230
MEDF493511453FB4D2F881D32EB757A7E61

Skirhult, Åkersberga

Skirhultsvägen 53A


PRIS (utgångspris)9 975 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

BOAREA

145 kvm

TOMTAREA

22,007 ha

BYGGÅR

1914

Charmig gård med ca 22 hektar mark och möjligheter, idylliskt vid insjön Skiren

Vi presenterar en unik möjlighet att förvärva en gård med rik historia och mångsidig markanvändning. Fastigheten sträcker sig över 22 hektar och erbjuder en blandning av skogsmark på cirka 12 hektar, åkermark, betesmark samt övriga marktyper. För de som drömmer om hästhållning kan det ev. finnas möjlighet att arrendera intilliggande mark.

Gården ligger idylliskt intill insjön Skiren, där fiskerätten till de ägda vattenområdena medföljer. Dessutom erbjuds jakträtt på marken. För den odlings intresserade finns gott om areal för när- och hemodlat.

Infrastruktur och byggnader:

Huvudbyggnad: Uppförd i början av 1900-talet, belägen på en södersluttning med ett mycket fint solläge. Denna byggnad bär på tidstypisk charm och historia, och väntar på att bli ditt nya hem. Huvudbyggnaden är besiktigad.

Lada/djurstall/loge och Maskinhall: Praktiska utrymmen för diverse verksamheter och förvaring. Logen lämpar sig väl för långbord, fester och trevligheter.

Djurstall/gårdslager: Cirka 80 kvm, från det tidstypiska 1700-talet med låg takhöjd, tidigare använt för djurhållning med loft för spannmål/hölagring.

Dubbelgarage med förvaring: Utöver detta finns även två carportplatser för ytterligare skydd för dina fordon.

Ligghall: Beläget i närheten av betesmark, perfekt för de med ett intresse för djurhållning.

Gästhus: Ett charmigt litet hus om 10-15 kvm beläget på en höjd med utsikt mot öster, idealiskt för gäster eller som ett pittoreskt tillhåll.

För den som är intresserad finns även möjlighet att förvärva maskiner och inventarier.

Denna gård representerar en sällsynt chans att ta över ett stycke svensk landsbygdshistoria med moderna möjligheter. Oavsett om du är intresserad av jord- och skogsbruk, djurhållning, natur eller fiske, erbjuder denna fastighet ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter. Huset är framtidssäkrat med fiber indraget till fastigheten. Här kan också finnas möjlighet till avstyckning av enstaka villatomter för bebyggelse.

Att bo i Skirhult vid den vackra insjön Skiren erbjuder en unik kombination av lugn lantlig idyll och tillgänglighet till storstadens puls. Här njuter du av vida landskap, storslagen natur och direkt närhet till vatten. Insjön Skiren som är en av länets renaste sjöar ger inte bara en pittoresk vy utan bjuder också på rika möjligheter till rekreation såsom fiske och avkopplande turer på sjön med roddbåt. Vintertid bjuds här upp till härlig skid- och skridskoåkning på den frusna sjön.

Skirhultområdet är känt för sin fridfulla atmosfär, med stora arealer mark som inbjuder till utomhusaktiviteter, vandring på närliggande leder, bär- och svampplockning. Att leva så nära naturen ger en oöverträffad livskvalitet, där varje dag erbjuder nya upplevelser i det fria. Ett boende i Skirhult innebär också att du tar del av det rika djurlivet av räv, lodjur, älg, rådjur och en mängd olika fåglar.

Byalaget i området tillhandahåller och sköter gemensamt en uppskattad badplats, bastu, fotbollsplan och boulebana.

Trots sitt lantliga läge är Skirhult inte långt ifrån stadens bekvämligheter. Fastigheten ligger inom bekvämt avstånd från Stockholm, endast en bilresa på ca 35 min bort. Denna närhet till huvudstaden gör det möjligt för boende att enkelt integrera ett arbetsliv i staden med ett privatliv omgivet av natur och lugn. Ca 2 km gång eller cykelväg ner till länsväg 276 där bussarna går. Här tar man sig smidigt och enkelt in till Åkersberga med dess goda utbud av skolor och förskolor. Skirhults gård har också närheten till havet med bl.a. sjökrog vid närliggande Skeppsdal, rekreationsområdet Domarudden med motionsspår och Östanå färjeläge som med sin båttrafik tar dig ut till Skärgården.

Kontakta oss för mer information eller för att boka en visning. Upplev charmen och potentialen som denna gård vid Skiren har att erbjuda.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

2
juni | söndag
Kontakta ansvarig mäklare för info och för att boka tid för visning

Bilder

MEDF493511453FB4D2F881D32EB757A7E61
MED869CFC02B9364C7A8D4814D7D033D1CA
MED232CCE5771524A718353F5E62D758467
MED83818CB256414920988C748F3388E5D5
MED2CEE20F50079405CB2E6D42637B46F03

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Österåker Skirhult

Skirhultsvägen 53A

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret