190

Lunden, GÖTEBORG

Sergelsgatan 3E

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea44.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer12
Byggår1943

Ansvarig mäklare

Visningar

24
September | Thursday
Kl 16:30 - 17:00
Vänligen boka dig för visning

Snart finns denna fina tvårummare till salu! Genomgående fina ytskikt, renoverat kök samt härlig balkong i soligt västerläge är bara några av bostadens fördelar. Belägen högt upp i populära Lunden med närhet till Danska vägen och bra kommunikationer in till Göteborgs centrum. Kommande försäljning, ansvarig kontakta mäklare för mer info!

Om området

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2012
Årsredovisning 2013
Årsredovisning 2014
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
44.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Andel i föreningen
1.53545 %
Andel av årsavgiften
1.53686 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1943
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Till bostaden hör både ett vinds- och källarförråd.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 3
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Lunden 40:6 med adress Sergelsgatan 1-3. I föreningen finns 64 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 2960 kvm. I föreningen finns ett övernattningsrum att tillgå som kostar 100 kr / natt. Detta lägger i källaren i uppgång Sergelsgatan 3D. Toalett finns i anslutning till rummet.

Föreningens medlemmar har också tillgång till ett gemensamt hobbyrum/verkstad samt cykelrum. Föreningen äger ett partytält som alla medlemmar kan hyra för 200 kr per dygn. För bokning, kontakta styrelsen.

För mer info se föreningens hemsida http://www.sergelsgatan.se/ eller se senaste årsredovisningen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
64
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till ComHem som levererar bredband och kabel-tv. I avgiften ingår ComHem 100/10 mb samt kabel-tv medium 8 favoriter.
Parkering
Föreningen disponerar 37 parkeringsplatser och 3 garageplatser som går att hyra. Det är separat kö till platserna. I övrigt är det boendeparkering i området.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

Utfört underhåll:
Början av 90-talet såg elen över.
1996 - stamrenovering genomfördes.
2001 - renoverades balkongerna.
2008 - balkongdörrarna renoverades, säkerhetsdörrar installerades och trappuppgångarna renoverades
2010 - Ny tvättstuga på Sergelsgatan 1
2012 - utfördes takomläggning på delar av fastigheten.
2014 - spolades samtliga avlopp.
2015 - asfalterat om parkeringar, ny rabatter

Planerat underhåll de närmsta åren:
2016 - Åtgärder dörrar allmänna utrymmen.
2017 - Åtgärder fasader.
Ekonomi
Föreningen är välskött med stabil ekonomi med en lägre belåningsgrad. Inga planerade avgiftsförändringar (2016-03-28) Planerat underhåll är att måla grundmuren.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningen äger sin mark vilket innebär att man inte behöver betala någon tomträttsavgäld till kommunen.

Karta

Lunden GÖTEBORG

Sergelsgatan 3E

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg