510
MED79604318F91F40CF90AEBADD3231B4CC

Såld!

När Grindstugärde är som bäst, välkomnar vi er in!

Gustavsberg Höjdhagen, Gustavsberg

Grindstugärde 10

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea122 kvm
Tomtarea253 kvm
Byggår1944
Driftskostnad3,500 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,500,000

Ansvarig mäklare

Radhus i ett av Gustavsbergs hetaste radhusområden!
Detta unika hus är totalrenoverat 2017-2018.
En fastighet med stor fin lättskött trädgård och plan gräsmatta. Trevliga loungehäng på både fram-/ baksida och i bästa solläget! Ett riktigt stort plus är biluppställningsplatsen på uppfarten och bra med förrådsutrymmen.

Välkomna till Grindstugärde och Thunströms vackra funkisradhus. Huset är totalt 122 kvm fördelat på två plan. Unikt och vackert helrenoverat med stilsäkerhet och känsla för god smak. Vacker interiör i samklang med en gammaldags trädgård med knotiga äppelträd och sol från morgon till kväll.
Välkommen att trivas i vackra Höjdhagen, ett stenkast från allt en familj behöver.

Besiktningsutlåtande utan anmärkning finns under ”översikt”.

Om området

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdskommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Biluppställningsplats på tomten

Framsida med plats för lek och rörelse

Insynsskyddat och vackert bakom knotigt äppelträd

Planritningar

Planritning

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Kulturhistoriskt hippt radhus beläget i idyllen Grindstugärde, som är skapat av funkisarkitekten Olof Thunström. Området präglas av öppna trädgårdar, äppelträdskantade grusvägar och soliga sydvästvända uteplatser. Närhet till centrum, bussar, skola och vacker natur. Friköpt fastighet med biluppställningsplats på tomten och förrådsutrymme.
Söker ni ett unikt boende i vackra Gustavsberg har ni kommit rätt.

Huset har öppnats upp i taket och takbjälkarna frilagts, ett 6 kvm vindsförråd har byggts och hela källaren inretts. Källaren har dessutom grävts ur för skapa högre takhöjd. Båda badrummen är helkaklade. Inget är lämnat åt slumpen utan man har utnyttjat huset fulla potential och gjort detta ytterst smakfullt.

Trädgården är optimal, lagom med allt man behöver. Framsidan har plan lekyta, vackert knotiga äppelträd att klättra i och trevligt loungehäng invid entrén. Via köket kommer man ut till baksidan av fastigheten som följer samma linje som övriga huset, vackert och avskalat. Här finns en stor altan som har väggfast sittmöbel och plats för större tillställningar.

Välkomna in!
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
122 kvm
Areakälla
säljarens information
Areakälla kommentar
63 kvm och 59 kvm biyta i källare som nyttjas som bostadsyta
Entré
Via en vacker trädgård med plan gräsmatta och en stor insynsskyddad altan når du entrén. Ett par trappsteg upp ligger hallen med enklare avhängning vid dörren och mer rejält i skjutdörrsgarderober. Det finns plats för en mindre byrå vid hallväggen.
Badrum
Snyggt helkaklat badrum med stora plattor av sandsten. Dusch, tvättställskommod och wc
Sovrum
Mysigt sovrum mot trädgården. Här finns plats för säng, skrivbord och garderob.
Kök
Trendigt grått kök där överskåpen ersatts av hylla med infälld belysning. Allt harmoniserar väl med de frilagda takbjälkarna. Köket och vardagsrummet har en magisk rymd!
Köksstommar och luckor är från Kvik, bänkskiva av vacker sandstenkomposit. Vitvarorna är alla från Smeg 2017. Vasken är utrustad med avfallskvarn.
Stor matplats med plats för många. Här njuter man av utsikten mot den fina altanen och den mysiga trädgården. Via en altandörr i köket kommer du ut till den stilfulla vackra altanen på baksidan.
Altan
Trevligt loungehäng med lång väggfast bänk, en stor plats för umgänge! Mindre förråd finns i anslutning till altanen.
Vardagsrum
Vardagsrum och kök i öppen planlösning och taket öppet upp till nock.
Så vackert med de frilagda takbjälkarna. Vilken rymd det skapar!
I både vardagsrummet och köket finns fina ljuskällor som verkligen plockar fram bjälkarna snyggt. Det finns ett generöst vindsförråd som man når från vardagsrummet. Ljusinsläppet är fantastiskt tack vare de två stora funkisfönsterna som vetter ut mot loungegruppen på baksidan.. Mellan kök och vardagsrum går trappan ner till nedre plan, källaren.
Källare
Nedre plan har utgång till trädgården via vacker stentrappa från stora sovrummet.
Hall
Trevlig hall som inretts under trappan med möjlighet att göra kontor, idag mer bibliotek.
Sovrum
Det finns tre sovrum varav ett nyttjas som träningsrum och förråd. Master bedroom har hel garderobsvägg och väggar målade med kalkfärg. Hel glasdörr ut mot stentrappan gör rummet spännande.
Badrum
Helkaklat vitt badrum med stort svängrum. Här finns allt en familj behöver med stort badkar, gott om plats vid tvättställskommoden, tvättmaskin och torktumlare med rejäl vikbänk och gott om förvaring i överskåpen. Ett mycket välgenomtänkt badrum med gott om plats för byråer och tvättställningar.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans radhus med källare
Byggnadsår
1944
Byggnadsår kommentar
Totalrenoveras 2017
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen golvvärme
Ventilation
Mekanisk
Energideklaration
Utförd 5/7/2021
Energiklass
C
Energiprestanda
96 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
87 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Cellplastisolerad platta mot mark med radonduk
Stomme
Murade väggar och trä
fasad
Tegel och puts
Fönster
2-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Östra Ekedal 1:216
Övrigt
2018 totalrenoveras fastigheten, innertak och källargolv tilläggsisoleras, värme och tappvattensystemet byttes och elen är omdragen. Takbjälkar frilägges och förråd ovan badrum och sovrum skapas. Källaren har grävts ur för att få en högre takhöjd. Det är vattenburen golvvärme på båda våningsplanen. Alla golv har lagts om till vackra omslipningsbara golv. Säljarna är medvetna om att golvet i köket behövs slipas, detta kan göras efter utflyttning innan tillträde. Alla väggar är vackert målade i neutrala färger. Många är målade med vacker matt kalkfärg.
Fastigheten dräneras för 20 år sedan,
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 42,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,500
Väg, samf
SEK 900
Övrigt
SEK 33,600
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Övrigt är en gemensam månadsavgift för området på 2800kr/ mån inkl. värme, vatten, sophantering och parkering.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,613,000
Byggnadsvärde
SEK 770,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 2,999,000
Tomt
Areal
253 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Parkering
Ett av få hus som har plats för bil på tomten
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp året om.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:2 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Östra Ekedal GA:10 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Östra Ekedal GA:11 ändamål: Kvartersanläggning
Avtalsservitut Rökkanal Mm
Förmån: Avtalsservitut: Rökkanal Mm, 0120IM-05/61473.1
Last: Avtalsservitut: Rökkanal Mm, 0120IM-05/61471.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0120-89/102.1

Karta

Gustavsberg Höjdhagen Gustavsberg

Grindstugärde 10

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg