MED3390DBB53F684246AF788B38A2BB72B3

Fin välplanerad trea med öppen planlösning och soligt läge.

Centrum, Kungälv

Kastalagatan 8

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,682 ink värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer112
Byggår1962
Driftskostnad615 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkomna till en fin och välplanerad trea med öppen planlösning och soligt läge i populära brf Storken.

Ni finner bland annat ljusa väggar, fina golv, goda förvaringsmöjligheter, nyligen renoverat kök, helkaklat fräscht badrum med tvättmöjligheter mm.

Bostaden ligger med bara minuters promenadavstånd från Kongahälla center, resecentrum, ICA Maxi och oasen. Populär förening med god sammanhållning.

Om området

Kungälvs centrum har länge varit i en växande fas och är så ännu. Det senaste tillskottet är Kongahälla centret som verkligen satt vår trevliga stad på Kartan.

Här finns flera bostadsområden som tillsammans erbjuder centralt boende eller mer lantligt. Alltså ett område som passar alla.

Kommunikation

Våren 2018 stod Kungälvs resecentrum klart vilket i sin tur utvecklade kommunikationerna rejält. Med täta avgångar till kommunens övriga delar samt flera expressbussar till Göteborg, är nu Kungälv i framkant var gäller kollektivtrafiken.

Närservice

I centrala Kungälv finns verkligen allt. Ifrån nya Kongahälla center, Vita fläcken och bort till Västra gatan. Det finns alltid något som passar alla smaker.

Bilder

Från vardagsrum/kök nås balkongen i perfekt solläge.

Föreningen har en riktigt mysig grillplats med bänkar.

Välkomna till en mycket fin trea granne med Kongahälla och allt runtomkring.

Jag =)

Köksön är i slitstark sten.

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entré/Hall
Välkomna in i en rymlig hall med goda avhängnings och förvaringsmöjligheter tack vare ett garderobssystem med skjutdörrar. Ni finner ljusa väggar, parkettgolv och infällda downlights i taket.

Sovrum
Det första sovrummet ligger direkt till höger i hallen. Här ryms dubbelsängen utan bekymmer. Ni finner ljusa väggar, parkettgolv samt mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare ett garderobssystem med skjutdörrar längs hela ena sidan av sovrummet.

Sovrum 2/Arbetsrum/Barnrum/Gästrum
Mysigt sovrum som idag är barnrum men kan lika gärna användas till arbetsrum, sovrum eller gästrum beroende på hushållets storlek och sammansättning. Ni finner ljusa tapeter och matchande heltäckningsmatta.

Badrum
Kanonfint helkaklat badrum med matchande klinkergolv. Här finner ni vägghängd WC, handfat, dusch med infällbara duschväggar i glas, tvättmaskin och torktumlare som tack vare en smart planlösning inte tar upp massa plats i badrummet.

Kök/Vardagsrum

Kök
Köket ligger i härlig öppen planlösning mot vardagsrummet. Ni finner ett slitstarkt klinkergolv, ljusa väggar, downlights i taket, ekluckor och matchande kakel över arbetsytorna, mycket fina inbyggnadsvitvaror såsom kaffemaskin, ångugn, inbyggnadsmikro, vanlig inbyggnadsugn, stor side by side kyl/frys mm. Ni finner även en mycket praktisk och stor köksö med stenbänkskiva och inbyggnadshäll och frihängd fläkt ovanför, i köksön finns extra förvaringsmöjligheter som försvann när man tog ner väggen mellan kök och vardagsrum. Önskas en lite större matplats i köket kan man flytta kyl/frys till där ångugn och kaffemaskin är och placera de vitvarorna någon annanstans. En ljus mindre matplats finns även vid fönstret idag.

Vardagsrum
Vardagsrummet är mysigt och inbjudande och tack vare väderstrecken så kommer här in gott om naturligt ljus. Ni finner gott om plats för soffgruppen, ekparkett, ljusa väggar samt utgång till balkongen.

Balkong
Mysig balkong i perfekt solläge för avkoppling och middag i det fria.
Antal rum
3 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Balkongen ligger i perfekt solläge och har plats för mindre utegruppen.
Parkering
Föreningen har fasta parkeringsplatser med separat kö. Boendekort finns också att köpa och kostar 400kr/mån. I detta nu bygger föreningen extra parkeringsplatser.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Beskrivning av våningsplan
En trappa upp.
Pris
SEK 1,995,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,682 ink värme
Driftskostnad
SEK 7,380 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
VA
SEK 2,400
Övrigt
SEK 2,580
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftkostnaden varierar med hushållets storlek och sammansättning. Övrigtkostnaden är ett obligatoriskt tillägg för bredband och TV och kostar 215kr i månaden.
Andel i föreningen
0.62473 %
Andel av årsavgiften
0.62473 %
Reparationsfond
SEK 5,230
Byggnad
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 6/16/2017
Energiprestanda primärenergital
100 kWh/m² och år
Övrigt
Föreningen har gjort mycket på senare tid såsom fönsterbyten, nya lek och grillplatser, mc parkering mm. Man håller just nu på att bygga extra parkeringsplatser och ett stambyte med tillhörande badrumsrenoveringar kommer ske kring 2021.
Övriga byggnader
Det finns källarförråd, cykelförråd, matkällare, samlingslokal.
Förening
Namn
Storken i Kungälv
Om föreningen
HSB:s I Kungälv Brf Storken är en välskött och stabil förening med gott om extrautrymmen, god ekonomi och ett bra läge som bland annat tillhandahåller tvättstuga, lekplats, cykelrum, parkeringsplats, gästparkering, grillplats, en trevlig och välskött innergård och soprum.

Här i Gula Komarken är det lätt att trivas. Läget på Klostergatan är fenomenalt! Här bor du lugnt och barnvänligt med Kongahälla shoppingcenter och Kungälvs resecentrum alldeles runt hörnet, Vita fläcken med sitt härliga utbuden kort promenad bort. Lite längre bort ligger Västra gatan som tar en tillbaka i tiden. En trevlig gata med caféer, butiker och restauranger. I Komarken finns även skolor och förskolor. Närhet till gymnasium Mimers hus.

Det här är ett boende som klippt och skuret för alla som vill bo med direkt närhet till centrum!
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
161
Antal lokaler i föreningen
8
Tv och bredband
Föreningen har tecknat ett stort avtal för bredband, TV och IP telefoni och detta kommer som ett påslag på hyrorna med för närvarande 215kr/mån.
Parkering
Föreningen har 50 parkeringsplatser dit det är separat kö. Föreningen håller även på 2020 att bygga fler parkeringsplatser till föreningens medlemmar. Det finns betalparkering (boendeparkering) när som kan nyttjas av boende och gäster.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,185
Pantsättningsavgift
SEK 474

Karta

Centrum Kungälv

Kastalagatan 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg