MEDD48C693D993442F5ABCB221A4141B13F

Nybyggd 2:a med havsutsikt på härliga Telegrafberget.

Västra Orminge, Saltsjö-Boo

Semaforvägen 59, våning 6 av 6

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,798 + 144 kr obligatoriskt tillägg för TV samt bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea54.5 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer66
Byggår2019
Driftskostnad417 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,895,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 14:00 - 14:45
Välkommen på öppen visning! För privat visning kontakta mäklaren.
26
October | Monday
Kl 18:30 - 19:00
Välkommen på öppen visning! För privat visning kontakta mäklaren.

Högst upp i huset i sydvästligt läge ges nu möjligheten att förvärva en ljus, stilren och väldisponerad lägenhet där det bara är att flytta in! Denna tvårummare är smakfullt byggd och erbjuder ett boende av mycket hög kvalitet. Bostaden har en internationell stil och karaktäriseras av den öppna planlösningen som bidrar till en social atmosfär och med många fönster med fri utsikt ger detta även en härlig känsla av rymd. Här erbjuds du att köpa en optimalt planerad och charmig tvåa med ett underbart ljusinsläpp och genomgående fint skick! Här disponerar du en yta om 54,5 effektivt nyttjade kvadratmeter. En lägenhet som genomsyras av genuin charm och karaktär – här trivs man direkt.

Om området

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas av många för Sockerbitarna och Tågvagnarna. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25-30 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15-20 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Övrigt

Historia:
Namnet Orminge är uråldrigt. Den äldsta administrativa indelningen gav namnet Orminge fjärding åt den del av Värmdö skeppslag som ungefärligen omfattar nuvarande Boo och utgörs av de gamla öarna Hargsö och Ormingelandet. I skrift finns namnet belagt sedan 1200-talet när kung Magnus ("Ladulås") donerar det skogrika Orminge till två klosterstiftelser i Stockholm att bruka till virke och vedbrand.
Under 1600-talet delades i stort sett hela Orminge fjärding med torp och gårdar mellan säterierna Boo, Kummelnäs och Velamsund. 1800-talets administrativa reformer stadfäste namnet Boo för kommun och församling och namnet Orminge föll ur bruk. Namnet gavs dock en ny innebörd i samband med 1960-talets storstadsutbyggnad som också berörde Boo.
Det blev "modernisterna" som segrade. HSB fick 1963 beställning på en exploateringsutredning för det som då kallades "Skarpnäsområdet" men senare fick namnet Västra Orminge trots att det ligger på Hargsön och inte på det egentliga Ormingelandet.
Ansvariga arkitekter för Västra Orminge blev Jöran Curman och Ulf Gillberg, som med en spännande gruppering av likformiga hus av standardiserade betongelement lyckades förena enhetlighet med omväxling. Täta grupper av lamellhus under välvda tak spelar mot täta grupper av låga punkthus samtidigt som det ursprungliga skärgårdslandskapets karaktär bevarats. Områdets ovanliga utformning väckte när det stod färdigt 1971 en viss förvåning och också opposition, men dess kvaliteter har med tiden mer och mer uppskattas så att det i dag betraktas som kulturminne och ett av Miljonprogrammets bästa resultat i Sverige.
(Källa: Nacka kommuns hemsida)

Bilder

Balkong

Kök och matplats

Matplats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

HALL
Rymlig hall med goda avhängningsutrymmen.

VARDAGSRUM
Stora härliga ytor, dubbla fönsterpartier och balkongdörr. Rummet erbjuder plats åt både mat- och soffgrupp . Ett stilrent vardagsrum som bjuder på fint ljusinsläpp med utgång till den inglasade balkongen med insynsskyddat läge.

KÖK
Stilrent kök med vita släta luckor och stänkskydd i Carrera marmor. Här har man lyckats få in allt man kan tänkas behöva och fått till generösa arbetsytor samt behagligt ljus från spotlights monterade i överskåpen. Maskinell utrustning i form av induktionsspis, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt en diskmaskin.

BADRUM
Helkaklat badrum med spotlights, grått klinker golv, elektrisk golvvärme, vägghängd WC, duschvägg i klarglas, takdusch med separat handmunstycke, handfat med kommod under samt tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM
Sovrummet är rymligt och har tillgång till en stor klädkammare. Här finns ett fönster som skänker ett härligt ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng nattduksbord och skrivbord. Parkettgolv och gråa väggar.

BALKONG
Inglasad balkong i västerläge med helt öppningsbara fönsterpartier. Inred den med sköna sittmöbler, värmande textilier och mysig belysning så kan du nyttja den både sommar som vinter.
Antal rum
2 rum
Boarea
54.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,895,000
Avgift
SEK 2,798 + 144 kr obligatoriskt tillägg för TV samt bredband.
Information avgift
Årsavgiften betalas från tillträdesdagen månadsvis i förskott till föreningen.
Driftskostnad
SEK 5,002 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,031
Uppvärmning
SEK 840
Försäkring
SEK 3,131
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.74607 %
Andel av årsavgiften
1.06447 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Brf Fyrhusen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB brf Fyrhusen kommer att bestå av 66 lägenheter. Föreningen ligger på Telegrafberget i Nacka, omgärdat av ett naturmark och vattnet vid Stockholms inlopp. Läget är lugnt, samtidigt som det finns bra kommunikationer in till stan. SL-bussen kommer att stanna vid Telegrafbergets vändplan när 100 hushåll flyttat in i området.

Brf Fyrhusen kommer att bestå av fem hus, som placeras i en cirkelform. Husen byggs i sju våningsplan och varje våning kommer att ha två eller tre lägenheter i olika storlekar. Lägenheterna blir mellan två och fem rum och kök. De flesta får balkong och lägenheterna längst upp får generösa terrasser. Lägenheterna längst ner mot gården har egna uteplatser. Rumshöjden är cirka 2,60 meter. Terrassvåningarna högst upp blir dock extra luftiga med högre takhöjd i vardagsrummen, där den högsta punkten blir cirka 3,10 meter. Det kan förekomma vissa lokala nedsänkningar för att ge utrymme för installationer.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
66
Tv och bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat ett gruppabonnemang med Telenor med grundutbud för tv/telefoni/bredband. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras med 144 kronor per månad och lägenhet. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från leverantören.
Parkering
PARKERING
Under husen finns garage i två plan med 66 parkeringsplatser, varav cirka sju utrustas med långtidsladdare för elbilar. Preliminär kostnad för en garageplats är 1200 kronor per månad. Boende tar sig till garaget med hiss direkt från trapphuset. Tre av husen (hus 1–3) har hiss till det nedre garageplanet medan hissen i de andra två (hus 4–5) går till det övre garagedäcket.

På gården finns dessutom två markparkeringar, varav den ena är en handikapparkering. Preliminär kostnad för en markparkeringsplats är 400 kronor per månad.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,656 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 710
Övrigt
Förråd:
Det hör ett förråd till varje lägenhet, ungefärlig storlek framgår av lägenhetsritningen.
Förråden är belägna i källarplan.

Gemensamma utrymmen:
I anslutning till husens entréer finns plats för rullstol och barnvagnar. I källarplan blir det cykelrum. Även innergården får en cykelparkering. I markplan (hus 5) byggs en gemensam grovtvättstuga som kan bokas från alla trapphus via ett digitalt system med interaktiv skärm. I föreningen finns också en övernattningslägenhet som kan nyttjas av de boende. I grannföreningen brf Kajen planeras det för en gemensam takterrass, bastu med relax-rum, styrelserum och träningslokal. Dessa utrymmen kommer att ingå i en gemensamhetsanläggning.

Karta

Västra Orminge Saltsjö-Boo

Semaforvägen 59, våning 6 av 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg