MED5AE9401F702C45A48EE2A746DBD8FB12

Bo på Gulastorpsgatan på populära Östervärn!

Boka visning
Klarlagt

Hässleholm - Östervärn, Hässleholm

Gulastorpsgatan 19

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea73 kvm
Biarea73 kvm
Tomtarea819 kvm
Byggår1958
Driftskostnad1,971 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,550,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

1
October | Thursday
Kl 16:20 - 18:20
Boka tid för visning via husmanhagberg.se

På populära Östervärn finns möjlighet att förvärva en bostad i mindre format. Här finner du en trevlig interiör med renoverat kök som har utgång mot en lummig trädgård med flera uteplatser i olika väderstreck. Bostaden har i dagsläget ett sovrum men tidigare har det funnits trappa till ovanvåningen som skulle möjliggöra fler sovrum. Källarplan rymmer tvättrum, förråd och möjlighet till flera ytterligare sovrum. Bostadens duschrum, som finns i entréplan, är klätt med våtrumsmatta. Huset värms med luft-vattenvärmepump. Taket är omlagt omkring 2000 och fiber finns indraget. Välkommen på visning!

Om området

Östervärn är ett populärt och centrumnära bostadsområde. Här finns mestadels villabebyggelse från 1950-, 60-, och 70-talet. Området har dels flertalet parker men också närhet till Galgbacken med slingor i vacker skogsmiljö. Linnéängen och Galgbacken ingår i ett stort naturområde som gränsar till stadsdelen i norr och är en stor tillgång för de boende.

Kommunikation

Närhet till centrum och ca 5 minuters cykelavstånd till järnvägsstationen. Även stadsbussen trafikerar Östervärn-Centrum.

Närservice

På Östervärn har du närhet till det mesta. Flertalet förskolor och skolor finns både i området och i angränsande områden. Det är även nära till daglivaruhandel på Coop och Rusta. Granne med området finns även Österås idrottsanläggning med tennishall, ishockey, konståkning och fotboll. Även ridskola finns i området kring Österås. I västra delen av Östervärn, längs Röingegatan, finner du kiosk/grill.

Övrigt

Info uppdaterad 2020-05-29.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Avstyckningskarta
Social Video
Klarlagt

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostadens tre våningsplan gör att det finns möjlighet även för en större familj att få plats. Antal sovrum för närvarande är ett i entréplan samt tre i källarplan. Även vindsvåningen möjliggör sovrum då det av tidigare ägare varit använt så. Trappa fanns tidigare med uppgång från sovrummet på entréplan. Trappan finns kvar, omonterad på vinden. För den händige finns ev. möjlighet att montera en trappa från vardagsrummet, dock ej undersökt med byggnadstekniskt sakkunnig. Sammanfattningsvis så finns möjlighet att inreda alla tre plan med bostadsutrymmen.
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
73 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
73 kvm
Hall
Entréhall med ingång från överbyggd altan, entrédörr med sidoljus. Hallen har fint golv som är lagt 2015 tillsammans med målad väv på väggarna. Här finns väggfast hatthylla som lämnas kvar samt inbyggd garderob. Från hallen finns dörr till källartrapp samt taklucka med inbyggd stege till vinden.
Kök
Fint och välbehållet kök från 2016. Här finns grå luckor med vitrinskåp som möter en ljus bänkskiva av stenkomposit. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt (frånluft), kyl/frys (kombiskåp), ugn med varmluft, ugn/micro (kombinerad maskin) och diskmaskin. Vid matplatsen finns vägg med ohyvlad och vitmålad panel samt fönster med fin marmorbänk. Köket har parkettgolv och målad tapet. Från köket finns även dörr som leder till altan som vetter mot den lummiga trädgården. Här kan man sitta och avnjuta dagens första kopp kaffe i morgonsolen.
Vardagsrum
Stort sällskapsrum i vinkel. Här finns möjlighet att med enkla medel skapa ytterligare ett sovrum i vinkeln. Vardagsrummet upplevs som ljust då det finns både stora och flertalet fönster i olika väderstreck. På golvet finns golv lagt 2015 och väggarna har målad tapet.
Sovrum
Ombonat sovrum, renoverat 2015. Här finns en rejäl ullmatta på golvet och väggarna har renoveringsgips samt färg. På ena väggen finns även ohyvlad och målad träpanel. Sovrummet som vetter mot trädgården har flertalet inbyggda garderober.
Duschrum
Våtutrymme med äldre ytskikt bestående av plastmattor på golv och väggar. Dusch bakom draperi, wc-stol, tvättställ samt badrumsinredning som ingår och lämnas därmed kvar. Duschrummet är renoverat runt 1985 enligt uppgift från tidigare ägare.
Entréhall - källarplan
Med ingång från garageuppfarten når man hall med förvaringsmöjlighet i inbyggda garderober samt på retro hatthylla som lämnas kvar. På golvet finns plastmatta och väggarna är uppreglade med ytskikt av väv.
Sovrum - källarplan
Rymligt sovrum med plastmatta och uppreglade väggar klädda med väv. Här finns även en innervägg klädd med träpanel. Rummet har en garderob.
Sovrum - källarplan
Med ingång från tvättstugan finns detta lite mindre sovrum med plastmatta och uppreglade väggar med tapet och laminat.
Sovrum - källarplan
Med ingång från entréhallen finns detta sovrum med plastmatta och uppreglade väggar med tapet och laminat.
Tvättstuga - källarplan
Rum med betonggolv och putsade väggar. Här finns tvättmaskin och golvbrunn.
Pannrum - källarplan
Rum med betonggolv och putsade väggar. Här finns värmepump, golvbrunn samt inredning i form av skåp m.m. som lämnas kvar.
Trapphall - källarplan
Nedanför trappan finns korridor/hall med plastmatta och väggar klädda med laminat. Här finns elcentral.
Matförråd - källarplan
Här finns betonggolv och putsade väggar. Fast monterade hyllor lämnas kvar.
Vindsvåning
I detta plan fanns tidigare inredda sovrum. Trappan var placerade med nedgång i sovrummet på entréplan. Trappan och trapphålet finns kvar. Här finns takfönster samt fönster i bägge gavlar. Takhöjden är begränsad.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare & inredd vind
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Luft- vattenvärmepump -02
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/19/2015
Energiklass
C
Energiprestanda
40 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
fasad
Tegel
Fönster
2-glas
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Tusenfotingen 19
Övrigt
2016 - samtliga maskiner i köket
2016 - köksrenovering: inredning, omdragning av el, golv etc.
2015 - renovering av sovrum entréplan

Fiber finns indraget.
Övriga byggnader
Fristående garage med platt tak. Äldre portar som behöver bytas.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 23,656 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 3,000
Uppvärmning
SEK 16,000
Renhållning
SEK 2,356
Försäkring
SEK 2,300
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Uppvärmning inkluderar hushållsström.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,780 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 904,000
Byggnadsvärde
SEK 569,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 700,000
Tomt
Areal
819 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Denna trädgård tillhör en trädgårdsmästare som värdesätter det naturliga och lite vilda. Här finns gott om perenna växter, vackra rabatter, flera sorters äppelträd, plommonträd, päronträd, vinranka och mycket mer. Det finns även lekstuga. Trädgården är insynsskyddad och många mysiga rum och platser finns att finna.
Uteplats
På tomten finns tre mysiga och ombonade uteplatser, alla med sina fördelar. Med utgång från köket finns trädäck med spaljé full av klängande klematis. Här är morgonsolen som härligast. Vidare finns, mot den putsade garageväggen överbyggd uteplats med västerläge och därmed eftermiddags- och kvällssol. Sist men inte minst finns på husets framsida, i söderläge, en överbyggd uteplats vid husets entré.
Parkering
Garage med plats för en bil. Garageuppfarten har asfalt och rymmer åtminstone två bilar.
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Hässleholm - Östervärn Hässleholm

Gulastorpsgatan 19

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg