MEDC710E90D2F0F4956B18201C343658614

Exklusiv takvilla 145 kvm med 100 kvm terrass och makalös utsikt!

Eriksberg, Göteborg

Ostindiefararen 29

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,172 inkl värme, D-tv och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea145 kvm
Våning9 (hiss finns)
Lägenhetsnummer191
Byggår2013
Driftskostnad855 kr/månad

Utgångspris: SEK 16,000,000

Ansvarig mäklare

Visningar

11
October | Sunday
Enbart bokade privat visningar, kontakta mäklaren!

Unik arkitektdesignad takvilla om 145 kvm med en takterrass om ytterligare ca 100 kvm. Här bor man med en panoramavy över älven, Göteborg i skyline och bort över stadens ikoniska kranar i öst. Oerhört påkostad lägenhet med exklusiv utrustning så som kök från Poggenpohl, maskinpark från Gaggenau, utespa och specialdesignad öppen spis. Bostaden är belägen i den yttre delen av attraktiva Eriksbergs-dockan i en mycket bra HSB-förening med extremt låg avgift och med tillgång till pool. Den enastående utsikten som sträcker sig över Göteborgs skyline och den vackra älven. Varför chansa på en bättre lägenhet i ett högt torn när ni kan köpa denna drömbostad nu? Välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Brf Ängön
Stadgar Brf Ängön
Årsredovisning 2019 Brf Ängön
Föreningens hemsida
Kommunens hemsida
Västtrafik

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
145 kvm
Areakälla
ritningsuppmätn norm SS 021053
Välkomna till Ostindiefararen 29!
Högst upp i huset i en mycket bra HSB-förening ligger denna arkitektritade takvilla om 145 kvm. Här bor ni i en mycket exklusiv lägenhet som andas lyx - med en takterrass om 100 kvm och en häpnadsväckande utsikt. Ett penthouse med villa-känsla och stora fönsterpartier som skapar vackra ljusspel mellan rummen. Välkomna in!
Hall
När vi kliver in i bostaden möts vi av en rymlig hall med plats för avhängning av familjens ytterkläder. Det första vi slås av är ljuset som flödar in i bostaden från de stora fönsterpartierna som går från golv till tak, och redan här får vi en glimt av den ikoniska Eriksbergskranen. Två Hajom-partier ger oss direkt tillgång till den enastående terrassen om 100 kvm. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare bakom en skjutdörr. Golvet är av vitbehandlad enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt, detta löper vidare till kök och vardagsrum.
Kök
Direkt till höger når vi hemmets gemensamma ytor, i form av kök och vardagsrum som ligger i vinkel i en halvöppen, social planlösning. Exklusiv inredning med kök signerat Poggenpohl och maskinpark från Gaggenau. Stilrena materialval med högblanka vita eldrivna skåpluckor och lådor, en bänkskiva i natursten och infälld belysning över arbetsbänken. Köket är utrustat med 90cm induktionshäll, fläkt, kyl och frys med ismaskin i fullhöjd, dubbla ugnar med ånga och varmluft samt mikro, tallriksvärmare, allt i ergonomisk arbetshöjd. Ett fönster från golv till tak erbjuder en trevlig utsikt över poolområdet på innergården.

En snyggt designad köksö som vetter mot vardagsrummet fungerar som en naturlig rumsavdelare. Den går i samma material som köket med ett höjt parti i ädelträ som har sittplats för två. Perfekt för matlagning med hela familjen eller sociala tillställningar! I köket ,vardagsrummet,båda badrummen samt allrummet är det inbyggt ljudsystem från Sonos med högtalade från Harman kardom och Mirage.
Tvättstuga
I anslutning till köket ligger en rymlig tvättstuga. Helkaklad med vita liggande plattor och mörk klinker. Här finns tvättmaskin och torktumlare (Electrolux), tvättho, vädringsfönster samt en arbetsbänk med förvaring i form av överskåp och städskåp.
Vardagsrum
Vidare når vi vardagsrumsdelen, rymligt med oerhört gott om ljusinsläpp då ena väggen består av ett glasparti som går från golv till tak. Det höga och insynsfria läget gör att rummet känns extra luftigt. Här finns en fransk balkong bakom ett Hajomparti som går att öppna upp för vädring. De stora fönsterna vetter ut mot Eriksbergsdockan, här kan man sitta och blicka ut över båtarna, kranen och även få en glimt av Älvsborgsbron. Önskar man dra för finns det installerat exteriöra vita lamellgardiner och elstyrda vertikalmarkiser med sol- och värmeskydd, som styrs via kontroll. I vardagsrummet finns plats för socialt möblemang, exempelvis ett större matbord med plats för 8-10 gäster samt en soffgrupp med tillhörande möbler. En lika snygg som användbar specialdesignad öppen spis sitter strategiskt placerat i gavel mellan rummen. I vardagsrum, kök samt båda badrummen finns ett inbyggt ljudsystem från Sonos!
Terrass
Från vardagsrummet och hallen når vi den makalösa terrassen. Om 100 kvadratmeter sträcker den sig längs större delen av långsidan och runt knuten. Här får ni en alldeles egen oas med möjligheten att blicka ut över älven och njuta av utsikten. Alla delar av terrassen har el-makriser hela vägen till räcket. Från vardagsrummet nås den del som idag består av grill med cafébord. Här syns hela Eriksbergskranen, en glimt av inloppet älven samt Älvsborgsbron. Terrassen bjuder in till oändliga möbleringsalternativ, loungemöbler, odlingar, matbord, endast fantasin sätter gränser! För vardagslyx finns här ett utespa som bjuder in till bad med en makalös utsikt. Perfekt att använda även under kalla vinterdagar!
Privat delen av lägenheten
Till vänster om hallen når ni den mer privata delen av lägenheten med två fina badrum, tre sovrum samt allrum med utgång till terrassen. Väggarna är målade i vitt och golvet är klätt i en trestavig ekparkett, vilket löper vidare genom alla sovrum och allrum.
Badrum 1
Det större av de två badrummen är rymligt och stilrent inrett. Helkaklat med mörk klinker och stora kakelplattor som går i mörk antracit med en vit fondvägg som bryter av snyggt. Här finns vägghängd wc, handfatskommod, belyst spegelskåp, golvvärme, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar samt ett vädringsfönster.
Badrum 2
Det andra badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Även detta med samma klinker som i det större badrummet samt vitt kakel. Utrustat med vägghängd wc, handfatskommod, belyst spegelskåp, golvvärme, handdukstork samt duschhörna med vikbar vägg. I taket sitter dimbara och infällda downlights.
Sovrum 1 och 2
Vidare når ni de två mindre sovrummen rymmer en säng med tillhörande möbler samt skrivbordshörna. De har varsin garderob som sköter förvaringen och båda rummen är målade i vitt. Båda har stora fönster med fint ljusinsläpp.
Master bedroom
Direkt in till höger ligger Master bedroom. Stort sovrum som enkelt rymmer en större dubbelsäng med tillhörande möbler samt en byrå eller avlastningsmöbel. Här finns en skjutdörrsgarderob som löser förvaringen. Väggarna är vitmålade men en fondvägg i en rofylld, mörkt grön kulör. Insynsfritt rum med utsikt över takåsarna utanför.
Allrum
Till vänster når ni det sista allrummet som idag fungerar som tv-rum. Här ryms en soffa med tillhörande tv-möbler. Stora fönster vetter ut mot terrassen och även sittandes i soffan syns Masthuggskyrkan och Sjömanshustrun i horisonten. Från allrummet nås slutligen även takterrassen med ett kort kliv till hemmets utespa.
Välkomna på visning!
Önskar ni bo i ett lyxigt, bekymmerslöst boende med en avundsvärd terrass med svårslagen utsikt och dessutom har en låg avgift? Varmt välkommen att kontakta mäklaren för att få veta mer och för att boka in visning.
Uteplats
Takterrass om 100kvm med enastående utsikt över älven med Göteborg i skyline.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
9 av 9, hiss finns
Pris
SEK 16,000,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,172 inkl värme, D-tv och bredband
Driftskostnad
SEK 10,264 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,900
VA
SEK 2,364
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
2.86078 %
Andel av årsavgiften
2.32303 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 4/21/2015
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
105 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Ängön i Göteborg
Om föreningen
Föreningen består av 103 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Detta vackra lågenergihus var inflyttat och klart december 2012. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 63:1.

Vatten ingår ej i månadsavgiften. Den faktiska förbrukningen av kall- resp. varmvatten debiteras separat. El debiteras med enhetsmätning genom föreningens avtal. Du betalar bara för din egen förbrukning. Föreningen betalar för BR-tillägget för de boendes hemförsäkring.

I föreningen finns två övernattningsrum att hyra, samlingslokal, cykelrum, barnvagnsrum och stor tvättstuga pool samt bastu.

Utöver de tvättmaskiner och torktumlare som finns i varje lägenhet så erbjuder föreningen en gemensam tvättstuga. Tvättstugan ligger i entréplanet i vid nr 29/31

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
103
Tv och bredband
TV och Internet:
Fastigheten är ansluten till Telias Triple Play, vilket innebär IP-telefoni, Kabel-TV och bredband i multimedia uttag INGÅR i avgiften. Hastigheten är 100/100.
Parkering
I garaget under husen finns det totalt 29 stycken platser. Dessa kan hyras för f.n. 1000 kr/mån. Dessutom har föreningen 54 platser i granngaraget Sannegården GA:36 (tvärs över dockan). Dessa kostar f.n. 950 kr/mån.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Båtplatser:
I dockan finns det en småbåtshamn för ett 60-tal båtar varav några kommer att vara reserverade för Brf Ängön. Man kan anmäla sitt intresse hos Grefab. Kontaktperson om man vill sätta upp sig i kö till de olika båtplatserna vid Eriksbergsdockan är Katarina Lindahl, 031-805800 eller katarina.lindahl@grefab.se.

Karta

Eriksberg Göteborg

Ostindiefararen 29

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg