KarriärOm oss
230
MED21FA4465CD01417BAFAAB5C84189B7CC

Århusgatan 80 Kista, Kista

Kista, Kista

Århusgatan 80


PRIS (utgångspris)4 800 000 kr


Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Tomträtt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

120 kvm

BIAREA

12 kvm

TOMTAREA

272 kvm

BYGGÅR

1980

DRIFTSKOSTNAD

3 583 kr/månad

PRIS

4 800 000 kr Utgångspris

- Unikt hus
- 3 våningar
- 3 badrum

- Välkomna till detta gavelradhus på Århusgatan om 2 plan + inredd vind. En riktig drömbostad för den större familjen då varje våningsplan erbjuder ett fräscht badrum. Stort kök med ekluckor och matplats för hela släkten. Moderna och renoverade badrum på samtliga våningsplan. Golvvärme i badrummen på entréplanet samt vindsvåningen. Här erbjuds du ett stort vardagsrum med utgång till altan i högt söderläge. Bra storlek på samtliga sovrum och gott om förvaring på samtliga våningsplan med klädkammare och dylikt.

- Juridisk person kan accepteras samt goda uthyrningsmöjligheter. Huset är besiktat och energideklarerat samt att säljaren avser att teckna en försäkring mot dolda-fel.

- Samfällighetsavgiften är ca 2500 kr/månad. I detta ingår garageplats, värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, förråd, tvättstugor, underhåll av gemensamma ytor och lokaler. Samfälligheten har ansvar för värme & VA så du slipper bekymmer med värmepanna och samfälligheten tittar även till krypgrunderna en gång per år.

- Århusgatan gränsar till Järvafältets naturreservat samtidigt som du har 30 minuter från dörr till T-Centralen. Flertalet förskolor och skolor inom promenadavstånd. Här finns även kolonilotter och idrottsplatser på nära håll samt ett helt nytt utomhusbad som öppnade år 2020. Nära till Kista Galleria med ett stort urval av butiker och restauranger samt kommunikationer. Det tar 5 minuter att gå till Kista Galleria med tunnelbana till City (Blå linje). Altan i öster är i direkt anslutning till naturreservatet/Järvafältet. Utmärkt läge för den som har barn och/eller hund.

Ansvarig mäklare

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

sven

Bilder

MED21FA4465CD01417BAFAAB5C84189B7CC
MEDE07B7EC4A50F443C8B1E72F0A974F23C
MED6B34956C8B284398B4CAFD849B4FC0DD
MED3EA5070564C641FE8511459A0D95ACF0
MEDBA38A0257BA143FD9150C4F4CD9094ED

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Vindsvåning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Tomträtt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

120 kvm

BIAREA

12 kvm

TOMTAREA

272 kvm

BYGGÅR

1980

DRIFTSKOSTNAD

3 583 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Säljaren berättar:

Dags att säga hejdå till nuvarande bostad eftersom barn inte längre behöver vara på gångavstånd till sina skolor och fritidsaktiviteter.
Speciella värdefulla egenskaper i just detta hus är:

- den har en av de största tomterna i området.
- Den ligger på en av de högsta tomterna i området med härlig utsikt genom fönster.
- det är ett gavelhus med distans till nästa hus.
- den har sött sött turkiskt äppelträd, ett plommonträd och ett aprikosträd.
- Gatuparkeringen ligger bredvid huset. Bekvämt för parkering, gästparkering, lasta/lossa varor, mm.
- det finns flera kolonilotter i närheten.
- Det är mycket nära en av de 2 gemensamma tvättstugorna.

RENOVERINGAR

2018: Gäst-WC på entréplanet renoverades till ett duschrum med golvvärme.
2018: Fönster öppnades mellan kök och vardagsrum samt köksväggar målades.
2016: Taktvätt utfördes
2015: Samtliga sovrum renoverades med takmålning samt nya tapeter.
2014: Vinden inreddes till ett sovrum med förvaringsutrymmen samt ett duschrum med golvvärme.
2006: Kök totalrenoverades och nytt golv installerades i hall och kök.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

KOMMUNIKATION

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

NÄRSERVICE

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

ÖVRIGT

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

Ekonomi

EL

7 200 kr

VÄG, SAMF

30 000 kr

FÖRSÄKRING

5 800 kr

TILLKOMMANDE KOSTNAD, TOMTRÄTTSAVGÄLD

21 200 kr / år

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

43 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

Radhus

BYGGNADSÅR

1980

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-10-03

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

94 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegel

FASTIGHETSBETECKNING

Århus 34

ÖVRIGT

Fastigheten är del i Århus Samfällighet. Besök samfällighetens hemsida för mer information: http://arhus.org/

Samfällighetsavgiften är ca 2500 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler. I samfälligheten finns även 2 tvättstugor.

I medlemsavgiften ingår en preliminär avgift för din förbrukning av kall- och varmvatten samt uppvärmning av ditt hus. Denna baserar sig på statistik över normalförbrukning för de olika hustyperna.

I januari varje år görs en avläsning av dina mätare via fjärravläsning.

Under februari månad sammanställer styrelsen samtliga fakturor för vatten och fjärrvärme och räknar därmed fram kostnader för varmvatten i m³, kallvatten i m³ samt fjärrvärme i m³.

När detta är gjort så räknas kostnaderna för respektive hus ut och jämförs med de preliminära avgifterna. Har man förbrukat mer får man en tilläggskostnad på kvartalsfakturan i april och har man förbrukat mindre så reduceras kvartalsfakturan med det belopp man betalat för mycket.

Huset är anslutet till Tele2's nät. Det är upp till fastighetsägaren att själv välja vilka tjänster man vill köpa från leverantören.

Det finns en kö för att få hyra en extra garageplats om man skulle behöva plats för fler än en bil. Dessa platser kostar 250 kronor/månad.
Birgitta Berggren 0735931105 parkeringsansvarig kontaktas vid frågor om parkering.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 123 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 389 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 825 000 kr

Tomt

AREAL

272 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Århus GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Övrigt

Viktiga dokument & länkar

Karta

Stockholm Kista

Århusgatan 80

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg