190
MED50807DCB6624490CB964C66FE481D561

Sjötomt - Hänförande skärgårdsställe - Högt och fritt lägeGumuddsvägen 50 Sorunda, Sorunda

Kommande®

Sorunda, Sorunda

Gumuddsvägen 50Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

112 kvm

TOMTAREA

4 930 kvm

BYGGÅR

1999

DRIFTSKOSTNAD

3 916 kr/månad

Sjötomt - Hänförande skärgårdsställe - Högt och fritt läge

Se denna välkomnande och förtjusande fastighet, placerad på en vacker naturtomt omringad av hav, klippor, berg och skog. Här erbjuds ett rofyllt, ogenerat boende med högt och fritt läge samt utsikt över Södertörns underbara skärgård.

Fastigheten består av en huvudbyggnad med tilltalande planlösning och goda sociala ytor. Därtill har huset panoramafönster mot havet som bidrar till generöst ljusinsläpp och en betagande vy – oavsett tid på året. Njut av en kopp kaffe på den kringbyggda altanen som på ett tilltalande och praktiskt sätt sammanbygger bostadshuset med gäststugan vars yta uppgår till 40 kvadratmeter och rymmer både kök, sovrum, toalett och allrum. I huvudhuset är fiber indraget

På gårdsplanen finns en carport med förrådsbod och plats för två bilar.

Tomten är på 4 930 kvadratmeter varav en del är vattenområde i Grimstaviken. Via en trappa ner nås strandlinjen, 60 meter lång, där det tidigare funnits en brygga. Stranden har djuphamn. Båtplats finns även att tillgå via samfälligheten. Som framgår erbjuds här många möjligheter att skapa sitt eget drömhem!

Stockholm nås på cirka 45 minuter med bil och till Nynäshamn tar det ungefär 20 minuter. Därtill finns det bland annat att upptäcka stall, skola, matbutik och golfbana med hotell och restaurang inom räckhåll. Närmaste pendeltågsstation är Ösmo, 15 minuters resväg med bil.

Bilder

MED50807DCB6624490CB964C66FE481D561
MEDFB0C7DCC10CA4DF3B5A1AA3200A8F888
MEDD28E2181897346D189B397AA44CBD65D
MEDB8F13B146B524E2F939D19DE5F5C3AE5
MED1B5F44C29F934A32ACA9F795A37B496A

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

112 kvm

TOMTAREA

4 930 kvm

BYGGÅR

1999

DRIFTSKOSTNAD

3 916 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

AREAKÄLLA KOMMENTAR

I boarean ingår sidobyggnaden om 35 kvadratmeter.

-

ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande hall med laminatgolv och ljusa väggar. Här finns gott av plats för förvaring i form av både krokar och rymliga garderober.

BADRUM

Badrum med kaklade väggar och plastmatta. Förutom toalett, handfat och spegelskåp finns dusch.

KÖK

Kök i öppen planlösning med gott om plats för både förvaring och god arbetsyta. Via altandörren nås husets mycket generösa altan, totalt 102 kvm, där det finns gott om plats för både matgrupp, solstolar och planteringar.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum som badar i ljus tack vare de många och vackra fönsterpartierna. Den öppna planlösningen gör det möjligt att inreda rummet efter eget behov – gott om plats för soffgrupp, stor matgrupp och förvaringsmöbler.

SOVRUM 1

Mindre sovrum med plats för säng och enklare inredning. Här finns även garderober.

-

ÖVRE PLAN

ALLRUM

Charmigt rum med högt i tak och snedväggar. Bibliotek, tv-rum eller alternativt extra sängplatser. Inred efter egna önskemål och behov. Härifrån nås även husets balkong där det erbjuds härlig kvällssol.

BADRUM

Rymligt badrum med plats för toalett, dusch, handfat och kommod.

SOVRUM 2

Sovrum med rikligt ljusinsläpp och vidsträckt utsikt över havet. Här finns två garderober, gott om plats för dubbelsäng med nattduksbord och eventuellt förvaringsmöbler.

-

ÖVRIGT

KÄLLARE

Oinredd källare med stor potential. I dag nyttjas utrymmet som tvättstuga och förråd.

GÄSTHUS

Ändamålsenligt gästhus om 40 kvadratmeter. Här finns sovrum, toalett, kök och allrum samt en inredningsbar vind för den som önskar extra utrymme. Huset omgärdas av en egen altan.

Om området

Inte långt från Nynäshamn ligger detta natursköna område. Här bor man nära skola, aktiviteter och service men har också närhet till skog och öppna landskap. Här finns även Sorunda hembygdsgård med en mycket aktiv förening som håller traditionerna livaktiga. Bland annat arrangeras midsommarfirande och hembygds- dagar.

Sorunda tillhör de mest fornlämningsrika sockarna i Stockholmstrakten med många runstenar, hällristningar, fornborgar och hundratals gravfält. Det har efterlämnats torp, kvarnar och odlingsmarker och detta sätter en stor prägel på Sorunda och dess bygd och atmosfär.

Sunnerby
I ett vackert område i Sorunda ligger Sunnerby. Här leker barnen fritt med naturen som granne och har nära till skola, förskola och deras aktiviteter.

Skolor och barnomsorg

KOMMUNIKATION

Det finns goda bussförbindelser till Nynäshamn, Ösmo, Västerhaninge, Tumba och Södertälje. Närmsta pendeltågstation är Ösmo station, som kan ta dig in till Stockholm snabbast på 45 minuter. Med bil tar dig in till Stockholm på ca 45 minuter via den nya motorvägen. Till Södertälje tar du dig via väg 225 på 35 minuter med bil.

NÄRSERVICE

Sunnerbyskolan F-9 samt fritidshem. Här finns också Sorundas biblotek.
Fagervikskola F-2 samt fritidshem.
Kyrkskolan F-6 samt fritidshem.
Fritidsgården vid Sunnerbyskolan arrangerar lovaktiviteter, rockcafé, kulturnatt och skolavslutningsfester. Musikverksamhet en kväll i veckan.


Sorunda IF driver bland annat handboll- och fotbollslag. Det finns både naturgräsplan och en fin nylagd konstgräsplan. I Sunnerbyhallen har handbollsklubben sin hemmaarena.
Det finns många motions-och strövområden kring Sunnerby-och Sorunda trakten. Nära till sporthall samt elljusspår som är 2,3 km samt ett 10 km spår, delvist upplyst.
Boulebana finns i Spångbro.


Affärer och restauranger
I Spångbro (Sorunda centrum) finns mataffär (COOP med bageri och postservice) samt restaurang (husmanskost, a la carte, pub). Thai mat, vårdcentral, BVC och frisör.
I Sunnerby finns det en grill, kiosk, DHL-service, XL-bygg, bilverkstad, återvinningsstation och ombud för systembolaget.


I Spångbro finns möjlighet att hyra Sorunda Bygdegård för fest och sammankomster och ett stenkast bort ligger Södertörns brandförsvarsförbund, alltid redo för uttryckning.

Ekonomi

EL

33 426 kr

RENHÅLLNING

2 375 kr

VÄG, SAMF

6 215 kr

FÖRSÄKRING

4 980 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

46 996 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

12 182 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1999

UPPVÄRMNING

Direkt el, samt luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-09-27

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

42 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

75 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

GRUNDMUR

Leca

STOMME

Trä

FASAD

Trä

BJÄLKLAG

Betong och trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Grimsta 2:17

ÖVRIGA BYGGNADER

- Sidobyggnad med permanent standard om ca 40 kvm. Här finns kök, badrum, allrum, sovrum samt inredningsbar vind. Här finns potential att härbärgera tonårsbarn, gäster, generationsboende, eller för uthyrning.

ÖVRIGT

- Huset är dränerat med Isodrän
- Fiber är indraget

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 601 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 399 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 152 000 kr

Tomt

AREAL

4930 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Nybyggnadsförbud (1987-06-12) Byggnadsplan (1970-11-18)

VATTEN/AVLOPP

Borrad brunn. 3-kammrbrunn med infiltration.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Grimsta GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Grimsta GA:7 ändamål: Vägar, elledning och/eller belysning, Övrigt
Förmån: Avtalsservitut Väg, 0192IM-08/15476.1

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Nynäshamn Sorunda

Gumuddsvägen 50

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg