MED92245EEB87D943619DE16D0DF8A65213

Stor härlig familjevilla med fantastiskt läge intill skog och natur!

Fårdala, Tyresö

Slåttervägen 121

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea126 kvm
Biarea92 kvm
Tomtarea1,090 kvm
Byggår1966
Driftskostnad3,259 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

1
November | Sunday
Kl 13:00 - 14:00
2
November | Monday
Kl 18:00 - 18:45

Välkommen till denna familjevänliga soutterängvilla på totalt 218 kvm, 7 rum varav 4-5 sovrum, längst in på en lugn återvändsgata. Det första man slås av är det unika och fria läget, som gränsar till allmänning på tre sidor, stora friluftsområden med motionsspår 40 m bort.

Tomten som är 1090 kvm har flera delar med helt olika karaktär, plana gräsytor för lek med barnen, intill infarten är tomten terrasserad med böljande murar och en liten fontän, två små land för odlingar och mot skogen är det mer kuperat med bergknallar och träd. På baksidan i söder-västerläge ligger den fina altanen med en del under tak samt gott om plats för utemöbler. Här kan man umgås med vänner och grilla härliga sommarkvällar.

Väl inne i huset så möts ni av en entré med stengolv och ljusa väggar och bra med plats för ytterkläder. Direkt till höger ligger en gästtoalett. På entréplanet finns också ett bra sovrum, tex för tonåringen som vill ha lite enskildhet, men som också fungerar som ett avskilt arbetsrum.

Stor gillestuga med trägolv, öppen spis samt fina blyinfattade fönster, passar för hemmabio, hobby- eller musikrum, eller som ett extra sovrum. Här finns helkaklat duschrum och tvättstuga med tvättmaskin samt torktumlare och direkt intill ett torkrum. Gott om ytterligare förråd, klädkammare, matkällare. I huset har vi ett bra varmgarage med motordriven garageport (fjärrstyrning ej aktiv) och golvbrunn.

Gedigen trappa leder upp till övervåningen där vi möts av en fantastisk rymd med fönster i alla väderstreck som gör att ljuset flödar in i vardagsrum och kök. Grönska runtom i alla riktningar!

Detta måste vara en dröm för den som gillar matlagning med stora arbetsytor och bra förvaring. Att ha närhet till övriga familjen med den öppna planlösningen, medans man lagar mat, är precis vad man vill ha, eller hur! Vardagsrummet förgylls också av en Contura täljstenskamin som man kan njuta av från både kök och vardagsrum, perfekt mörka vinterkvällar. Från allrummet som går ihop med vardagsrummet, finns utgången till den fina altanen. I en avskild del av våningsplanet finns tre stycken bra sovrum med parkettgolv och flera rymliga garderober med överskåp. Äldre badrum med badkar, komod samt kakel på väggar, allt andas 70-tal, spara eller gör om.

Huset har bergvärme från 2005.
Nytt yttertak 2016
Underhållsfritt med fasadtegel.

För er som uppskattar närhet till naturen är detta perfekt. Det gamla båtmanstorpet Ahlstorp ligger bara några stenkast in i naturreservatet, där anordnas julmarknad med semla, kaffe och korvgrillning och till våren majbrasa och senare slåtter. När snön kommer kan du ta på skidorna direkt utanför dörren och ge dig ut i Alby Friluftsområdes skidspår, där elljusspåret 4 km passerar alldeles intill tomten. Vill du göra en längre tur i storskogen fortsätter du ner till Tyresta Nationalpark. Har du ett ridintresse så ligger Slåttervägen 121 perfekt mitt emellan ridhuset i Fårdala och stallet vid Uddby. Vill du bara njuta av de fina hästarna så passerar de på ängen utanför flera gånger om dagen. Lokala tennisklubben har två fina grusbanor i andra änden av ängen.

Bussar var femte minut på morgonen tar dig antingen till Gullmarsplan eller direkt in till City.

Välkomna på visning!

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen (Klarabergsviadukten), Haninge eller Nacka. För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka.

Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som både går ut i Skärgården till exempel till Ornö och Utö, men även in till centrala Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, bibliotek, polis, bank och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Bilder

Slåttervägen 121 vid vändplan

Alldeles intill stora naturområden.

Uteplatsen med trädäckad altan.

Uteplatsen.

Läcker mursättning med fontän.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna prydliga soutterängvilla på totalt 218 kvm, belägen på en lugn återvändsgränd.
Det första man slås av är läget på fastigheten, som gränsar till allmäning på två sidor, stora friluftsområden med motionsspår ca 100 m från tomten.

Tomten som är 1090 kvm är lite kuperad men det finns även plana ytor för lek med barnen .Vid infarten till vänster är tomten terrasserad med murar och en liten fontän.
På baksidan ligger den fina altanen med en del under tak samt gott om plats för utemöbler. Här kan man umgås med vänner och grilla härliga sommarkvällar.
Väl inne i huset så möts ni av en entre med stengolv och ljusa väggar och bra med plats för ytterkläder. Direkt till höger ligger en gästtoalett.
På entreplanet finns också ett bra sovrum, tex för tonåringen som vill ha lite enskildhet.

Stor gillestuga med trägolv, öppen spis samt fina blyinfattade fönster, här finns plats för Tv rum, hobby eller musikrum, ni väljer.
Här finns helkaklat duschrum och tvättstuga med tvättmaskin samt torktumlare.

Gott om ytterligare förråd, klk, matkällare. I huset har vi ett bra varmgarage med motordriven garageport (fjärrstyrning ej aktiv) och brunn.

Gedigen trappa leder upp till övervåningen där vi möts av en fantastisk rymd med fönster i alla väderstreck som gör att ljuset flödar in i vardagsrum och kök.
Detta måste vara en dröm för den som gillar matlagning med stora arbetsytor och bra förvaring.
Att ha närhet till övriga familjen med den öppna planlösningen, medans man lagar mat, är precis vad man villa ha, eller hur!

Vardagsrummet förgylls också av en täljstenskamin ,Contura, som man kan njuta av från kök och vardagsrum, perfekt mörka vinterkvällar.

Från allrummet som går ihop med vardagsrummet, finns utgången till den fina altanen.

Här finns tre stycken bra sovrum med parkettgolv.

Äldre badrum med badkar, komod samt kakel på väggar, allt andas 70-tal, spara eller gör om.

Huset har bergvärme från 2005.
Nytt yttertak 2016
Underhållsfritt med tegel.

För er som uppskattar närhet till naturen är detta perfekt.

Det gamla båtmanstorpet Ahlstorp ligger bara några stenkast in i naturreservatet, där anordnas julmarknad med semla, kaffe och korvgrillning
och till våren majbrasa och sen slåtter.

När snön kommer kan du ta på skidorna direkt utanför dörren och gedig ut i Alby Frilutsområdes skidspår, där elljusspåret 4 km passerar alldeles intill
huset. Vill du ha en längre tur i storskogen fortsätter du ner till Tyresta Nationalpark.

Har du ett ridintresse så ligger Slåttervägen 121 perfekt mitt emellan ridhuset i Fårdala och stallet vid Uddby. Vill du bara njuta av de fina hästarna
så passerar de på ängen utanför flera gånger om dagen.

Lokala tennisklubben har två fina grusbanor i andra änden av ängen.

Välkomna på visning.
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
126 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
92 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-pl soutteräng
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong/blåbetong
Stomme
Trä
fasad
Tegel
Fönster
2-glas isoler
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Koppar/plåt
Fastighetsbeteckning
Sågen 1
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 39,111 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 8,794
Uppvärmning
SEK 21,801
Sotning
SEK 255
Försäkring
SEK 8,261
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,186,000
Byggnadsvärde
SEK 2,243,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,479,000
Tomt
Areal
1090 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Parkering
Garage i huset.
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM8-42/1929.2

Karta

Fårdala Tyresö

Slåttervägen 121

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg