MED24F7BBD3AA3F4899B644C85CBBA1716B

Bäst i klassen! Topprenoverad 3rok med låg avgift högt upp i huset!

Akalla, Kista

Saimagatan 7 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,997 Ink Va, Värme och Vatten.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea73 kvm
Våning3 (hiss finns)
Byggår1979

Utgångspris: SEK 2,295,000

Varsamt renoverad 3rok om 73kvm!

* Högt upp i huset!
* Renoverat badrum & kök
*Stor matplats
* Bra förvaringsutrymmen
* Helkaklat badrum
* Kommod med tekniska funktioner
* Underbart fritt läge
*Låg avgift!
*Parkering inomhus
* Flödande ljusinsläpp
* Valnöts färgad EKparkett
* Stabil förening med god ekonomi
* Nära till förskolor och skolor
* Goda kommunikationer
* Grönskande områden i närheten
* Fina promenadstråk

Ljus och välplanerad bostad med attraktivt läge i hjärtat av Akalla här finns noga utvalda materialval med hög teknisk standard, mycket goda förvaringsmöjligheter samt balkong mot en fri utsikt. Lägenheten kläs genomgående av ett valnötsfärgad ekparkett. Här bor ni i en välskött förening med låga skulder och med bekvämligheter . NI bor i ett lugnt och rogivande område med närhet till Järvafältet samt 10 min promenad till Kista Galleria som är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Välkomna på visning!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Ljus och välkomnande hall med gott om plats för förvaring i garderober med skjutdörrar i spegelglas. Vitmålade väggar, laminatgolv i valnötsfärgad nyans samt spotlightsbelysning i taket.

Badrum: Lyxigt badrum utrustat med WC, handfat med kommodskåp, spegelskåp samt tvättmaskin. Svart klinkergolv och helkaklade vita väggar samt taket.

Sovrum 1: Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar samt laminatgolv i valnötsfärgad nyans

Sovrum 2: Lägenhetens största sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterpartier. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar.


Vardagsrum: Ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning. Vitmålade väggar, laminatgolv i valnötsfärgad nyans samt spotlightsbelysning i taket.

Kök: med stor matplats total renoverat med ett ljust kök från vedum och mörk kakel all maskinell utrustning finns på plats.

Balkong: Från köket har man utgång till den inglasade balkongen i högt och fritt läge. Plats för möblemang.
Antal rum
3 rum
Boarea
73 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Pris
SEK 2,295,000
Avgift
SEK 3,997 Ink Va, Värme och Vatten.
Andel i föreningen
0.8283 %
Andel av årsavgiften
0.6784 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1979
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Saimagatan
Om föreningen
Brf Saimagatan består av 133 lägenheter och 16 radhus. Källarförråd finns att tillgå varje lägenhetsinnehavare. Gemensam tvättstuga finns på Saimagatan 9 och 17. Det finns en föreningslokal på Saimagatan 1 som har öppet varje onsdag mellan kl 18.30 - 19.30.

För mer info se föreningens hemsida www.brfsaima.se
Tv och bredband
Internet finns indraget i lägenheterna och finns att tillgå från Comhem och Bredbandsbolaget.
Parkering
Det finns ett parkeringshus på Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus. Det finns även 2 garage längst ner på Nystadsgatan som ägs av SvenskaBostäder. Adressen för dessa garage är Sibeliusgången.

Karta

Akalla Kista

Saimagatan 7 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg