230
MED83BB6C410934450D8FC24448BBBFBF8A

Charmig 40-tals pärla med vackra originaldetaljer bevaradeFuruhällsvägen 4 Frillesås, Frillesås

Klarlagt

Frillesås, Frillesås

Furuhällsvägen 4


PRIS6 725 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

147 kvm

BIAREA

86 kvm

TOMTAREA

1 527 kvm

BYGGÅR

1946

DRIFTSKOSTNAD

4 905 kr/månad

PRIS

6 725 000 kr

Charmig 40-tals pärla med vackra originaldetaljer bevarade

Varmt välkomna till denna vackra 40-tals pärla med en hänförande infattning i form av ljuvlig trädgård. Villan har många charmiga originaldetaljer som bevarats och vårdats väl. De tidstypiska detaljerna gifter sig fint med de smakfulla och varsamma förändringar som nuvarande ägare gjort interiört för att få ett modernt fungerande hem i 40-tals tappning där förnuft och känsla samsas. Här bjuds vi på tre våningsplan som i dag är uppdelade och utgör ett generationsboende. Övre plan är en lägenhet med sin separata entré. Entréplan och källarplan utgör en enhet och har två separata ingångar ifall någon vill dela upp ytterligare. Det finns badrum på alla tre våningsplan. För den som önskar använda hela villan som en enhet är det dessutom enkelt att göra det utan direkta ingrepp. I dess nuvarande form är det perfekt för olika konstellationer som för den som vill ha verksamhet hemma, hyra ut en lägenhet eller helt enkelt dela bostad med barn, föräldrar eller vad som. När du en dröm om att öppna ditt eget, vad det nu skulle vara, bed and breakfast, din egen salong, trädgårdscafé, showroom eller vad du nu har för dröm. Här finns alla möjligheter att förverkliga den. Trädgården är magisk, här finns det så många vackra rum att trivas i. Allt ifrån utekök med utematsal till hönshus och allt däremellan. Äppleträd och päronträd som ger frukt från de tidiga sorterna i augusti till vinteräpplen och som ger en vacker mjuk skugga soliga sommardagar. Vackra planeringar där blomningen löser av varandra och ger en lång säsong från de första blommorna till de sista och går från skiraste grönt till mustiga hösttoner och vintergrönt. Här finns växthus med trivsam inbyggd entré som gjord att sitta ner med en kopp te eller läskande dryck beroende på säsong. Förråd med pysselhörna och snickarbod för de där projekten som det annars är så svårt att hitta plats för. Den härliga delen av trädgården som fungerar som plantskola med plats för alla verktyg och med komposten intill. Den fina grusgången från grinden i smide leder in till en gårdsplan med plats för flertalet bilar samt laddstolpe. Varmt välkomna att uppleva detta hem som verkligen är något utöver det vanliga. Här har vi krypavstånd till Kung Frilles Torg med all service för att inte säga en kort sväng med rullatorn till vårdcentralen. Detta centrala läge är dessutom lugnt och mysigt och passar verkligen alla åldrar. Välkomna på visning!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

25
februari | söndag
Kl 12:00 - 13:00
Välkommen, endast bokade visningar!

Bilder

MED83BB6C410934450D8FC24448BBBFBF8A
MEDA4353DC2444049D8A4F04ACDDD64C4CB
MEDBA665B01C0CF4AA1A7002D4B01B40BAD
MED4E0AEDB121084C7CB339F35D863C943F
MEDE0C6839E495B450EBF25C93585C514F9

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

147 kvm

BIAREA

86 kvm

TOMTAREA

1 527 kvm

BYGGÅR

1946

DRIFTSKOSTNAD

4 905 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Varmt välkomna till denna 40-tals pärla. Det finns ett antal entréer att välja på men mitt förslag är att vi styr stegen mot den vackra punschverandan. Här har vi en inbjudande hall med ett härligt ljusinsläpp och dessutom fint med plats för både ytterkläder och gröna växter som står sig fint mot den blommiga tapeten i mjuka toner.

Entréplan har en förtjusande planlösning där alla rum utom då givetvis badrum är genomgångsrum. Genom att en av dörröppningarna flyttas något får planlösningen en charmig äldre touch utan att man förlorar någon av de funktioner som vi vill ha i ett modernt hem. Den luftiga känslan blir som den är tänkt och ljus och rymd får flöda fritt som det var tänkt då det begav sig.

Smart placerat i anslutning till hallen har vi ett av villans tre badrum. Med ljusa mjuka färgtoner, vägghängd toalett, dusch med vikväggar och handfat med väl tilltagen kommod från IKEA. Badrummet är från 2015 och gjordes av Asproths i Varberg.

Vidare in i vardagsrum och matrum. Även här ett imponerande ljusinsläpp och varma toner. Den härliga sällskapsytan börjar med soffhörnan och fortsätter med matrummet. Den vackra fiskbensparketten och tapeten samsas fint och den öppna spisen höjer både temperaturen och trivseln. Då det finns en insats och smart design eldas det inte för några kråkor här.

Innanför matrummet har vi köket. Här finns det en mysig frukosthörna vid fönstret mot gården. Här kan gästerna som inte står vid köksön hålla kocken sällskap. Då frukosthörnans bänkyta är den samma som övriga köket fungerar detta som extra arbetsyta vid storbak eller som buffébord när det är dags för kalas. Charmigt lantligt kök med ett rejält skafferi, precis som förr i tiden. Här finns också trappa ner till källaren och en dörr mot lägenheten ovans entré. Övrig utrustning består av Electrolux spis med induktionshäll, ugn med varmluft, airfry, ångbakning, grill mm. 2021. Diskmaskin, eco med timemanager, Elektrolux 2018, kyl/frys Electrolux 2018. Bänkskivan är en vitpigmenterad, oljebetsad ekskiva (Top-Oil Osmo) slipad och nybehandlad 2021.

Entréplanets sovrum används idag som arbetsrum och gästrum. Det är ett generöst tilltaget sovrum som har access både till köket och hallen. Idag finns där en dagbädd som enkelt dras ut och förvandlar rummet till ett privat gästrum då den enda ingången blir via hallen med badrummet i anslutning. Det finns dessutom ett beviljat bygglov för att göra en utbyggnad i form av en veranda med utgång från detta rum. detaljer finns bland viktiga dokument.

Källarplan har entré inifrån gården och från trappan i köket. Den välkomnande entrén har bra med plats för ytterkläder och det finns både förråd intill och under trappan. Pannrummet med smart pelletsförvaring finns också på detta plan. Vidare in från entrén via ett hallutrymme har vi en mycket trivsam arbetsyta som idag är en riktig pysselverkstad. Här finns plats för både arbetsytor och smart förvaring av material och verktyg. Oavsett hobby eller hemmakontors arbete finns det plats och förutsättningar. Här står det dessutom en extra frys.

Intill har vi den väl tilltagna tvättstugan, eller kanske snarare klädvårdsrummet. Här finns alla funktioner smart inplanerade för att få familjemedlemmarna att ta på sig att tvätta, hänga, vika och stryka. Eftersom det är både rymligt och bra planerat finns alla förutsättningar att få ordning och reda. Det är både tvättrum, torkrum och finns plats för att ha strykbrädan redo. Tvättmaskin, Perfectcare 600 som tar 10 kg från Elektrolux. Torktumlaren är från Beko A+ och tumlar 7 kg.

Källarvåningens sovrum är trivsamt och rymligt. Det finns en walk in closet och ett badrum en suite. I sovrummet finns också den charmiga vedspisen. För dig som när drömmen om ett gästrum att hyra ut kan detta vara en bra början. Det är en viss hotellkänsla över detta mysiga föräldrasovrum. Innan detta fick funktionen sovrum fungerade detta härliga utrymme som gym. Det går såklart att göra det nu också om önskan finns. Badrummet går i mjuka sandtoner och påminner om salta bad och att vi är nära havet. Här finns både dusch och badkar från IFÖ och de vita kakelväggarna står sig mycket fint mot de mjuka tonerna i golvets stenmosaik. Handfat med kommod från IFÖ. Det är vattenburen golvvärme i badrummet. Badrummet är från 2014 och utfördes av Bystadens Kakel i Varberg.

Övre plan
Från ingången mot gården tar vi trappan upp till lägenhet en på övre plan. Här möts vi av trapphallen som leder vidare till sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Vindsvåningens fina ljusinsläpp i kombination med charmiga snedtak på sina håll är väldigt välkomnande. Det finns smarta förvaringslösningar och extrautrymmen med arbetsytor och/eller ytterligare förvaring/skafferi och även kattvindsförvaring i form av klädkammare intill ett av sovrummen.

Sovrum 1 på övre plan är trivsamt och charmigt med en smakfull rosa tapet, snedtak som ger atmosfär och fönster mot fruktträdgården.

Badrummet som har handfat med kommod från IFÖ, toalett, dusch, handdukstork samt tvätthörna och en smart station för att kunna fixa iordning frisyr eller lägga make up utan att ockupera själva badrummet på morgonen. Ljus mjuk färgskala ger badrummet en behaglig atmosfär. Badrummet är från 2015 och gjordes av Asproths i Varberg. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare från LG 2021.

Vardagsrummet är rymligt och bra och har plats för en mysig soffgrupp som med fördel kan få samsas med mediautrustning för filmkvällar och seriebinge. Söker du lugn och ro finns här utgången till balkongen som är en utmärkt plats för mys med en kopp te eller kaffe, den fina vyn över trädgården och hustaken är din.

Köket går i klassiska ljusa och mörkgrå toner och är nytt 2021 och färdigställdes 2023. Bra med ytor och förvaring i skåpen, samt det extra förrådet med arbetsplats intill. Matplatsen vetter ut mot trädgården och ger första parkett för att se årstiderna skifta i trädkronorna. Elektrolux spis med häll och varmluftsugn från 2004. Diskmaskin från IKEA från 2022. Kyl/frys från IKEA (Lagan A+) från 2021.

Sovrum 2 är luftigt och bra, har en läcker grå tapet med snygg effekt. I anslutning till detta sovrum finns en rejäl kattvindsklädkammare så kläderna kan få sitt eget rum.

Om området

Frillesås är ett mycket trivsamt samhälle som har något för alla. Det finns ett starkt föreningsliv där det mesta ifrån ridklubb, bridge till dragkamp finns representerat, för att inte glömma Sjögärde golfklubb för den golfintresserade. Här finns givetvis även bandy, Frillesås BK som håller till på Sjöaremossen när de inte är iväg och spelar i övriga riket.
Bra skola tillsammans med fina förskolor lockar barnfamiljerna och den trivsamma atmosfären gör att man trivs här oavsett ålder och livssituation.

KOMMUNIKATION

5 min promenad till busshållplats, buss till pendeltågstationen i Åsa där Öresundståget går vidare tar ca 30 min till Kungsbacka. Expressbuss till Varberg med begränsade avgångar för pendling tar 30 min.
Motorvägspåfarten ger snabb tillgång till motorväg för den som pendlar med bil.

NÄRSERVICE

Frillesås centrum har bra service och har mycket att erbjuda. Kung Frilles Torg bildar mittpunkten. Den omgärdas av Coop Konsum vars charkavdelning är välrenommerad, Frillesås Lantmän med stort sortiment, Lilla Ladans blommor, Hav och Sand som är en riktig populär inredningsbutik som säljer allt från inredningsdetaljer till möbler samt Fridlef vårdcentral. Här finns också Reale Pizzeria stenkast därifrån. Pensionat Frillesberg med anor från 1930-t blir ett fint komplement för dig som vill bjuda hem hela släkten och får slut på gästrum. Då finns denna skatt som har 12 rum och plats för ett 60-t gäster. De har även servering och ordnar lunch, middagar och PUB med shuffleboard.

ÖVRIGT

Flera härliga motionsslingor för olika distanser varav ett elljusspår. Populärt bland motionärer oavsett hastighet och löpsteg.
Det finns promenadstigar längs med hela Frillesås havslinje vilket ger fantastiska promenader året om. Fina hundpromenader och platser för hundbad finns också. Kategattleden går förbi Frillesås och det finns dessutom gång-, cykel- och ridväg på den gamla banvallen mellan Frillesås och Åsa.

Frillesås Padel/Gym bjuder på 800 kvm träningsyta med gruppträning och gym i Nordic Wellness regi. Benitas yoga vid Tonabacken är ytterligare ett fint komplement.

Löftaån bjuder på fiske, här går det att köpa fiskekort och Löftaåns Fiskevårds Förening har en hemsida för den som vill veta mer. Det är lax- och öringsfiske som är aktuellt.

Rågelund en härlig stand, den mest nordliga Frillesås har. Denna strand är ett populärt tillhåll för kitsurfing då förhållandena där enligt uppgift är näst intill perfekta. Sommartid finns det möjlighet att hyra utrustning samt gå kurser i kitesurfing, SUP, wingfoil eller skimboard i Kitekalles regi. Det finns även möjlighet att boka upplevelser hos dem som exempelvis SUP längs Löftaån. De driver utöver detta sommarcafé vilket blir härlig återhämtning efter en dag full av äventyr.

Torstensvik är ett väldigt populärt badställe på somrarna i Frillesås som lockar många turister från alla möjliga håll. Vendels seglarskola i Torstensvik har blivit mycket uppskattad genom åren och är en bidragande orsak till att stranden är välbesökt under sommartid. För dig som hittar ditt hem i Frillesås rekommenderas Frillesås Badförening som huserar i Torstensvik. De tar hand om båtplatser, lekplats, simskola och det traditionella midsommarfirandet. Dessutom har de även bastu som medlemmar kan boka och vinterbad.

Vallersvik har också valmöjligheter mellan långgrund sandstrand, gräs och klippor. Möjlighet att hyra kajak och SUP. Här finns också camping och sommaraktiviteter tex. beachvolleyboll ock café som Vallersvikskyrkan håller i.

Ekonomi

EL

26 726 kr

VA

2 760 kr

UPPVÄRMNING

25 172 kr

RENHÅLLNING

2 120 kr

VÄG, SAMF

1 600 kr

SOTNING

483 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

58 861 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

KOMMENTAR

Pellets ca 7-8 +/-1 pallar per år, levereras från Lantmännen Frillesås som kommer förbi med trucken. Sotning är alla enheter, dessa har olika sotningsintervall. Värmepannan sotas varje år och de andra med längre intervall. Elförbrukningen avser förutom hushållsel även laddning av hybridbil, ca 1500 mil per år. Renhållningen avser årskostnad för 130l kärl vid egen varmkompost och hämtning varannan vecka. VA kostnaden avser grundavgift för vatten och spill samt bostadsenhetsavgift, här får man ta med sin egen förbrukning i beräkningen.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med hel källare

BYGGNADSÅR

1946

UPPVÄRMNING

Pelletspanna med elpatron

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-11-02

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

96 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

11 177 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

STOMME

Plank/trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä/Trä/Betong

TAK

Tegel

FASTIGHETSBETECKNING

Frillesås-Rya 1:68

ÖVRIGA BYGGNADER

Växthus, stomme från 1970-t uppmurad på frostfrigrund 2010.
Trädgårdsförråd/verkstad från 1946.
Hönshus/förråd 2011.
Hönsgård 2020.

ÖVRIGT

Nytt föreslaget taxeringsvärde för är 2024 är 4 169 000 kr, byggnadsvärde 2 788 000 kr markvärde 1 381 000 kr.

2004 Nytt kök entréplan, ny pelletsbrännare och nytt pelletsförråd i källaren. Del av tak på bakre takkupa renoverades.
2005/2006 källaren/grunden dränerades om. Ny anslutning till dagvatten utfördes. Gårdsplanen grävdes ut och återfylldes med nytt bärlager och singel.
2007 Byte av rännor, stuprör, pann- och knutbrädor, nya vindskivor och vindskiveplåt.
2008 Pergolan mot väster gjordes med murad grund, gjutet fundamet med frostfri grund.
2009 Värmepanna med elpatron (från 1999) installerades. Nya Assa EVO2000 dörrlås i alla tre entrédörrar. Ny interiör tvättstugan.
2010 Ny acumolatortank. Nya termostatventiler till element samt ny eldstad i vardagsrum.
2014 Badrummet på källarplan gjordes nytt.
2015 Renovering av badrum på entréplan och badrum på våning 1. Fiber installerades.
2021 Köket på entréplan renoverades.
2023 Nytt kök på våning 1 färdigställt

Löpande renoveringar:
2004-2007 Byte av el i huset är genomfört under dessa år.
2004-2015 VA-installationer (stammar, vattenledningar, anslutning ) har bytts ut under dessa år.

För ytterligare info om renoveringar och underhåll se under viktiga dokument.


Byggnaden tillmäts sedan 2007-08-20 särskilt kulturhistoriskt värde Klass B, vilket innebär att byggnaden eller bebyggelsen är mycket kulturhistoriskt värdefull och bör skyddas enligt Plan- och bygglagen..

Värderingskriterier
Arkitektoniskt värde
Arkitekturhistoriskt värde
Byggnadshistoriskt värde
Miljöskapande värde
Samhällshistoriskt värde

Det innebär inte att förändringar inte får göras då det viktigaste för ett bevarande är att byggnaden används och det kan kräva vissa förändringar. Det handlar mer om hur förändringar görs och att förändringar görs i samråd med kommunens byggnadsantikvarie.
Rent praktiskt innebär det att när ni vill genomföra en förändring och söker bygglov skickar kommunen ofta bygglovsansökningar som gäller klassificerade byggnader på remiss till Kulturmiljö Halland för synpunkter på hur ändringen kan påverka det kulturhistoriska värdet.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 205 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 037 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 322 000 kr

Tomt

AREAL

1527 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

TOMTBESKRIVNING

I Planket mot boulebanan intill finns både en större och en mindre öppning så det går att snabbt blir spelklar och om behovet att komma in eller ut ur trädgården med lite större ekipage uppstår är det inga konstigheter.

Boulebanan är också där Frillesås bästa pulkabacke slutar. Det är sedan gammalt.

UTEPLATS

Flera ljuvliga uteplatser som gjorda för att upplevas. Den vackra grusade matplatsen under pergolan vid grillen. Under fruktträden som skuggar varma sommardagar. I växthusen där det både finns en mysig sittgrupp i entrén och plats att slå sig ner inne under glastaket. Balkongen, ja. Vart vi än vänder oss på tomten finns nya mysiga platser att upptäcka.

PARKERING

Grusad parkering med plats för många ekipage samt laddstolpe. Intill hönshuset och planket är det så pass skyddat att familjen inte haft något behov av garage. Marken under parkeringen är dock förberedd för eventuella framtida grundäggingsbehov med gjuten platta. Det är väldigt trivsamt med den grusade innergården, mycket användbart och mysigt.

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2000-04-13)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Frillesås-Rya GA:6 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Viktiga dokument & länkar

Beslut bygglov Furuhällsvägen 4
Bygglovshandling Furuhällsvägen 4 - kopi
Energideklaration
Frågelista Furuhällsvägen 4 - kopia
Okulär_elinstallation
Okulär_VA-kontroll
Social Video
Bebyggelseregistret
Kulturmiljö Halland
Klarlagt

Karta

Kungsbacka Frillesås

Furuhällsvägen 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg