230
MEDFDD7E1B9BDD44FDB8F3DB168CD86974E

Pargasgatan 46 Akalla, Kista

Akalla, Kista

Pargasgatan 46


PRIS1 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

65 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

122

MÅNADSAVGIFT

4 014 kr

BYGGÅR

1975

PRIS

1 795 000 kr

- Fri utsikt
- Låg avgift

Bostaden består av:
- En välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finns även en klädkammare med gott om plats förvaring.
- Halvkaklat badrum med dusch, toalett, handfat, kommod, spegel och vädringsfönster.
- Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt. Här kan man möblera efter egna preferenser. Från vardagsrummet når du balkongen utan insyn där du kan avnjuta även sena kvällar med infravärmen som monterats.
- Stort kök med stora arbetsytor. Bakom de vita skåpsluckorna finns plats med mycket förvaring. Köket är utrustat med ugn, micro, spis, fläkt och kyl/frys. Här finns plats för matbord om 6-8 personer.
- Sovrum med plats för sängar i flesta storlekar och platsbyggda garderober.

- Till bostaden tillhör ett källarförråd
- I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv
- Denna bostad går att göra om till en 3:a

Brf Akallahöjden är känt för sina välskötta fastigheter och en solid ekonomi med låg belåning (796 kr/kvm). Lugna grönskande innergårdar med radhuskänsla och en god grannsamverkan kännetecknar föreningen. Här bor du med Järvafältets naturreservat utanför fönstret och har samtidigt 5 minuters promenad till Akallas centrum och tunnelbana. Flertalet förskolor och lekparker i området. Här bor du granne med Akalla Bys 4H gård som har djur och aktiviteter för familjen året om. Cykelavstånd till det nya utomhusbadet Järvabadet.

Varmt välkomna till Pargasgatan 46 önskar Abbe Karakus, din lokala mäklare i Akalla!

Bilder

MEDFDD7E1B9BDD44FDB8F3DB168CD86974E
MED00E9421705DF47CFA0DACCA2C8B53D37
MED2F6CA557443342F6809ABEC04CDFFFB6
MED79FAAB4BEEEC44ED8744B33F347D2327
MEDA16BBE862F244C6FBC5A56FA5B274F86

Planritningar

Planritning

Alternativ planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

65 kvm

LÄGENHETSNUMMER

122

VÅNING

1 av 0

MÅNADSAVGIFT

4 014 kr

BYGGÅR

1975

PRIS

1 795 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Balkong mot fri utsikt i sydväst-läge

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

KOMMUNIKATION

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2026. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

NÄRSERVICE

Akalla centrum erbjuder en stor matvarubutik i form av Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,325 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,32 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

25 992 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSÅR

1975

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-04-09

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

153 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2+1 glas

Förening

NAMN

Brf Akallahöjden

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

272

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

9

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Tomträtt

OM FÖRENINGEN

Brf Akallahöjden bildades 1979. Föreningen består av 25 bostadshus med sammanlagt 272 lägenheter och 3 kommersiella lokaler samt 6 stycken övriga lokaler.

Gemensamma utrymmen:

- Festlokal/samlingslokal/övernattningsrum finns på Pargasgatan 27, lämplig för max 45 personer. Köket är fullt utrustat.

- Motionslokal på Pargasgatan 27, I rummet finns ett löpband, en crosstrainer, ett multigym, diverse vikter, en träningsbänk och annan mindre utrustning.

- Bastu, ligger i källaren på Pargasgatan 45.

- Välutrustad tvättstuga som kan bokas elektroniskt, grovtvättstuga på Torneågatan 27

- Cykelrum i flertalet av portarna samt några extra förråd finns för uthyrning. Tvättstugor finns på Pargasgatan 11, Pargasgatan 36, Torneågatan 27, Torneågatan 35.

Föreningen ligger nära Akalla By, som är en gammal by med historiska anor ända till bronsålderns tidevarv. I Akalla by finns kvarlämningar som offersten, offerkälla, vikingagravar m.fl. År 1636 ritades den första kartan över Akalla by. Det fanns då tre gårdar i byn. Trots att många av de gamla husen har försvunnit är Akalla by idag en av de bäst bevarade byarna i Stockholmsområdet.

I Akalla by finns bland annat en hembygdsgård som uppfördes på 1770-talet och som användes som bostad fram till år 1900. Det bedrivs även 4H-verksamhet med ett flertal djur såsom grisar, höns, getter, änder och hästar. Det finns även ett kafé och en snickeriverkstad i Akalla by samt att de anordnar julmarknader och liknande aktiviteter.

TV OCH BREDBAND

Brf Akallahöjden har ett avtal med ComHem som ger alla boende tillgång till programpaketet Medium 8 favoriter utan extra kostnad. Bredband genom Bahnhof stadsnät.
Se gärna föreningens hemsida: www.akallahojden.se för mer information.

PARKERING

Föreningen har totalt 361 p-platser fördelat på garage och utomhusplatser

För att hyra en plats kontaktas Primär på telefon 08 - 120 027 08. Plats med bur kostar ca 450 :-/månad och plats på taket, utan bur, kostar ca 250:-/månad. MC-plats ca 180 :-/månad.
Det finns gott om gästparkeringar i området och möjlighet att hyra gästparkering 7-30 dygn genom Primär för gästtaxa.

Karta

Stockholm Akalla

Pargasgatan 46

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg