MEDFA03826986BA4AA9A5D3C319A244D6D3

Kista, Kista

Sorögatan 85, 2tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,297 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea62 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer141
Byggår1977

Utgångspris: SEK 1,790,000

Sällan till salu! Största modellen av 2:a på populära Sorögatan och Brf Fanö med renoverade fönster och fastigheter. Möjligt att göra om till en 3:a eller perfekt för den som söker en större 2:a med generösa ytor. Renoverat (2016) badrum med golvvärme och tvättmaskin. Stort kök med rymlig matplats. Balkong med bästa sydost-läge mot föreningens lugna innergård med radhus och lekplats.

Solid HSB-förening med nya 3-glas fönster och renoverade fasader och utemiljöer. Avgift som inkluderar värme, vatten, kabel-tv och internet genom fiber! Föreningen äger sin mark. Nära till parkering samt tvättstuga.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Bilder

Badrum

Balkong

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Klinkergolv samt tapetserade väggar.
Badrum:
Renoverat (2016) och helkaklat badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, wc, handfat, spegelskåp, rymlig duschplats samt fönster.
Klädkammare/Förråd:
Perfekt utrymme att nyttja för förvaring med mycket hyllplats samt två stänger för kläder.
Kök:
Stort kök med matplats för 6-8 personer. Här finns goda förvaringsutrymmen bakom köksluckor samt stänkskydd ovan diskbänk. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, kyl, frys samt dubbel diskho.
Vardagsrum:
Lättmöblerat och luftigt vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök.
Balkong:
Mysig balkong med bästa sydost-läge. Här finns ett förråd samt gott om plats för utemöbler.
Sovrum:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt tapetserade väggar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 0, hiss finns
Pris
SEK 1,790,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,297 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Andel i föreningen
0.30474 %
Andel av årsavgiften
0.30474 %
Reparationsfond
SEK 6,135
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1977
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 7/2/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
157 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Fanö
Om föreningen
Brf Fanö består av 294 lägenheter. Föreningen sträcker sig längs Sorögatan 29-117
Alla lägenheter i föreningen är uppkopplade med riktigt bredband från Bredbandsbolaget och i månadsavgiften ingår 100/10 megabit per sekund (in resp. ut) samt den fasta avgiften för bredbandstelefoni. Du betalar endast för de egna samtalen. ComHem levererar kabel-TV där det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Föreningen renoverade sina fastigheter år 2011-2013. Då byttes fönster ut till moderna 3-glasfönster. Alla yttertak lades om och fasader renoverades samt så dränerades alla husen. Garagen renoverades under samma tid. Under 2014 byttes belysningsarmaturen ut i samtliga portar samt belysningen på gårdarna.
Fanö har två tvättstugor, vid Sorögatan 57 och 93. Dessa får användas av samtliga boende och bokas via bokningstavlor i respektive tvättstuga. Portarna till trapphusen i föreningen är låsta med kodlås hela dygnet och nattetid patrullerar Securitas området.

Se föreningens hemsida: www.fano.se
Antal lägenheter
294
Parkering
Parkering bokas via HSB Akalla och de kan kontaktas för aktuella priser och köstatus. Följande parkeringsalternativ och cirkapriser finns:
P-plats, 200 kr/mån
Garage, 500 kr/mån
MC, 225 kr/mån

Karta

Kista Kista

Sorögatan 85, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg