190
MED35C7FF97BA8E4281BF1427DBBD222D65

Välkomna till en sällan återkommande villa på underbara Hermelingatan.

Såld!

Kungälv - Olseröd, Kungälv

Hermelingatan 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea126 kvm
Biarea25 kvm
Tomtarea548 kvm
Byggår2001
Driftskostnad2,800 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 5,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkomna till en sällan återkommande villa på underbara Hermelingatan. Sist det såldes ett hus på Hermelingatan var 2017. En förklaring kan vara att det är en av de absolut bästa platserna att bo på i Kungälv. Här har ni "landet" med hästhagar 5 min promenad åt ena hållet, bussar till Göteborg och Kungälv 5 min promenad åt andra hållet. Dessutom inom 5 minuters promenad finns 2 förskolor, 1 skola med åk 0-2, 1 skola med åk 3-6 och en högstadieskola åk 7-9. Naturen, underbara grannar och kompisar till barnen alldeles runt knuten.

Ni finner ett hus i mycket bra skick med nymålad fasad 2020, nytvättat tak 2020, helkaklade kanonfina badrum, mycket rymliga rum, braskamin för myskänslan, utespa, renoverat kök, fina golv, gott om fönster för naturligt ljusinsläpp, fina förvaringsmöjligheter mm. Förutom ett hus i riktigt bra skick finner ni ett mycket rymligt garage och ett uteförråd med fönster där man kan göra gästrum eller arbetsrum vilket fler har gjort i området.

Om området

Naturnära och mycket mysigt område med förskolor, skolor, naturen och riktigt bra kommunikationer på gångavstånd.

Kommunikation

Lokal och expressbussar går alldeles i närheten.

Närservice

På cykelavstånd finns nya Vita Fläcken, Kongahälla center och Frendo i Rollsbo.

Parkering

Garage finns alldeles utanför huset. Gästparkeringar finns vid lekplatsen.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

I vardagsrummet ryms en större soffa och kaminen ger extra mysfaktor.

En oas i Olseröd.

Perfekt plats för gemenskap.

Välkomna till nr 11.

Jag =)

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Utanför huset
Ni möts av en garageuppfart med plats för två bilar, även en härlig stensättning som övergår i gräsmatta och trädgård. Garaget är mycket rymligt och bidrar stort till bostadens förvaringsmöjligheter.

Altan och Trädgård
Altanen och trädgården ligger i perfekt solläge och här finns många grill, planterings, lek och avkopplingsmöjligheter. På altanen finns förutom gott om plats för solstolar även ett spabad med värme och bubbelmöjlighet. Det finns även en lekstuga med egen altan och uteplatsmöjligheter.

Entréplan

Vattenburen golvvärme i hela entréplanet.

Entré/Hall
Ni kommer in i en välkomnande hall med slitstarkt klinkergolv och goda avhängnings/förvaringsmöjligheter tack vare ett garderobssystem med skjutdörrar. Klinkergolvet övergår i en ljust trägolv.

Badrum entréplan
Underbart helkaklat badrum från 2014. Här finner ni bland annat dusch med infällbara duschväggar i glas, WC, handfat med komodförvaring, fönster, infällda downlights i tak, klinkergolv och matchande helkaklade vita väggar.

Kök
Hemtrevligt och ljust kök från 2014 med klinkergolv och ljusa väggar. Köket har fönster i två väderstreck vilket ger gott om naturligt ljusinsläpp. Ni finner ljusa luckor, matchande bänkskiva, häll, fläkt, diskho, lådor i underskåpen, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl, frys. Alla vitvaror är från 2014. Ni finner goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter och köket är fyrkantigt vilket ger bra möbleringsmöjligheter. Några av luckorna som är lite stötta kommer bytas innan köparen flyttar in. Även en ny mörkgrå bänkskiva är beställd och kommer bytas innan köparen flyttar in.

Tvättstuga/Groventré
En praktisk separat tvättstuga ligger på vänster sida lite längre fram i hallen ligger den separata tvättstuga med groventré. Praktisk matta och ljusa väggar. Här finner ni även mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare under och överskåp samt även såväl tvättmaskin som torktumlare från 2018.

Vardagsrum
Stort och härligt vardagsrum med ljusa väggar, infällda downlights och ljust trägolv. Här ryms såväl matgrupp som soffgruppen utan bekymmer. Gott om fönsterytor i två väderstreck ger naturligt ljusinsläpp och vardagsrummet upplevs verkligen luftigt. En braskamin ger extra mysfaktor till vardagsrummet. Från vardagsrummet nås altanen på baksidan via en altandörr.

Övre plan

Hall
Hallen på övre plan nås via en renoverad vitmålad trappa. Från hallen nås även en kallvind som hjälper till med bostadens förvaringsmöjligheter.

Sovrum
Det första sovrummet används idag till barnrum och här finner ni insynsskyddade fönster mot naturen, ljusa väggar, parkettgolv 2017 och gott om plats för såväl säng som skrivbord.

Sovrum 2
Nästa sovrum används även det idag till barnrum. Ni finner ljusa väggar och parkettgolv 2017. Även här finns gott om plats för säng och skrivbord. Det här sovrummet har fönster i två väderstreck vilket ger gott om ljusinsläpp.

Badrum
Mycket fint helkaklat badrum från 2014 med matchande klinkergolv och golvvärme. Här finner ni fönster, downlights i tak, badkar, fondvägg i mosaik, WC och handfat med komodförvaring. Luckorna till komodskåpet kommer bytas innan en köpare flyttar in.

Sovrum 3 (och sovrum 4)
Det sista sovrummet används idag till föräldrasovrum och är väldigt stort. Rummet kan med fördel delas av till två sovrum vilket många har som bor på Hermelingatan. Idag är halva rummet sovrum med gott om plats för dubbelsängen och andra halvan är en öppen härlig klädkammare. Sovrummet har ljusa väggar och mysig heltäckningsmatta med parkett under.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
126 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
25 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2001
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 3/21/2014
Energiklass
D
Energiprestanda
120 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä och stål
fasad
Trä
Fönster
2-glas med isolerkassett
Bjälklag
Trä och stål
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Mården 38
Övrigt
Fasaden tvättad och målad 2020, taket tvättat 2020.
Övriga byggnader
Garage. Lekstuga.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 33,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Uppvärmning
SEK 9,600
Väg, samf
SEK 14,400
Försäkring
SEK 6,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I väg och samfällighetsavgiften ingår vatten, avlopp, kabel TV och rabatt på internet. Driftkostnaden varierar med hushållets storlek och sammansättning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,390,000
Byggnadsvärde
SEK 2,183,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,600,000
Tomt
Areal
548 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt i soligt läge.
Uteplats
Uteplatser runt hela huset. Stor altan i perfekt solläge.
Parkering
Garage och parkeringsplats framför garaget.
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Kungälv Mården GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Mården GA:4 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Mården GA:5 ändamål: Grönområden, Samfällighet: Kungälv Mården S:1
Förmån: Officialservitut Tillträde, 1482-267.11

Karta

Kungälv - Olseröd Kungälv

Hermelingatan 11

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg