190
MED5C87D7C32FE442CABC762C1E924D4389

Centralt enplanshus med närhet till det mesta.

Kommande®

Centrum, Kungälv

Madängsgatan 13

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea154 kvm
Biarea18 kvm
Tomtarea740 kvm
Byggår1960
Driftskostnad2,980 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,495,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkommen till en central villa om sju rum och kök på Madängsgatan 13! Här stiger du in i ett ljust och öppet hem om 154 mycket välskötta kvadratmeter med generös takhöjd, behagliga färgval och sociala ytor. 

Det första vi möts av i huset är en trevlig och inbjudande hall med inbyggda garderober och goda avhängningsmöjligheter. Vidare finns ett rymligt, öppet och socialt vardagsrum, fyra sovrum och ett stort, socialt och öppet kök med generösa arbetsytor, en trevlig köksö, bänkskiva i ek och vita skåpluckor. Badrummet är helkaklat stort och fräscht med toalett, dusch, kommod, handfat och badrumsskåp. Huset har även en praktisk och väldisponerad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, bra förvaring, arbetsbänk och tvättlinor.

Huset står på en lummig, välskött och rogivande trädgårdstomt med bärbuskar, flertalet planteringslådor och välskött gräsmatta. Mycket goda parkeringsmöjligheter på uppfarten med plats för fyra bilar. Lite längre upp på gatan finns en gästparkering i området.

Om området

Kungälvs centrum har länge varit i en växande fas och är så ännu. Det senaste tillskottet är Kongahälla centret som verkligen satt vår trevliga stad på Kartan.

Här finns flera bostadsområden som tillsammans erbjuder centralt boende eller mer lantligt. Alltså ett område som passar alla.

Kommunikation

Våren 2018 stod Kungälvs resecentrum klart vilket i sin tur utvecklade kommunikationerna rejält. Med täta avgångar till kommunens övriga delar samt flera expressbussar till Göteborg, är nu Kungälv i framkant var gäller kollektivtrafiken.

Närservice

I centrala Kungälv finns verkligen allt. Ifrån nya Kongahälla center, Vita fläcken och bort till Västra gatan. Det finns alltid något som passar alla smaker.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Kommande

Bilder

Välkomna till ett centralt enplanshus.

Stora gemensamhetsytor.

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och här finns fina arbetsytor.

Från den ljusa matplatsen nås det inglasade uterummet.

Det inglasade uterummet förlänger sommarsäsongen.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
154 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
18 kvm
Hall
Den trevliga och inbjudande hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom inbyggda garderober och goda avhängningsmöjligheter.
Gästtoalett
Mellan hall och kök finns en gästtoalett med ljusa väggar och matchande klinkergolv. Här finns toalett och handfat.
Allrum
Mysigt allrum med öppen spis och plats för soffgrupp. Här blir en naturlig samlingspunkt för t ex sällskapsspel med nära och kära.
Kök
Ett klassiskt Marbodal-kök med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl, mikrovågsugn och fläkt. Köket är stort, socialt och öppet och bjuder även på generösa arbetsytor, en trevlig köksö, bänkskiva i ek och vita skåpluckor.
Vardagsrum
Husets rymliga, öppna och sociala vardagsrum bjuder på generösa sällskapsytor. Från den ljusa matplatsen i vardagsrummet nås det inglasade uterummet.
Uterum
Här finns dessutom ett isolerat, inglasat och mysigt uterum med infravärme, utgång till altanen och skjutdörrar. Uterummet förlänger verkligen sommarsäsongen och det blir en härlig kontakt mellan ute och inne.
Sovrum ett
Det första sovrummet är stort, inbjudande och rogivande och har rymliga garderober och Infraröd bastu med ljusterapi. Ni finner även ljusa väggar och trägolv.
Sovrum två
Ett lättmöblerat och fint sovrum med garderober och plats för såväl säng som skrivbord. Ni finner en modern fondvägg, ljusa väggar och parkettgolv. Fungerar även utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum beroende på hushållets storlek och sammansättning.
Sovrum tre
Ett stort och rogivande sovrum med garderob och plats för dubbelsäng. Även detta rum med väggar i rogivande ton och parkettgolv passar utmärkt som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.
Sovrum fyra
Det fjärde sovrummet har också garderob. Rummets parkettgolv och ljusa väggar går fint ihop och skapar en mysig känsla. Även här finns gott om plats för säng och skrivbord.
Badrum
Stort och fräscht helkaklat badrum med toalett, dusch, kommod, handfat och badrumsskåp. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel. Badrummet har fönster som skänker naturligt ljus och vädringsmöjligheter.
Tvättstuga
Husets tvättstuga är praktisk och väldisponerad och utrustad med tvättmaskin, torktumlare, bra förvaring, arbetsbänk och tvättlinor. Från tvättstugan nås ett mycket rymligt tillbyggt förråd.
Förråd
Går vi igenom tvättstugan så kommer vi till ett mycket rymligt tillbyggt förråd här finns det gott om ytor antingen för förvaring eller för den händige att skapa sig en egen liten verkstad eller varför inte ett hobbyrum åt barnen. Förrådet har även en groventré från trädgården.
Säljaren berättar
Ica skafferiet är nära, bästa närbutiken med bästa service!
Vi har ett ved/cykelförråd (finns ved kvar för att ha lite mys eldning under kalla dagar).
Det finns ett "pyttelitet" (4 kvadrat) varmförråd som man når från utsidan på gaveln. Där förvaras färgburkar, gräsklippare, dahliaknölar mm.

På våren kommer de första vårlökarna upp vid infarten och utefter framsidan. Målet för trädgården har varit att den skall vara så självskötande som möjligt därför finns det i de olika planteringarna perenner av olika slag. Det finns även två nyplanterade magnolia träd och några olika rhododendron träd. Äppelträdet av sorten Trulsa är en tidig höstsort med söta äpplen.

På tomten finns 19 olika pallkragar med blandat innehåll så som sparris, rotärtskoka, vinbärsbuskar, björnbär, vindruvor, blåbärsbuskar, krusbärsbuskar, jordgubbar, rosor, perenner och några olika klematis. Det finns i dagsläget möjlighet att säsongsodla i 4 av lådorna.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1960
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1991
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag med mekaniskt tilluft
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä & Tegel
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Ängskrassen 3
Övrigt
1995 - Dränerades marken runt huset.
1998 - Lades taket om med ny papp, läkt och pannor samt nya plåtar på taket
2006 - Renoverades badrummet.
2007 - Installerades bergvärme
2017 - Ny diskmaskin
2017 - Relining av avlopp från hus till anslutning huvudledning.
2017 - Byte av elcentral
2018 - Byte av torktumlare, Byte av PAX fläkt i badrum, Byte av kökskran, Byte Mikrovågsugn, Installation fiber (open unevers).
2019 - Installation utebelysning + nya lampor fasad, Nytt staket + grind mot gångbanan.
2020 - Nytt staket + grind mot granne, Nytt lås till entrén (Yale Doorman), Nytt lås till förråd (lilla).
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,755 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,300
VA
SEK 9,000
Uppvärmning
SEK 12,700
Renhållning
SEK 4,000
Sotning
SEK 400
Försäkring
SEK 4,355
Beräknat antal personer
1
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,249,000
Byggnadsvärde
SEK 1,929,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,395,750
Tomt
Areal
740 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Centrum Kungälv

Madängsgatan 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg