230
MED8DB0DA2EFC164D2FA205BABE738E3720

Exklusiv trea med utsökta materialval och storlagen vy över Göteborg med balkong!Lodjursstråket 1 - Karlatornet (vån 51/73) Karlastaden - Lindholmen, GÖTEBORG

Karlastaden - Lindholmen, GÖTEBORG

Lodjursstråket 1 - Karlatornet (vån 51/73)


PRIS7 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

88 kvm

VÅNING

51 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

6104 Ka3

MÅNADSAVGIFT

5 590 kr

BYGGÅR

2017-2024

PRIS

7 750 000 kr

Exklusiv trea med utsökta materialval och storlagen vy över Göteborg med balkong!

Välkommen in i Nordens högsta byggnad där vardagslyx och bekvämligheter möter funktionalitet - Karlatornet kommer att erbjuda allt och lite till. Exklusiva bostäder med grandiosa fönsterpartier som blottar en makalös utsikt över Göteborg, en stor och grönskande terrass med plats för umgänge, ett hotell med gym och spa samt mycket mer. Nu finns chans att förvärva en välplanerad trea på 51a våningen med noggrant uttänkta material- och färgval. Bostaden rymmer ett luftigt och modernt kök med vitvaror i toppklass och öppen planlösning mot vardagsrum, en mysig balkong med storslagen vy, två sovrum med känsla av extravagans och genomgående höga fönster med fantastiskt ljusinsläpp.

I denna nyproducerade bostad återfinns påkostade materialval, eleganta ljusa färger och lyxiga detaljer såsom infällda spotlights i tak. Bostaden har en härlig rymd med sin generösa takhöjd på 2,5 meter och stora fönsterpartier som gör att varje rum badar i ljus. I vardagsrummet och på balkongen kan ni njuta av kvällssolen med en makalös utsikt över Göteborg. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket vilket skapar en social yta där ni kan bjuda in nära och kära, laga mat tillsammans och umgås i den hemtrevliga atmosfären. Köket är fullt utrustat med integrerade vitvaror av hög kvalitet och de släta luckorna ger ett modernt och stilenligt intryck.

I huvudsovrummet finns utrymme att inreda med både en stor säng och en mysig loungehörna vid fönsterpartier. En härlig plats att njuta av en god bok med en fantastisk vy. Platsbyggda garderober ger möjlighet till praktisk och organiserad förvaring. Även det mindre sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober och har utrymme för en bekväm säng.

Fastighet och förening
Lägenheten är belägen på våning 51 i Karlatornets mitt som kallas Twisten. I huset kommer boende att ha tillgång till hotellets gym och spa (mot en avgift) samt lyxigheter som room service, städning och tvättning. Här finns också en terrass med grönskande växter och plats för umgänge. Brf Karlatornet 1:3 (Koncept Twisten). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2016. I föreningen finns 168 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt, och ligger på våning 39-57 i Karlatornet.

Område
Karlastaden är ett nytt framväxande område på Lindholmen i Göteborg. I linje med Göteborgs charm och framåtanda utvecklas stadsdelen med bostäder, restauranger, kreativa kontor, hotell, butiker, kulturupplevelser och förstklassig service. Stadsdelen utvecklas för att bli ett område att verkligen trivas i. Här bor ni invid Göta älv och Keillers park, perfekt för härliga promenader eller en picknick i parken. I närområdet finns flera skolor, matbutiker och busshållplatser. Med goda kommunikationsmöjligheterna tar ni er enkelt in till centrala Göteborg.

Inflyttning preliminärt 16 april 2024.

Ansvarig mäklare Jessica Nyman tel. 0727-113300 eller mail: jessica.nyman@husmanhagberg.se

Varmt välkommen med er förfrågan!

Bilder

MED8DB0DA2EFC164D2FA205BABE738E3720
MED9C6692FF7A5E4E5AABDC05EE4145691F
MED205C2CF1B8A142B8B32BA27790BE7682
MEDE9B6F889588941539CF2DDE0A6F3BA60
MED148A0B2C30CD49D7A395636E2DC22EEF

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

88 kvm

LÄGENHETSNUMMER

6104 Ka3

VÅNING

51 av 73, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 590 kr

BYGGÅR

2017-2024

PRIS

7 750 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Mäklarbild från ekonomiska förvaltaren

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i platsbyggda garderober.

VARDAGSRUM OCH KÖK

Luftigt vardagsrum och kök i öppen planlösning med plats för soffgrupp och matgrupp. Köket är utrustat med integrerade vitvaror från Electrolux; varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfritt stål, induktionsspishäll, diskmaskin, kyl och frys samt kolfilterfläkt dold i överskåp. Förvaringsmöjligheter i släta luckor i en mellangrå kulör. Bänkskiva och stänkskydd i kvartskomposit. Infälld diskho i rostfritt stål med köksblandare i krom från Hansgrohe. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och utgång mot balkong. Väggar målade i en ljus kulör och golv med vitlaserad ekparkett.

BADRUM

Handfat i vitt porslin med handduksstång i krom i underkant. Blandare Hansgrohe i krom. Spegelskåp med belysning nedtill samt vägguttag i skåp. Duschset från Hansgrohe Raindance – vattenfallsdusch. Vägghängd WC. Väggar och golv i granitkeramik i en ljusgrå kulör. Handdukstork och krokar i krom. Tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, integrerade i platsbyggt högskåp med släta luckor i varmgrå kulör och en bänkskiva i vitt laminat. Golvvärme.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats för en stor säng, förvaringsmöbler och en loungehörna eller annat önskat möblemang. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med möjlighet för mörkläggning. Förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Väggar målade i en ljus kulör och golv med vitlaserad ekparkett.

SOVRUM 2

Sovrum med plats för en stor säng, förvaringsmöbler och annat önskat möblemang. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med möjlighet för mörkläggning. Förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Väggar målade i en ljus kulör och golv med vitlaserad ekparkett.

BALKONG

Balkongräcke i glas, ca 140 cm högt, med överliggare i metall. Komposittrall och fullhöga skjutdörrar.

Om området

Karlastaden ligger på Lindholmen, ett område som främst kännetecknas av gamla varvs- och industriområden och som i dag domineras av företag, utbildnings- och forskningsinstitutioner. I dag bor cirka 4 000 personer på Lindholmen. Med Karlastaden, som planerar för cirka 2000 lägenheter, kommer befolkningssiffran att förändras dramatiskt.

Tanken med Karlastaden är att skapa en stadsmiljö som kommer bjuda på nya perspektiv, oväntade upplevelser och den göteborgska framåtandan. En stadsdel smart planerad in på varje kvadratmeter med höga hus där folk jobbar, bor, går i skolan, äter och shoppar. Kort sagt en stad i staden.
Här skapas en stadsdel full av liv och rörelse med plats för både singlar, par och familjer, unga som gamla.
En bit över den myllrande staden skapas parkmiljöer, odlingsmark och uteplatser uppepå byggnadernas tak. För barnen finns tak med idrotts- eller lekytor där de kan leka skyddat från trafik och folkvimmel.
Vissa byggnaders tak blir publika, medan andra kommer att användas av de som bor eller arbetar där.

Idag arbetar, studerar, forskar eller bor över 20 000 personer på Lindholmen. Tack vare Karlastaden kommer Lindholmen att leva dygnet runt.

KOMMUNIKATION

Till Lindholmen och Karlastaden tar du dig på knappt tio minuter med kollektivtrafik från Göteborgs innerstad.

NÄRSERVICE

När Karlastaden står klar blandas området upp med nya bostäder, kontor, affärer, skolor och vårdcentral. Självklart planeras även för flera ombonade restauranger och kaféer som du når bara några steg från din lägenhet.

ÖVRIGT

Karlastaden planeras vara färdigt 2026.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,658 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,65 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

7 854 070 kr Beräknas på 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSÅR

2017-2024

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning (FTX)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Förening

NAMN

Karlatornet 1:3 (Twisten)

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

168

EKONOMI

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Eventuella förändringar kan komma att ske när föreningens lån är slutplacerade.
(Bekräftat av Karlatornets kundservice 2023-10-11)

Föreningen kommer att ingå som en del i en 3D fastighet tillsammans med ytterligare tre andra bostadsrättsföreningar,
ägarlägenheter och hotell. Totalentreprenör för projektet är Karlastaden Utveckling AB som tecknat entreprenadavtal
med Serneke Bygg AB.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande under förutsättningarna att de går igenom vår UC-kontroll samt att de kan godkännas som
medlemmar i föreningen.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Äganderätt

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Försäkring för förskottsgaranti har tecknats med Gar-Bo. Försäkring för insatsgaranti har tecknats med Nordic Guarantee.

INFORMATION AVGIFT

I årsavgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, utvändig fönstertvätt två gånger per år, tillgång till gemensamma faciliteter (bemanning entré, tillgång till gym i hotellet). Kostnad för hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning. TV/bredband/telefoni är uppskattad till ca 175 kr/månad.

OM FÖRENINGEN

Brf Karlatornet 1:3 (Koncept Twisten). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2016. I föreningen finns 168 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt, och ligger på våning 39-57 i Karlatornet.

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, eleganta förvaringslösningar och tidlösa material förhöjer känslan.

Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

TV OCH BREDBAND

Fiber finns i byggnaden. Uttag för bredband/TV/telefon finns i alla sovrum samt i vardagsrummet.

Kollektiv digital-TV från Telia ingår, man tecknar avtal för internet med valfri leverantör.

GÅRDSPLATS

Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

*Gym på våning 2.

*Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse).

*Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad) Lobby med reception.

*Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling.

*Bio-/aktivitetsrum.

*Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass.

*Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar.

*Skötselrum för hundar.

*Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

PARKERING

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.

RENOVERINGAR

Karlatornet färdigställs 2024 därmed finns inga utförda eller planerade renoveringar.

ÖVRIGT

Till samtliga bostäder tillhör ett förråd.

Föreningsinformation finns på Sernekes hemsida: https://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet/

Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera den fakta som är av vikt för dig.

Karta

Göteborg Karlastaden - Lindholmen

Lodjursstråket 1 - Karlatornet (vån 51/73)

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg