190
MED82780D6F5E1C4036813C1D95E4AA7716

Centralt belägen, välplanerad tvårummare i kanonskick!

Kommande®

Centrala Hisingen, GÖTEBORG

Rörstrandsgatan 7C

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,328 Värme, vatten, kabel-TV, källarförråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea50 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer36
Byggår1948
Driftskostnad333 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,075,000

Välkommen till en välrenoverad tvåa perfekt belägen med närhet till allt. Här bor du avskilt på andra våning med fönster åt både föreningens lummiga och mysiga innergård samt ut mot älvinloppet. Bostaden erbjuder en rymlig hall, helkaklat badrum, vardagsrum med balkong i soligt läge och renoverat kök i unikt utförande! Här bor du utmärkt med närhet till butiker, restauranger, shopping och mysiga caféer. Knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen är bara några minuters promenad bort från vilken det går buss och spårvagn vart ni än ska åka. Vill ni uppleva lite ny spännande matkultur så ligger Kville saluhall ett stenkast bort. Den perfekta bostaden för dig som vill bo nytt och fräscht i en unik lägenhet med bevarad charm.

Välkommen att boka in dig till visning!

Om området

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Ljust vardagsrum

Kvadratiskt och lättmöblerat!

Vardagsrum

Helkaklat badrum

Solig balkong med fri utsikt mot Gbg C!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Charmig lägenhet i charmigt område med bevarade originalmaterial och vita väggar. Genomgående renoverad i unikt utförande och med ett härligt ljusflöde via fönster i dubbla väderstreck, vilka dessutom bjuder på härliga vyer över innergård samt in mot stan!
Antal rum
2 rum
Boarea
50 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Kliv in i en ljus och rymlig hall, mitt i bostaden. Tack vare fönster i flera väderstreck, möts ni redan här av det naturliga ljus som flödar genom hela lägenheten. Ytterkläderna hänger ni vid hatthyllan direkt innanför dörren och här finns ytterligare förvaring i tre stängda garderober. Golvet utgörs av charmigt brädgolv och väggarna är vita. Rakt fram från hallen hittar ni det renoverade köket och till vänster nås vardagsrum, badrum samt sovrum.
Kök
Ni hittar ett modernt kök i vitt och gråbetsat trä med mönstrat kakel som skiljer över och underskåp åt. Den genomgående rostfria maskinparken består av, spis med häll, ugn, inbyggd kyl/frys, diskmaskin och spisfläkt. Här ges goda arbetsytor och generös förvaring som möjliggör den fantasifyllda matlagningen. Givetvis har här även matbordet sin givna plats invid det stora fönstret.
Vardagsrum
Lättmöblerat, kvadratiskt vardagsrum med fina originalmaterial, så som gedigen stavparkett och fönsterbänkar i sten. Här finns plats för en större soffa, TV-möbel samt ytterligare möblemang. Vrid och vänd så som ni själva önskar för stunden, för här kan möblemanget skiftas med enkelhet mellan samtliga väggar!
Från vardagsrummet når ni ut till balkongen som ligger i sydostligt läge och erbjuder många soltimmar från morgon till kväll och en härlig vy mot Frihanmnen med älvinloppet samt centrala Göteborg där bl.a. Läppstiftet framträder i vyn.
Sovrum
Från hallen nås också sovrummet, vilket även det pryds av det charmiga brädgolvet. Här ryms en dubbelsäng med nattduksbord utan problem och förvaringen löser ni smidigt i dubbla inbyggda garderober, vika givetvis kan kompletteras med ytterligare förvaringsmöbel vid behov. Fönstret, med trädkronan på ett vackert kastanjeträd precis utanför, blir som en levande tavla med de vackra löven.
Badrum
Det renoverade badrummet hittar ni i hallens bortre ände från entrén. Vitt kakel pryder väggarna i kontrast till det smakfullt bruna klinkergolvet. Inredningen är vit och består av belyst spegelskåp, handfat med kommod, wc samt dusch med vikbara glasväggar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 2,075,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,328 Värme, vatten, kabel-TV, källarförråd
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på individuella levnadsvanor samt avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
2.2016 %
Andel av årsavgiften
2.21 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/27/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
118 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
135 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Älvsidan
Om föreningen
Föreningen Brf Älvsidan äger fastigheten Brämaregården 11:19 som förvärvades under 2007. Husen byggdes 1947 och fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, du som medlem behöver dock ha bostadsrättstillägg till din egna hemförsäkring. Fastigheten utgörs av en tomtareal om 1 849 kvm med tillhörande byggnad som har adresserna Väderkvarnsgatan 2 A-D samt Rörstrandsgatan 7 A-C.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
39
Varav hyreslägenheter
3
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-tv via Com Hem som ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat via ComHem.
Parkering
Boendeparkering finns i området. Ca 350 kr/mån. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- ROT-renovering genomfördes 1982 och omfattade bl.a. avloppsstammar, fönster, fasad, tak och elinstallationer. Delar av vinden byggdes om till bostadsyta.
- Relining av stående stammar samt byte av horisontell stam under bottenplattan skedde 2016.
- Målningsarbeten vid portarna
- Byte av portdosor
- Målning trapphus
- Tvätt takpannor åt norr
- Behandling av grundpålar, målning och renovering av fasad/tak
- Renovering av badrum i hyresrätterna
- Målning plåtdetaljer

Under 2019 planeras/har gjorts följande renoveringar:
- En ny energideklaration
- Byte fönster av trä till aluminium på vindsvåning
- Byte av samtliga fönster till aluminium
- Byte av hängrännor
- Visst målningsarbete i källaren
- Byte av några tvättmaskiner och torktumlare

Omläggning av tak planeras till 2025
Ekonomi
Föreningen har 3 st hyresrätter som en dold tillgång, när dessa säljs av får föreningen in pengar till deras kassa. Föreningen höjde avgiften med 2% till 2019. Detta för att de upprättat en 30 årig underhållsplan, avsättningen till underhållsfonden är 90 000 kr/år och redan nu har de ca 900 000 kr i fonden. Inga planer på ytterligare höjning av avgiften för tillfället. Kontroll med ordförande 2019-03-25
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Det finns cykelförråd, förråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum

Karta

Centrala Hisingen GÖTEBORG

Rörstrandsgatan 7C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg