad på gårdsplanen som erbjuder ytterligare användningsområden. Den innehåller en verkstad, ett förråd och ett mindre garage. Taket är klätt med papp, och fasaden är fördelad mellan trä och aluminium.

Slutligen finns en lada med ett stort garage, som ger generöst med utrymme för fordon och andra stora föremål. Den andra delen av byggnaden används för närvarande som verkstad/förråd. Här finns utrymme att lagra ved. Precis som de andra byggnaderna har ladan en aluminiumfasad och ett plåttak, vilket garanterar hållbarhet och minimalt underhåll. Sammantaget utgör dessa byggnader en funktionell och attraktiv del av egendomen, som kan användas för en mängd olika ändamål.

ÖVRIGT

Fastigheterna har varit i säljarnas ägo sedan 1982.

Utförda renoveringar:
1985 Tilläggsisolering, montering av ny fasad, fönsterbyte, anläggning av shingeltak samt byggnation av badrum.
2014 Terrass med pool anlades.
2018 Anlades ny takpapp över altanen närmast hängrännan.

Matvik 1:122 utgörs av en stor tomt med areal om 13 892 kvm. Denna tomt är registrerad som gatu- och parkmark. På sydvästra delen av fastigheten finns möjlighet att göra en avstyckning med drömläge att bygga hus med högt läge och havsutsikt.

Matvik 1:136 har en areal om 1 211 kvm. VA och el saknas. Enligt detaljplan finns det möjlighet att bygga ett hus med 140 kvm byggnadsarea och komplementbyggnad 30 kvm. Anläggningsavgift vatten och spill= 139 679 kr exkl moms. För mer information kontakta Karlshamns Energi.

Matvik 1:138 har en areal om 1 367 kvm. VA och el saknas. Enligt detaljplan finns det möjlighet att bygga ett hus med 140 kvm byggnadsarea och komplementbyggnad 30 kvm. Anläggningsavgift vatten och spill= 144 306,69 kr exkl moms. För mer information kontakta Karlshamns Energi.

Matvik 1:139 har en areal om 1 203 kvm. VA och el saknas. Enligt detaljplan finns det möjlighet att bygga ett hus med 140 kvm byggnadsarea och komplementbyggnad 30 kvm. Anläggningsavgift vatten och spill= 139 441,79 kr exkl moms. För mer information kontakta Karlshamns Energi.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 233 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

903 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

250 000 kr

Tomt

AREAL

2985 kvm

TOMTBESKRIVNING

Svänningevägen 5 tillsammans med Matvik 1:122 utgör tomt ner till vattnet.

UTEPLATS

På framsidan finns en mindre veranda. Stor terrass med inbyggd pool och kupol. Bastu finns i anslutning till poolen. Mot havet finns en fin stenbelagd uteplats.

PARKERING

Mindre garage finns intill gårdsplanen. I ladan finns ett större garage.

PLANBESTÄMMELSER

Ändring Av Detaljplan (2019-04-17) Detaljplan (2013-11-04)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Enskilt vatten finns.
Kommunalt avlopp. På tomten finns ett enskilt avloppsystem som ej är i bruk idag.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Nyttjanderätt Område(5 st)
Förmån: Officialservitut Båtplats Gångväg, 1082-85/3.3
Förmån: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 1082-85/3.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1082-85/3.1

Matvik 1:122
Gemensamhetsanläggning: Karlshamn Matvik GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Samfällighet: Karlshamn Matvik S:1
Avtalsservitut D-2017-00247902:1
Avtalsservitut D-2022-00191935:1
Avtalsservitut D-2022-00197184:1
Avtalsservitut Ledning
Nyttjanderätt Båtplats Mm
Nyttjanderätt Område(5 st)
Förmån: Officialservitut Väg, 1082-83/44.5
Last: Avtalsservitut Brygga, Båtplats, D202200191935:1.1
Last: Avtalsservitut Brygga, Båtplats, D202200197184:1.1
Last: Avtalsservitut Elledning,Transformatorstation, D201700247902:1.1
Last: Avtalsservitut Ledning, D202200318462:1.1
Last: Ledningsrätt Va-Ledningar, 1082-12/25.7
Last: Officialservitut Brygga, 1082-11/46.2
Last: Officialservitut Brygga, 1082-12/25.6
Last: Officialservitut Brygga, 1082-83/44.19
Last: Officialservitut Brygga, 1082-83/44.2
Last: Officialservitut Båtplats Gångväg, 1082-85/3.3
Last: Officialservitut Gångväg, 1082-83/44.11
Last: Officialservitut Gångväg, 1082-83/44.17
Last: Officialservitut Gångväg, 1082-83/44.18
Last: Officialservitut Utrymme, 1082-11/44.1
Last: Officialservitut Utrymme, 1082-83/51.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 1082-83/44.13
Last: Officialservitut Vattentäkt, 1082-83/44.8
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 1082-85/3.2
Last: Officialservitut Väg, 1082-11/46.1
Last: Officialservitut Väg, 1082-12/25.1
Last: Officialservitut Väg, 1082-12/25.2
Last: Officialservitut Väg, 1082-12/25.3
Last: Officialservitut Väg, 1082-12/25.4
Last: Officialservitut Väg, 1082-12/25.5
Last: Officialservitut Väg, 1082-83/44.6
Last: Officialservitut Väg, 1082-85/3.1

Matvik 1:138
Gemensamhetsanläggning: Karlshamn Matvik GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering
Förmån: Officialservitut Brygga, 1082-12/25.6
Förmån: Officialservitut Väg, 1082-12/25.3

Matvik 1:139
Gemensamhetsanläggning: Karlshamn Matvik GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering
Förmån: Officialservitut Brygga, 1082-12/25.6
Förmån: Officialservitut Väg, 1082-12/25.4

Viktiga dokument & länkar

Besiktningsprotokoll
Bra att veta om budgivning
Brandskyddskontroll eldstad
Brandskyddskontroll kakelugn
Brandskyddskontroll kakelugn 2
Detaljplansbild D24
Energideklaration
Fast och lös egendom
Fastighetsavgift/fastighetsskatt
Förrättningsakt 2 (1082-83_44)
Förättningsakt 1 (1082-85_3)
Förättningsakt 3 (1082-11_44)
Förättningsakt 4 (1082-11_46)
Förättningsakt 5 (1082-12_25)
Förättningsakt GA_1
Karlshamn Matvik S 1
Servitut brygga_båtplats Matvik 1_137
Servitut brygga_båtplats Matvik 1_140
Undersökningsplikt/felansvar
Visningslapp GDPR
Tjärö
Eriksberg hotell och safaripark
Visit Karlshamn
Kommande

Karta

Karlshamn Matvik

Svänningevägen 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg