KarriärOm oss
230
MED50B3BFB09AFE4516B5B38645D67CE8FA

Välskött, insynsskyddad villa med skogen som granne!Täppvägen 30 Hagaberg, Värmdö

Klarlagt

Hagaberg, Värmdö

Täppvägen 30


PRIS (som utgångsbud)9 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

159 kvm

BIAREA

12 kvm

TOMTAREA

991 kvm

BYGGÅR

2004

DRIFTSKOSTNAD

4 223 kr/månad

PRIS

9 295 000 kr som utgångsbud

Välskött, insynsskyddad villa med skogen som granne!

Med perfekt läge i populära Hagaberg ligger denna helt insynsskyddade sällskapsvilla i 2 plan. Den är ytterst välskött och byggd med stor omsorg och hög detaljfinish. Fönster från golv till tak suddar ut gränsen mellan inne och ute. Väl genomtänkt planlösning för socialt umgänge. Njut av kamin i vardagsrummet ut mot orörd skogsmark och härlig rymd med öppet upp i nock i köket. Inget är lämnat åt slumpen. Även trädgården är välplanerad med flertalet altaner. Tomten får sol hela dagen och man får maximal njutning vid ett magiskt poolområde med poolhus. Vidare finns garage och isolerat förråd samt större vedbod/kallförråd.
Området är mycket trivsamt med trevliga grannar i alla ålderskategorier. Förskola finns i området och det är bekvämt gångavstånd till goda busskommunikationer till Stockholm. Härliga strövområden och nära till båtklubb och golfbana.

Bilder

MED50B3BFB09AFE4516B5B38645D67CE8FA
MED5A9FABCB846B42E89E89D304FFAE0C5A
MED8D89CC1CFECE41E586B016FB3FAABC5A
MEDA027404E78A949E4A938B2105081A5A2
MEDDC9F86A762E34DD3AE97125016548687

Planritningar

Entréplanet med vardagsrums etage

Övre plan planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

159 kvm

BIAREA

12 kvm

TOMTAREA

991 kvm

BYGGÅR

2004

DRIFTSKOSTNAD

4 223 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Renoveringar:
2022 Ny framsida med stenläggning och stentrappa vid huvudentrén
2022 Duschvägg och ny toalett nedre plan
2022 Uppfräschning av altan samt insynsskydd mot grannar
2021 Badrummet uppe
2021 Nya luckor och vitvaror i köket samt ny tvättmaskin och torktumlare
2020 Nya innerdörrar
2020 Ny pump till poolaggregat
2020 Nya radiatorer övre plan
2019 Ytskiktsrenovering (tapeter och målning av tak och väggar)
2018 Ny värmepump
2018 Poolhus med spaanläggning
2017 Exteriör målning av hus, garage och förråd
2007 Folkpool garden 4,85x4,85

Välkomna till denna helt insynsskyddade villa i 2 plan. Villan är klassisk i sina materialval, ytterst välskött och byggd med stor omsorg och hög detaljfinish. Genomgående parkettgolv och ytskiktsrenoverade väggar och tak. Alla våtrum har klinkers med golvvärme och fönster som släpper in rikligt med ljus. Fastigheten har generellt många stora spännande fönsterpartier från golv till tak som suddar ut gränsen mellan inne och ute. En mycket genomtänkt planlösning för socialt umgänge och med många sovrum. Njut av kamin i vardagsrummet ut mot orörd skogsmark och en härlig rymd med öppet upp i nocken i köket. Inget är lämnat åt slumpen. Tvättstugan ligger utmärkt placerad mot garage och förrådsutrymmen. Även trädgården är välplanerad med flertalet altaner. Tomten får sol hela dagen och man får maximal njutning vid ett magiskt poolområde med poolhus. Vidare finns garage och isolerat förråd samt större vedbod/kallförråd.

ENTRÉ PÅ ENTRÉPLAN

Öppen och luftig entré med stor garderobslösning, delvis med klinkergolv som övergår i parkett.

ALLRUM /SOVRUM

I entrén till vänster når man ett allrum som med enkla medel även kan göras om till sovrum. Ljust och fint rum med utsikt mot nylagd gräsmatta på framsidan.

SOVRUM

Alla sovrum i huset utom master bedroom är ungefär i samma storlek. Man får plats med garderobslösning, större säng och skrivbord.

BADRUM

Helkaklat badrum med fönster mot baksidan av trädgården. Kommod, wc och duschhörna med ny duschvägg av glas.

TVÄTTSTUGA

Mycket praktisk tvättstuga med riktigt gott om plats av förvaring och utgång till garage och trädgård.

KÖK

Köket ligger som ett hjärta i huset och syns nästan från alla rum. Det är helt öppet upp till nock och med en mäktig öppning mot vardagsrummet en halv trappa upp. Köket genomgick nyligen en renovering då nya luckor från Härjedalskök monterades och nya vitvaror installerades. Det finns gott om förvaringsplats i skåp och lådor samt bra med arbetsyta. Från matplatsen i köket där det får plats många sittandes når man även en frukost veranda som badar i morgonsol. En mindre köksträdgård finns här i form av pallkragelådor.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med öppen spis och stora, vackra fönsterpartier ut mot baksidan av trädgården och skogen. Känslan är att man har trädgården i vardagsrummet då allt smälter snyggt ihop.

TRALLDÄCK

Från vardagsrummet kommer man genom altandörr ut på ett enormt tralldäck som övergår i soldäck med poolområde. Här strålar solen från sen eftermiddag tills den går ner bakom trädtopparna. Markis finns att ta skydd under vid allt för soliga dagar. Poolen är i storlek 4,85x4,85. 2018 byggs även ett poolhus med bastu och dusch samt förråd.

SOVRUM/ GYM

På övre planet finns tre ljusa sovrum varav två av dessa är perfekta barnrum. Har barnen flyttat ut kan de nyttjas som här till gym eller bibliotek. Rummen har plats för större sängar, garderobslösningar och skrivbord.

KLÄDKAMMARE/KONTOR

I hallen på övre plan finns en mycket praktisk klädkammare med fönster som idag nyttjas som kontor.

BADRUM

Mycket snyggt och exklusivt badrum med stor kommod, dusch, wc och handduksvärmare.

MASTER BEDROOM

Längst ner i hallen ligger "master bedroom" med stor garderobsvägg, fin fransk balkong och trevliga fönster. Rummet är väl tilltaget och utsikten genom fönsterna är underbar. Den franska balkongen vetter ut mot poolområdet och skogen. Det är en lisa för själen att få vakna upp till detta vackra.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område som etablerades i mitten av 90-talet. I området finns förskola, tennisbanor, fotbollsplan och vackra strövområden med svamp, bär och skidspår vintertid. Från platsen nås också Värmdöleden och flera löpspår, promenad- och cykelvägar till exempelvis Hemmestaskolan med bibliotek, friidrottsanläggningar, fotbollsplaner och på vintern skridskobana. Ett lokalt uppskattat fritidsområde med fin pulkabacke ("Bosses backe") finns också precis i närheten. Inom en radie av några kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service. I närliggande Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius konditori/café.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. I närområdet finns ett flertal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola. Närmast belägen är Värmdöviks förskola som ligger i Hagaberg. Förskolan har plats för ca 70 barn i åldrarna 1-5 år.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

KOMMUNIKATION

Smidiga förbindelser till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Det tar ca 30 minuter med buss till Slussen. Buss 433 och 434 går direkt till Slussen. Närmaste busshållplats är Hagabergsvägen, ca 700 m från fastigheten. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge. För mer info se www.sl.se.

NÄRSERVICE

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Hemmesta centrum ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Ekonomi

EL

37 000 kr

VA

4 000 kr

RENHÅLLNING

2 500 kr

VÄG, SAMF

3 300 kr

SOTNING

375 kr

ÖVRIGT

3 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

50 675 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

El är även uppvärmning och övrigt är fiber. Försäkring tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2004

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump Nibe 370 vattenburen golvvärme, direktverkande el och kamin

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-02-04

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

80 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

144 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

19 180 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Träpanel

FÖNSTER

3-glas

TAK

Sadeltak med betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Värmdövik 1:859

ÖVRIGA BYGGNADER

Stort garage för en bil med intilliggande tilläggsisolerat rum som kan nyttjas som hobbyrum eller tonårsrum. Vidare finns stort oisolerat förråd med rejäl öppning för åkgräsklippare eller golfbilen. Poolhus med spaavdelning.

ÖVRIGT

Badrummet övreplan 2022 och köket 2022

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 579 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

3 120 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

5 557 500 kr

Tomt

AREAL

991 kvm

TOMTTYP

Natur/trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan Ändring Av Dp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp året om.

TOMTBESKRIVNING

Framsidan har en nylagd tjock och fin gräsmatta som är plan och ypperlig att spela badminton eller fotboll på. Baksidan har fina lekytor med egen pulkabacke vintertid. Den orörda skogen som gränsar till tomten är full av blåbär och svamp, en oas för vuxna och barn. Poolområdet med folkpool om ca 5x5 m och poolhus med bastu och dusch.

UTEPLATS

Runt huset finns flera trevliga uteplatser. I direktanslutning till köket finns en trallbeklädd frukostveranda med pallkragar för odlingsmöjligheter. Vidare stora sällskapsytor på baksidan.

PARKERING

Stenbelagd uppfart med plats för flera bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Fastigheten tillhör Hagabergs samfällighetsförening. Det finns två tennisbanor som alla boende i området har rätt att utnyttja. Beslut taget i föreningen att rusta upp tennisbana samt anlägga en padelbana för medlemmarna. I anslutning till tennisbanorna finns också ett bordtennisbord och en basketkorg. Mitt emot tennisbanorna finns också en mindre grusplan med två fotbollsmål.

Ålstäksvikens båtklubb är en fristående förening inom Hagabergs samfällighetsförening. Klubben har egen brygga med 40 båtplatser i den natursköna Ålstäksviken.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:10 ändamål: Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Värmdövik GA:9 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Garage och/eller parkering

Karta

Värmdö Hagaberg

Täppvägen 30

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg