MED71C6BD81642D4B618088B4AA1BAADFC5

Rymlig villa med fullt utrustad uthyrningsdel i populära Björkhaga!

Klarlagt

Södra Björkhaga, Åkersberga

Smedkalles väg 27

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea200 kvm
Biarea20 kvm
Tomtarea516 kvm
Byggår2016
Driftskostnad3,531 kr/månad

Utgångspris: SEK 6,995,000

Nu finns en enastående möjlighet att förvärva ett av de riktigt stora husen i populära Björkhaga! Med en totalyta om 220 kvm i tre plan, finns här plats för den integrerade familjen, för dig som driver egen verksamhet eller för dig som vill hyra ut och få in extra slantar. Nedre plan består nämligen av en fullt utrustad uthyrningsdel med egen ingång. Villan är belägen på lugn återvändsgata med högt soldränkt läge.

På entréplan finner du en mycket rymlig öppen planlösning mellan kök från HTH och vardagsrum med braskamin. Härifrån kommer du också ut till balkongen. med sol från förmiddag till kvällen. Helkaklat badrum med dusch och praktisk tvättstuga.

På övre plan allrum och tre sovrum, varav det ena har walk in closet samt badrum med badkar och dusch. Stenlagd uppfart med carport och separat förråd.

I närområdet finner du både Söraskogen med två sjöar och Hackstaskogen med pulkabacke och motionsslingor. Dessutom finner du direktbussen till Humlegården på promenadavstånd. Ett underbart lugnt, naturnära och barnvänligt område men ändock närhet till Åkersberga Centrum. Ring för bokad visning!

Om området

Södra Björkhaga ett lugn och mycket centrumnära område med gång och cykelbanor till bussar, flertal förskolor och skolor. Beläget nära Trastsjöskogen med motionsspår och näst intill oändliga promenadstigar. Gång och cykelavstånd till bad i Sättrafjärden där det även kan finnas möjlighet att hyra båtplats

Kommunikation

Nära till busshållplats för bussar mot Åkersberga centrum samt bussar till Stockholm, Se gärna www.sl.se för exakt tidtabell. Promenadavstånd till Roslagsbanan.

Viktiga dokument & länkar

HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Energideklaration
Frågelista
Okulär elinstallationskontroll
Okulär kontroll av vatten och avlopp
Besiktningsprotokoll
Klarlagt

Bilder

Välkommen till Smedkalles Väg 27!

Ljust och generöst vardagsrum

Vy från köket

Matplats

Soffhörna med värmande braskamin

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
---ENTRÉPLAN---
HALL
Välkomnande hall med vy direkt in i vardagsrummet. Ett stort fönster som vetter mot framsidan för fint ljusinsläpp. Ljusa väggar och ljust klinkergolv med golvvärme. Här finns praktiska skjutdörrsgarderober som rymmer dina kläder. Infällda spottar i taket.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med mycket ljusinsläpp via de skjutbara glasdörrarna med utsikt över skog och grönska. Braskamin för mysfaktor kalla kvällar. Här finns plats för matgrupp för ca 6-8 personer, soffgrupp och mediamöbel. Ljusa väggar och askparkettgolv samt infällda spottar i taket.

KÖK
Trivsamt och socialt kök med vita luckor samt lådor med rostfria handtag. Svart stenbänkskiva med vitt kakel ovan. Induktionshäll med bred fläkt ovan, integrerad diskmaskin och rostfri ho. Fullstor kyl och frys, micro samt ugn. Dessa vitvaror är från Siemens. Infällda spottar i taket och askparkettgolv. Här finns glasdörr som leder ut till altanen.

BADRUM
Mycket smakfullt helkaklat badrum med ljust breda kakel- och klinkerplattor. På golvet har du skön golvvärme. Ljus kommod i ek med vitt handfat och spegelskåp med belysning ovan. Stor dusch bakom infällbara glasväggar, vägghängd WC och handdukstork. Två fönster för ljusinsläpp och vädring.

TVÄTTSTUGA
Fräsch tvättstuga med ljusa materialval. Här finns tre stora garderober och groventré. Rostfri ho och bänkskiva i grått laminat, perfekt för vikning av din tvätt. Fyra skåp ovan bänken och två under tillsammans med tvättmaskin samt torktumlare. Vitmålade väggar och samma snygga klinkergolv med golvvärme som i hallen.

---ÖVRE PLAN---
ALLRUM
Trevligt allrum med en magisk takhöjd. Här finns plats för soffan och TV-hörna. Balkongdörr som leder ut till den franska balkongen. Ett fönster och två mindre fönster ovan. Ljusa väggar och ljust askparkettgolv samt infällda spottar i taket.

MASTERBEDROOM
Mycket generöst sovrum med ljusa väggar och ljust askparkettgolv. Mycket högt i tak! Balkongdörr i glas som leder ut till den franska balkongen. Praktiska skjutdörrsgarderober med plats för dina kläder. Tre smala fönster för ljusinsläpp.

SOVRUM
Trevligt sovrum med fönster i två väderstreck som ger fint ljus. Här finns en rymlig garderob. Ljusa väggar och askparkettgolv.

SOVRUM
Även här ett trevligt sovrum med ljusa väggar och askparkettgolv. En rymlig garderob som rymmer alla dina kläder.

BADRUM
Stilrent helkaklat badrum som även här har extra högt i tak. Dusch med mindre kakelplattor i ljusa matchande färger bakom infällbara glasdörrar och dusch. Generös kommod i ljus ek med dubbla handfat och stort spegelskåp med belysning ovan. Vägghängd WC, handdukstork och ett fönster för ljus och vädring. Ljusa kakel- och klinker samt skön golvvärme. Infällda spottar i taket.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare i anslutning till masterbedroom. Här finns stänger i mängder! Vitmålade väggar och askparkettgolv.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med ingång från allrummet. Även här har du hög takhöjd som ger härlig rymd. Stänger och två rymliga garderober för förvaring av dina kläder. Ljusa väggar och askparkettgolv.

---NEDRE PLAN---
NEDRE HALL
Under trappan finns praktisk diskret förvaring. Ljusa väggar och askparkettgolv.

VARDAGSRUM/KÖK
Stort och öppet vardagsrum i öppen planlösning med köket. Köket har vita luckor och lådor med rostfria handtag. Liten svart häll med fläkt ovan samt kyl och frys. Laminatbänkskiva i marmor imitation med rostfri ho och vitt kakel ovan. Rummet rymmer matgrupp och soffgrupp. Ljusa väggar och ljus askparkett på golvet.

SOVRUM
Rymligt sovrum med ljusa väggar och askparkettgolv. Ett fönster för fint ljusinsläpp och vädring.

BADRUM
Stilrent badrum med ljusa kaklade väggar och ljusa klinkerplattor med golvvärme. Ljus kommod i ek med vitt handfat och spegelskåp med belysning ovan. Dusch, vägghängd WC och handdukstork. Här finns också en rymlig bastu.

TEKNIKRUM
Teknikrum som fungerar utmärkt som ett extra förråd om så önskas. Här finns husets frånluftsvärmepump. Ljusa väggar och ljusa klinkerplattor med skön golvvärme.

FÖRRÅD
Praktiskt och rymligt förråd där du kan förvara alla övriga prylar. Ljusa väggar och askparkettgolv.

FÖRRÅD
Även här ett förråd där du förvarar dina prylar. Askparkettgolv och ljusa väggar.
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
200 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
20 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plan och ett souterrängplan
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, braskamin och vattenburen golvvärme på samtliga plan
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 3/4/2020
Energiklass
B
Energiprestanda
38 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
61 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fönster
3-glas energiglas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Hacksta 2:255
Övrigt
Larm med dubbla zoner finns via Verisure
Fiber finns indraget

Frånluftsvärmepump (2016)
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 42,374 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 10,389
Uppvärmning
SEK 17,000
Renhållning
SEK 3,430
Väg, samf
SEK 3,750
Sotning
SEK 125
Övrigt
SEK 7,680
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftkostnaderna är baserade på två vuxna och ett barn i hushållet. Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen. Övrigt avser kostnaden för larmsystemet med dubbla zoner.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 5,337,000
Byggnadsvärde
SEK 4,158,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 5,156,100
Tomt
Areal
516 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Berga GA:35 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Karta

Södra Björkhaga Åkersberga

Smedkalles väg 27

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg