230
MED7CCB2088E260494F8967DBD540402F26

Tyst, lantligt och sjönära läge i VittsjöPorrarp 5377 Vittsjö, Vittsjö

Vittsjö, Vittsjö

Porrarp 5377


PRIS1 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Avstyckad gård

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

240 kvm

BIAREA

60 kvm

TOMTAREA

14 700 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

4 792 kr/månad

PRIS

1 750 000 kr

Tyst, lantligt och sjönära läge i Vittsjö

Nu finns chansen till att förvärva ett hem på ett tyst, lantligt och naturskönt läge! En härlig gård med stor villa på 240 kvm och tillhörande stort uthus med stall, loge, verkstad och carport. En villa med generösa ytor, väl tilltagen takhöjd och vattenburen värme. Här behöver inte familjen trängas och möjligheterna för gården med nästan 1,5 ha mark bestående av betesmark och trädgård är många. Entréplan rymmer stor hall, tre allrum, kök, groventré, tvättstuga och toalett. En trappa upp finns två sovrum, allrum, rymligt badrum med balkong och ett oinrett vindsutrymme som kan inredas till ytterligare två sovrum. I huset som genomgick en totalrenovering på 90-talet finns två eldstäder och huset värms med en Atmos vedpanna med ackumulatortank, vilket möjliggör en låg driftkostnad. Allt på ett perfekt, lantligt läge endast några minuters promenad från Svinasjön och några minuters bilfärd från Vittsjö med kommunikationer, affärer och skola. Välkommen på visning!

Bilder

MED7CCB2088E260494F8967DBD540402F26
MEDC2C9A398D7B1449299262DA3AE5FF7CA
MED54B6D79E7F524903A1B7B1D33ACCF550
MED7968171615224212A987F86769A7E6D3
MED675CD244000D4D92B54BECEBFFBFB467

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Avstyckad gård

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

240 kvm

BIAREA

60 kvm

TOMTAREA

14 700 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

4 792 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul, fråga mäklaren om mer information.

Stor och luftig interiör med högt i tak och möjlighet att göra fler sovrum både på entréplan och på den oinredda vinden.

ENTRÉHALL

Välkomnande veranda en perfekt plats att avnjuta sommarfikan. Vidare in i den rymliga, träbeklädda hallen med den breda trappan till ovanvåningen rakt fram, allrum och vardagsrum till vänster och höger. I hallen finns gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor i garderober och förråd under trappan.

ALLRUM

Det stora allrummet ligger till vänster om hallen och består av två rum med valvöppningar mellan. Rummet är mycket ljust med fönster i tre väderstreck, trägolv samt laminatgolv och mönstrade tapeter i blått och vitt.

VARDAGSRUM

Det trevliga vardagsrummet har bröstpanel i blått och gott om plats för en stor soffgrupp som rymmer hela familjen. Den öppna spisen, placerad mitt i rummet höjer mysfaktorn (är inte eldad i eller sotad de senaste åren).

KÖK

U-format träkök med gott om bänkyta och plats för hela familjen vid matlagning och bak. En fin vedspis står jämte elspisen, mycket praktisk om höststormen slår ut elnätet en stund. I köket finns plats för ett matbord och förutom vedspis och spis, finns det kyl, diskmaskin och rostfri vask infälld i den ljusa laminatbänkskivan.

GROVENTRÉ

I anslutning till köket finns grovingången med en liten veranda utanför och plats för en stor frysbox.

TVÄTTSTUGA

Från köket leder en hall till förrådet under trappan och tvättstugan samt toaletten. I tvättstugan finns tvättmaskin och tvättho. Här finns plats för en torktumlare och möjlighet att sätta upp hyllor eller kanske en vägghängd torkställning.

TOALETT

Liten toalett med grått klinkergolv, halvkaklade väggar i ljust kakel samt wc, spegel och handfat.

OVANVÅNING

Den breda trappan leder upp till ovanvåningens allrum, här finns dörrar som leder till de två sovrummen, badrummet och det oinredda vindsrummet och vidare upp på den övre vinden.

SOVRUM

Det mindre sovrummet har en mörk heltäckningsmatta och inbyggd garderob bakom murstocken. Här finns en ljus tapet med diskret mönster och fin utsikt över äng och skog.

SOVRUM

Det större sovrummet som ligger bredvid det mindre är tapetserat med en bård i brösthöjd, här finns precis som i det lilla sovrummet en inbyggd garderob men också en fristående garderob för ytterligare förvaring.

BADRUM

Stort, kaklat badrum med utgång till balkongen och med utsikt över gårdsplanen. I badrummet finns dusch, wc, bidé, handfat, spegel och skåp för förvaring bredvid och under handfatet.

OINREDD VIND

Stort utrymme med potential att rymma två sovrum eller ett stort allrum. Fönster som vetter ut mot stallet, rummet passar nu utmärkt för förvaring och kan framöver inredas framöver om behovet uppstår.

Om området

Vittsjö ligger mitt i det gamla gränslandet mellan Danmark och Sverige. Här finns flera minnesmärken från 1600-talets ofredsår, lämningar från en medeltida borg samt en charmig 800-årig kyrka.

Vittsjö är även en välkänd turist- och rekreationsort. Hit har man rest genom historien för att avnjuta den friska och rena luften. Naturen bjuder på mycket skog och många sjöar att bada i. Bebyggelsen i Vittsjö är väldigt blandad med allt från stora anrika villor till små sommarstugor och sjölägen. Man kan bo både centralt med gångavstånd till all service men också en liten bit utanför och därmed mitt i naturen med lugnet från skog och sjö.

Området runt Vittsjö tillhör de så kallade blå zonerna vilket innebär att koncentrationen av Sveriges äldsta människor är högre här än på andra platser. Kan det bero på den friska luften och den vackra naturen?

KOMMUNIKATION

Vittsjö har tågstation med kommunikationer mot Hässleholm eller Markaryd. Även regionbuss trafikerar sträckan Hässleholm-Emmaljunga med stopp i Vittsjö.

NÄRSERVICE

Vittsjö har väl utvecklad service med bibliotek, butiker, postombud, pizzeria, Ica-butik, blomsteraffär och vårdcentral. Skolan omfattar F-6, årskurs 7-9 finns i Bjärnum. För den sportintresserade är det väl sörjt med idrottshall, idrottsplats, elljusspår, tennisbanor samt en vackert belägen 18-håls golfbana. Här finns även en aktiv vattenskidklubb. Vittsjö präglas mycket av fotboll med föreningen Vittsjö GIK som har lag i allsvenskan.

För övernattande turister finns flera boenden att välja på: Furuliden och Ubbalt gårdshotell. Det finns även campingplats precis vid Vittsjöns strand.

ÖVRIGT

Skåneleden med 125 mils vandringsleder korsar Vittsjö. Här finns enorma möjligheter till flera dagars vandring alternativt dagsutflykter längs leden.

På hemsidan vittsjö.nu kan man hitta mycket bra info om bygden och dess utbud.

Info om Vittjö uppdaterad 2022-01-03

Ekonomi

EL

36 604 kr

VA

1 616 kr

UPPVÄRMNING

7 000 kr

RENHÅLLNING

3 399 kr

SOTNING

1 910 kr

FÖRSÄKRING

6 973 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

57 502 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

6 022 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1929

UPPVÄRMNING

Vedpanna och luft/luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-08-31

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

173 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

13 415 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare + Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2 & 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Pannor

FASTIGHETSBETECKNING

Porrarp 1:52

ÖVRIGA BYGGNADER

Stor loge, loft, verkstad, stall, förråd och carport. I stallet finns tre större boxar och en mindre, här finns även foderförråd och sadelkammare.

ÖVRIGT

Huset byggdes om på 90-talet.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

803 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

593 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

850 000 kr

Tomt

AREAL

14700 kvm

TOMTTYP

Hagar och trädgård

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten. Enskilt avlopp, avloppet inte godkänt, nuvarande ägare har fått dispens. Ny avloppsbrunn och avloppsrening behöver anläggas omgående.

TOMTBESKRIVNING

Marken är inhägnad till hästhållning.

PARKERING

Carport med plats för en bil och stor uppfart med plats för flertalet bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Porrarp GA:1 ändamål: Vägar
Nyttjanderätt Jakt
Last: Ledningsrätt Starkström, 1293K-07/916.1

Viktiga dokument & länkar

Karta

Hässleholm Vittsjö

Porrarp 5377

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg