MED5890BB265F094088AFAE86900130C5E1

Stort och charmigt boende på trevliga och trivsamma Högstorpsvägen

Lilla Edet, Lilla Edet

Högstorpsvägen 31

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea100 kvm
Biarea51 kvm
Tomtarea1,555 kvm
Byggår1910

Utgångspris: SEK 1,490,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Här erbjuds en rymlig och charmig tegelvilla om totalt 151kvm som skulle må bra av lite renoveringskärlek, och som samtidigt har stor potential att bli ett riktigt drömhem. Ett öppet boende med bra planlösning, öppen spis och mycket karaktär.

På tomten står även ett garage.

Det första man möts av i huset är en stor och funktionell hall. Det funktionella, ljusa och öppna köket bjuder på bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, fönster mot tomten och plats för matbord och stolar. Mysigt och socialt vardagsrum och tre sovrum.

Den generösa storleken på den här tomten tillåter dig att förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Tomten är 1555 kvadratmeter stor och har många soltimmar och stora gräsytor.

Det här hemmet är som gjort för en barnfamilj, perfekt beläget i Lilla Edets hjärta. Skog och natur ligger runt husknuten och Lilla Edets centrum finns en cykeltur bort. Dessutom har man Göta älv en bit bort från bostaden.

Från huset är det endast någon minuts bilfärd till E45 som snabbt tar en in till Göteborg eller Trollhättan.
Varmt välkommen till Högstorpsvägen!

Om området

Lilla Edet är en tätort och centralort i Lilla Edets kommun som är belägen 22 km söder om Trollhättan, 54 km norr om Göteborg och 19 km öster om Ljungskile. Från stationen Lödöse Södra kommer du in till Göteborg med tåg på endast 25 minuter. Från stationen går det också anslutningsbussar till de övriga tätorterna i kommunen. Möjligheterna till att fiska, bada, eller njuta av sjöar och unika naturområden är saker som de som bor på orten värdesätter högt. Service, handel och skolor ligger alltid inom nära räckhåll. En cykeltur eller promenad bort och du kan nå det mesta du behöver för stunden. I kommunen finns tio kommunala förskolor, åtta grundskolor samt en gymnasieskola. Vill du bo i ett mindre samhälle eller på landsbygden men ha nära till både natur, hav och större städer är Lilla Edets kommun således rätt plats för dig.
Lilla Edet är en kulturbygd som varit bebodd i över 7000 år. Kommunen har därför ett rikt kulturarv och många vackra, sevärda platser. Omtyckta turistmål är bland annat Lödöse museum samt vackra Thorskogs slott. Exklusiva chokladpraliner, tillverkade av Chokladkonstnären Emanuel Andrén, är också något som sätter också Lilla Edet på kartan.
Kommunen har ett rikt och aktivt föreningsliv. Ett hundratal föreningar är aktiva och det är inte svårt att hitta sysselsättning vare sig det gäller idrott, hembygdsarbete eller kultur. Göta Älv och naturen omkring hjälper till att skapa möjligheter till ett rikt friluftsliv. Här hittar du till exempel ett av Sveriges bästa Laxfiskevatten och härliga vandringsleder.
Företagskraften är stark på orten, mycket tack vare det strategiska läget mellan Göteborg och Trollhättan. 1000 företag är verksamma i kommunen och entreprenörsandan är stor. Varje år etableras flera nya livskraftiga företag inom branscher som industri, service, turism, handel, jord- och skogsbruk Inte bara de goda kommunikationerna är en anledning till detta utan också tillgången på industrimark och industrilokaler i direkt anslutning till motor- och järnvägar samt vattentransporter. Den huvudsakliga industrin i Lilla Edet är papperstillverkningen som funnits på orten i över 130 år.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
100 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
51 kvm
Hall
Den stora och funktionella hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med tapetserade väggar och laminatgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom klädhängare och gott om plats för jackor och skor.
Kök
Det funktionella, ljusa och öppna köket har mycket att tycka om, exempelvis bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, fönster mot tomten och plats för matbord och stolar. Rummets laminatgolv och tapetserade väggar går fint ihop och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge.
Vardagsrum
Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt – ett mysigt och socialt rum med laminatgolv och tapetserade väggar. Här erbjuds fönster åt två håll och öppen spis.
Matrum
I anslutning till vardagsrummet ligger detta stora, sociala och öppna matrum med fint ljusinsläpp, sociala ytor och plats för matgrupp. Här går du på plastmatta och omges av tapetserade väggar.
Badrum 1
Funktionellt badrum med toalett, dusch, handfat och badrumsskåp. Här ligger våtrumsmatta som går fint ihop med rummets kaklade väggar.
Allrum
Öppet och stort allrum med tapetserade väggar och plankgolv.
Sovrum 1
Ett stort, mysigt och inbjudande sovrum som ramas in av plastmatta och tapetserade väggar. Rummet nås från allrummet och har vacker utsikt, plats för dubbelsäng och plats för garderob.
Sovrum 2
Det andra sovrummet är stort och lättmöblerat med mönstrad tapet och har laminatgolv. Rummet har ingång till stort vindsutrymme, plats för dubbelsäng och plats för garderob och kan användas på olika sätt.
Sovrum 3
Ett lite mindre och mysigt sovrum med kan användas som walk-in-closet till sovrum 2. Här finns annars plats för säng. Detta rum med tapetserade väggar och plankgolv passar annars utmärkt som barnrum, arbetsrum eller avlastningsrum.
Badrum 2
Utrustat med toalett, badkar, bidé och spegelskåp. Ett praktiskt badrum som pryds av våtrumstapet och våtrumsmatta.
Tvättstuga
Tvättstugan som ligger i källaren är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och bra förvaring.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1910
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Tegel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Björnen 16
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 7,492 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 999,000
Byggnadsvärde
SEK 655,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 670,000
Tomt
Areal
1555 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Last: Officialservitut Kraftledning, 15-IM2-19/530.1

Karta

Lilla Edet Lilla Edet

Högstorpsvägen 31

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg