MED63ED67A63F5D40ACAB308B02EA93A128

Akalla, Kista

Sibeliusgången 56, 4 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,668 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75.5 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer526
Byggår1978

Utgångspris: SEK 1,900,000

Ansvarig mäklare

Visningar

20
September | Sunday
Kl 15:00 - 15:30
Öppen visning. Välkommen!
21
September | Monday
Kl 19:00 - 19:30
Öppen visning. Välkommen!

Populär planlösning med 2 inglasade balkonger! Bostaden totalrenoverades 2003 med nytt kök och badrum. Genomgående laminatgolv och tapetserade väggar samt nya innerdörrar i hela bostaden! Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2016) samt klinkergolv. 2 stora sovrum med garderober samt en praktisk klädkammare. Fräscht kök med ljusblåa luckor och en inbjudande matplats vid ett stort fönsterparti. Möjligt att göra öppen planlösning för den som önskar mellan kök och vardagsrum!

Brf Porkala är en stor förening med nya 3-glasfönster samt en nyrenoverad innergård med flertalet lekplatser, bollplan samt naturområde. Här finns det gott om tvättstugor och garageplatser! Du bor på 5 minuters promenadavstånd till tunnelbana, bussar, förskolor, Ica samt Lidl och mycket mer!

Inga bilder interiört. Ingen förhandsvisning.

Välkommen enbart på de öppna visningarna!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Sibeliusgången 52-58

Fasad

Sibeliusgången gården

Drönarfoto

Brf Porkalas innergård

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
75.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Modern säkerhetsdörr. Plats för avhängning vid hatthylla samt en platsbyggd garderob. Laminatgolv och tapetserade väggar.
Klädkammare
Vitmålade väggar och laminatgolv.
Badrum
Helkaklade väggar i vitt/blått samt vitt klinkergolv. Badkar, wc, handfat samt spegelskåp med spotlights. Badrummet är utrustat med en garderob samt tvättmaskin och torktumlare från 2016 av märket Electrolux.
Sovrum 1
Stort sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. 4 vita platsbyggda garderober.
Sovrum 2
Master bedroom med plats för dubbelsäng samt babysäng. Laminatgolv samt tapetserade väggar. Fönster samt utgång till den inglasade balkongen med kvällssol i nordväst-läge.
Vardagsrum
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Utgång till inglasad balkong mot föreningens välskötta innergård i österläge. Möjligt att göra en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum då det enbart är en gipsvägg mellan dessa rum.
Kök
Kök som renoverades år 2003 med nya köksstommar samt blåa köksluckor. Vitvaror från Electrolux i form av diskmaskin, spis/ugn, köksfläkt, kyl samt frys. Matplats för cirka 6 personer. Laminatgolv och tapetserade väggar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Pris
SEK 1,900,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,668 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
Andel i föreningen
0.13175 %
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1978
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 12/11/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
146 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad i källarplanet dit hissen går.
Förening
Namn
HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm
Om föreningen
Föreningens består av 823 lägenheter, varav 8 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Antal lägenheter
823
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
28
Tv och bredband
Bredband från Bahnhof och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området.
Kontakta föreningen för exakta priser och kötid. Cirkapriser 2020: Uteplats/Kallgarage 150-350 kr/månad. Varmgarage 550 kr/månad.
Renoveringar
Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.
Det pågår diskussioner om att utföra stambyte eller stamrenovering i föreningen. För aktuell information och status besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/porkala/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Akalla Kista

Sibeliusgången 56, 4 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg