190

Centrala Hisingen Brämaregården, Göteborg

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,836
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm

Ansvarig mäklare

Öppen planlösning i landshövdingehus? För dig som är på jakt efter något speciellt så kan vi snart erbjuda denna sällsynta kombination på Jägaregatan med närhet till det mesta. I denna bostad hittar du dessutom ett fräscht kök med bardisk/köksö, genomgående samma golv och två bra sovrum. Jägaregatan ligger med närhet till kollektivtrafik/leder som snabbt och lätt tar dig till Lindholmen, Volvo eller innerstaden. Området runt Brämaregården är i en stor expansion och nya restauranger poppar upp titt som tätt. Snart finns även Karlastaden på gångavstånd vilket kommer göra området än mer centralt. Hör av dig redan idag för mer information!

Om området

Brämaregården är en stadsdel i Göteborg, tillhörande stadsdelsnämndsområdet Lundby. Det trivsamma och levande området binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Brämaregården är ett av de äldsta områdena på centrala Hisingen. Charmigt område som idag består av en mix av gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ta en promenad längs de charmiga gatorna och upptäck Brämaregårdens charm. Vid Ramberget finner man även Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Här finns mycket att upptäcka. Oavsett vilken del av centrala Hisingen man bor i har man alltid nära till många vackra grönområden och parker som erbjuder avkoppling samt rekreation. Man hittar t.ex. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar. Flunsåsparken bjuder under sommaren på underhållning med musik, dans och familjekvällar med fri entré. En av Göteborgs bästa vyer upplevs från utsiktsplatsen på Ramberget med magnifik utsikt över staden och i anslutning ligger Keillers Park som inbjuder till picknick i det gröna. Vid Frihamnen finner man Jubileumsparken som är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet. Idag finns en bastu (Svettekörka), en sötvattenbassäng i anslutning till älven (Pöl Harbour), ett litet saltvattensbad, seglarskola, simskola, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana, odling med mera

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Med spårvagn eller buss tar ni er in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. I direkt anslutning till Brämaregården finner man charmiga Kvilletorget som bidrar med ett flertal restauranger, caféer (med i white guide), bibliotek och förskola till mellanstadiet. Vid Kvilletorget har även Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Polisen sin verksamhet. I närheten finns Nya Kville Saluhall och intilliggande Backaplan som har ett stort utbud av butiker med allt man kan tänka sig. Just Backaplan och Frihamnen står inför stora förändringar framöver då det mesta av området skall bebyggas. Kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och bibliotek. Vill man träna finns ett stort utbud av anläggningar att välja mellan så som Lundbybadet, SATS och Nordic Wellness och flera Crossfit anläggningar.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Hemtrevligt kök i öppen planlösning!

Umgås samtidigt som maten förbereds!

Ramberget alldeles bredvid erbjuder magisk utsikt över Göteborg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg