MEDFAC7F3F7E3DE47FAA792F26462BF04DF

Burspråk med utsikt mot Järlasjöns glittrande vatten!

Boka visning

Järla Sjö, Nacka

Winborgs väg 18

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,996 inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea58 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer6
Byggår2004
Driftskostnad800 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,195,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 12:00 - 12:30
Välkommen! Välj gärna ankomsttid via "Boka visning" på mäklarens hemsida.

VISNING PÅ SÖNDAG! - Välkommen till denna fina och välplanerade tvåa med underbart burspråk med utsikt mot Järlasjöns glittrande vatten! Genomgående ljust målade väggar samt ekparkettgolv. Luftigt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och annan möblering. Fräscht, renoverat kök (vita luckor idag, ej ek som på bilderna) med matplats vid fönster. Sovrum med plats för dubbelsäng och ingång till förråd/klädkammare. Rymligt helkaklat badrum med badkar, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Kort promenad till närmaste badbrygga, det är bara att ta på sig badrocken och gå ner till vattnet! Mycket bra kommunikationer med både buss och tåg samt cykelavstånd till stan. Även tunnelbanan till Nacka kommer att ha en station vid Järla, när den är klar. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor samt till Nacka gymnasium. Nära också till både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Varmt välkommen till visning!

Om området

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Viktiga dokument & länkar

Vasagården stadgar
Årsredovisning brf Vasagården 2019
Energideklaration
Nacka kommun
SL
Stadsutveckling Nacka kommun
Parkering i Järla Sjö
Nya blå tunnelbanan till Nacka
Brf Vasagården
Info om Järla Sjö

Bilder

Härlig sjöutsikt

Utsikt från burspråket

Matplats i burspråk

Vardagsrum (idag vitmålade väggar)

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten har idag vitmålade väggar (ommålat sedan bilderna togs) och köket är renoverat, så idag är det vita köksluckor istället för ekluckor.

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp mot det ljusa vardagsrummet. Vitmålade väggar samt ekparkettgolv. Glasdörr in till vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Ljust och fint vardagsrum med underbart burspråk med sjöutsikt. Vitmålade väggar samt ekparkettgolv.

KÖK
Fräscht kök med stor matplats och gott om arbetsytor. Sjöutsikt vid fönstret. Mosaik, grå bänkskiva, rostfri diskbänk, städskåp samt vita luckor (ej ekluckor som på bilderna). Vitmålade väggar samt ekparkettgolv. Rostfri spis med häll, rostfri fläktkåpa, rostfri kyl/frys samt rostfri diskmaskin.

SOVRUM
Sovrum med fönster med utsikt ner mot sjön. Vitmålade väggar samt ekparkettgolv. Klädkammare/förråd med två garderober.

BADRUM
Rymligt och fräscht badrum med vita helkaklade väggar, grå mosaikvägg samt ljust klinkergolv med golvvärme. Vägghängd wc samt vägghängt tvättställ. Fin stenhylla samt stor spegel med belysning. Badkar, handdukstork, väggskåp samt tvättmaskin och torktumlare.
Antal rum
2 rum
Boarea
58 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Pris
SEK 3,195,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,996 inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Driftskostnad
SEK 9,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,480
Försäkring
SEK 3,120
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
1.2045 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 8/24/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
135 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Det finns ett barnvagnsförråd på plan 1 samt tillgång till cykelförråd.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Vasagården
Om föreningen
Den första inflyttningen till Brf Vasagården skedde i november 2004. Föreningen består av 62 lägenheter fördelade på tre fastigheter.

Nere vid Winborgs torg och sjön ligger Sjöblänket, som med sin soliga brygga är en naturlig samlingsplats året om. Gårdstunet med gemensam trädgård och lekplats ligger alldeles ovanför. På Garverigränd ligger Skogsbacken.

I månadsavgiften ingår kostnaden för grundutbud kabel-tv om fn 116 kr/månad från Com-Hem samt bredband 100 mbit om fn 137 kr/månad från Bredbandsbolaget.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras pantsättaren per pant.
Parkering
Boendeparkering i området. 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Se aktuell info på www.jarlasjo.se. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1 000 kr/månad.
Renoveringar
Planerat underhåll: Dränering baksidan Garverigränd 1 och ingjutningar av pålar i vatten i samarbete med berörda bostadsrättsföreningar och Samfälligheten.
Ekonomi
Det finns i dagsläget inget beslut om avgiftshöjning (avstämt med styrelsen 2020-03-17). Sedan 2013 har föreningens avgifter sänkts med totalt 4,7%.

Karta

Järla Sjö Nacka

Winborgs väg 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg