MEDB5504D6F429E497E835673B3EAEAE0F7

Fin stuga med kanonläge i Fagerdal!

Hisings Kärra - Gerrebacka, Hisings Kärra

Fagerlyckan 22

Fakta

TypFritidshus
Antal rum2 rok
Boarea30 kvm
Biarea10 kvm
Tomtarea200 kvm
Byggår1990
Driftskostnad624 kr/månad

Accepterat pris: SEK 975,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Utbyggd stuga med kanonläge i fina Fagerdal Fritidsby. Här omger en stor, inglasad veranda stugans soliga, sydvästra hörn och innanför ges sociala ytor mellan kök och vardagsrum i öppen lösning. Ovan dessa nås via en rejäl trappa sovloftet. Dessutom finns här bastu och tvättmaskin och bara ett stenkast från stugan ligger områdets gemensamma utrymmen, så som festlokal och toaletter.
Ta chansen att förvärva en lättillgänglig sommaridyll i naturskönt läge som med bil nås från Gbg C på bara 20 minuter. Från och med i år har kolonisterna tillgång till vatten och avlopp i stugorna året runt. Kontakta oss för mer information!

Om området

Gerrebacka är beläget i ett naturskönt område på norra Hisingen omgärdat av betesängar och fågelreservat. Här finns en underbar natur samtidigt som det är nära in till Göteborg centrum. De flesta husen är byggda under 2000-talet och det är en blandad bebyggelse med både friköpta hus och bostadsrättparhus.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Bussen går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

Kärra centrum finns på ca 1,5 kilometers avstånd. Där finns bland annat mataffär, bank, vårdcentral, sim- och sporthall samt bibliotek. Närhet till Bäckebol köpcenter och IKEA.

Övrigt

I det barnvänliga området finns två dagis och i Kärra centrum finns flera dagis samt låg- mellan- och högstadieskola. Tolsereds 4H-gård ligger inom promenadavstånd och där finns hästar, får, kaniner och grisar att besöka.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar FGK
Ordningsregler
Information_till_dig_som_medlem_i_FGK-.p
Stadgar
FGK, Föreningen Göteborgs Koloniträdgårdar
Fagerdal Koloniområde
Fagerdal Fritidsby

Bilder

Unik stuga i öppet läge

Fagerlyckan

Vi tänker på dig

Välkommen till Fagerlyckan 22!

Fagerlyckan 22

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Attraktiva Fagerdals fritidsby består av 80 arrendetomter med pittoreska små stugor om ca 30 kvm plus uterum. Stugområdet är omgärdat av ängar och skog, så här kan ni njuta av lugnet på bekvämt avstånd från stadens puls, strax norr om Hisings Kärra. I området finns ett föreningshus att hyra för 500 kr/dygn med uppdaterat kök och gott om plats för de stora bjudningarna.

Från och med årsskiftet har man dessutom tillgång till vatten och avlopp i stugorna året runt. Detta innebär att man kan nyttja stugan även vintertid om det är isolerat, vilket det är på Fagerlyckan 22.
En kolonistuga är däremot inte avsedd för åretrunt-boende och man får heller inte skriva sig här.

Vid köp av en kolonistuga innebär att man blir medlem i koloniföreningen och en förutsättning för detta är att du måste bo i Göteborg eller närliggande kommun. Kolonilotten, dvs. den egna marken, skall hållas efter så att det är snyggt i hela området.

Vid köpet av kolonistuga har köparen engångskostnader om totalt 3 500 kr. Detta inkluderar: inträdes- och medlemsavgift till Fagerdal Fritidsby och Föreningen Göteborg Koloniträdgårdar (500 kr/år). I samband med försäljningen, skrivs nyttjanderättskontraktet från föreningen över från säljaren till köparen (3 000 kr).

Säljaren betalar 1000 kr vid försäljning av en stuga i administrationsavgift.

Utöver kostnaderna för överlåtelsen, tillkommer serviceavgift till föreningen avseende vatten, gemensamma verktyg, lagningar och lappningar av gemensamma ytor, underhåll av föreningshuset, sophämtning och andra gemensamma utgifter, vilken 2020 är 2750 kr

Årsarrendet är 8 000 kr (år 2020) kr och betalas halvårsvis. Utöver årsarrendet tillkommer egen elförbrukning och försäkring.
År 2020 har den totala årskostnaden varit 12 000 kr, inkl serviceavgift samt årsavgift till FGK.

För mer information, besök föreningens hemsida: http://fagerdalsfritidsby.dinstudio.se/14/1/hem/

Nu kan ni förvärva en komplett sommaridyll med bohag och trädgårdsverktyg!

Fina Fagerdals Fritidsby, omgärdat av grönska, ligger bara knappt två mil utanför Göteborg C och är den perfekta tillflyktsplatsen när ni vill njuta av naturens lugn. Från och med i år har kolonisterna tillgång till vatten och avlopp i stugorna året runt vilket gör att .

Välkommen!

Redan när ni närmar er stugområdet, ser ni över de stora gräsytorna, den välskötta timmerstugan. Bilen lämnar ni vid områdets första parkering och här ifrån promenerar ni en kort promenad längs områdets pittoreska grusgångar till Fagerlyckan 22, där ni kan njuta av ett av områdets bästa lägen. Bara ett fåtal steg ut från tomten ligger dessutom områdets gemensamma utrymmen, så som en festlokal där hela familjen samlas för större tillställningar.
Antal rum
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
30 kvm
Areakälla
säljarens information
Areakälla kommentar
Uppskattad yta, biarea avser inglasad veranda
Rum
Välkommen in!
Via verandan stiger ni in i det stora rummet som ger plats för både kök med matplats och vardagsrumsdel, vilket är både socialt och praktiskt! Precis som i övriga stugan, är både väggar och tak i oljat trä - vackert som det är, men också lätt att måla om för den som så önskar.
Kök
Köket erbjuder förvaring, arbetsbänk samt mindre spis. Kyl/frys har ni på verandan.
Veranda
Den stora verandan är den perfekta platsen för matbordet + loungemöblemang, där ni kan slå er ned i större sällskap även när sommarregnet smattrar mot taket. Från verandan nås även stugans alldeles egen relax-del med duschkabin och en väl tilltagen bastu.
Toalett
Mitt i stugan ligger toaletten. Här finns WC , handfat samt tvättmaskin.
Sovloft
Från hallen tar ni er till det mysiga sovloftet via en rejäl trappa. Här får ni in den stora sängen och förvaringsmöbler.
Trädgården

Blomstrande trädgård med stensatta gångar, fruktträd, bärbuskar och planteringar. I trädgården finns också en förrådsbyggnad laddad med trädgårdsredskap att överta för nästa kolonist!
Byggnad
Byggnadstyp
Kolonistuga
Byggnadsår
1990
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Stomme
Trä
fasad
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Kärra 7:53
Övrigt
Allt säljs i befintligt skick med den inredning och lösöre som finns med vid visning.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 7,488 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,288
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Utöver detta debiteras en medlemsavgift om 3000 kr. Medlemsavgiften är för vatten, gemensamma verktyg, lagningar och lappningar av gemensamma ytor, föreningshuset, sophämtning och andra gemensamma räkningar och medlemsavgift till FGK. Och 500 kr för arbetsdagar, som man får tillbaka om man deltar på bägge dagarna.

Nya arrendeförhandlingar görs år 2025
Tillkommande kostnader
Arrendeavgift
SEK 8,000 / år
Övrigt
Taxeringskod
225
Tomt
Areal
200 kvm
Tomttyp
Anlagd trädgård
Samfällighet, servitut etc.
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 14-IM1-55/650.2

Karta

Hisings Kärra - Gerrebacka Hisings Kärra

Fagerlyckan 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg