KarriärOm oss
190
MEDB359974C7F174BDF929BFC3B0654DBA8

Smakfullt renoverat parhus i natursköna Ösby Grind.Apelvägen 25 Gustavsberg Ösby Grind, Gustavsberg

KlarlagtKommande®

Gustavsberg Ösby Grind, Gustavsberg

Apelvägen 25


PRIS (accepterat pris)6 600 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Parhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

115 kvm

TOMTAREA

400 kvm

BYGGÅR

1990

DRIFTSKOSTNAD

4 738 kr/månad

PRIS

6 600 000 kr accepterat pris

Smakfullt renoverat parhus i natursköna Ösby Grind.

Välkommen till detta stilsäkra parhus med fridfullt läge mot grönskande allmänning. Huset har genomgått omfattande renoveringsarbeten under de senaste åren, så här kan du och din familj bara flytta in och njuta. På övre plan finns fyra sovrum och badrum. På entréplan finner vi bland annat kök, vardagsrum, förvaringsutrymmen och ett stort badrum med härlig spakänsla. Trädgården är lummig med grusad uppfart, äppelträd, syrener och en fin altan med pergola på baksidan. Garage finns också. Ett idylliskt område med härlig grannsämja och vacker natur inpå knuten. Här finns fina vandringsleder i skogen och runt Ösby Träsk där man även kan sola på klipporna eller ta ett dopp. Ett mycket barnvänligt boende med flera lekplatser och stora grönområden i kvarteret. I Ösby Grind finns också en mycket omtyckt förskola och i närområdet finns skola för de yngre barnen. Kort promenadavstånd till Gustavsbergs centrum med service och massor av fritidsaktiviteter. Ett hem att trivas i!

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

Bilder

MEDB359974C7F174BDF929BFC3B0654DBA8
MED9A77AADEA2554F7D8802FC95E986E2C7
MED0A977B96B76D4E0FBDF11EEE499F8870
MEDE23F34C5D9444B7898655D73D1F98DDD
MEDFDBD67C934A849F19E86054947B6D640

Planritningar

Planritning övre plan

Planritning entréplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Parhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

115 kvm

TOMTAREA

400 kvm

BYGGÅR

1990

DRIFTSKOSTNAD

4 738 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Hall med väggar målade i greige ton, ljust klinkergolv i entrén och ljust furugolv i inre hallen. Under trappan finns ett dolt förvaringsutrymme som även kan bli en koja för barnen.

BADRUM

Stort badrum med härlig spakänsla och fint ljusinsläpp från frostat fönster. Väggarna är kaklade med vitt kakel i halvförband nedtill och beigemålade väggar upptill. På golvet ligger snygg klinkers från Bricmate (Norrvange Grey) med golvvärme. Inbyggda rördragningar och spotlights i tak. Fönsterbänk och bänk ovan handfat i vacker carrara marmor. WC, handfat med kommod, stor spegel med belysning, badkar och dusch med glasdörrar.

KÖK

Snyggt kök med grå köksinredning, vitt kakel och arbetsbänk i valnötsfanér (efter fotograferingen har bänken behandlats med svart dekorvax). Här finns matplats för ca 6 personer. Målade väggar i grön ton och ljust furugolv. Den maskinella utrustningen består induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys.

TVÄTTSTUGA

Innanför köket finns en tvättstuga med målade väggar i beige ton och ljus våtrumsmatta. Här finns tvättmaskin, torktumlare och en rostfri tvättho med bänk och trådkorgar. Här finner vi också husets elpanna.

VARDAGSRUM

Trivsamt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Fint ljusflöde från stora fönsterpartier och glasad dörr som leder ut till altanen. Målade väggar i greige ton och ljust furugolv.

ÖVRE HALL

En gråmålad trappa med snygg ledstång i mörkt trä leder oss upp till den övre hallen med plats för förvaringsmöbel om så önskas. Ljusa väggar och ljust Pergogolv. Här finns en taklucka upp till vinden som kan nyttjas för diverse förvaring.

SOVRUM

Det finns fyra mysiga sovrum på övre plan. Rummen är målade i olika sobra kulörer och det ligger ljusa Pergogolv även här. I två av rummen finns fina elementskydd med rotting.

BADRUM

Stilrent badrum med vitt kakel i halvförband och snygg klinkers från Bricmate med golvvärme. WC, handfat med kommod, spegel med belysning, högskåp och dusch med glasdörrar. Infällda rördragningar även här.

Om området

Ösby Grind är ett mycket trivsamt och lummigt parhusområde med naturen inpå knuten samtidigt som det ligger centralt i Gustavsberg. Ett lugnt och barnvänligt område med flera fina lekplatser och stora gräsytor som lämpar sig utmärkt för fotboll, brännboll och picknick. Området gränsar till fina skogar. Här kan du plocka bär och svamp eller vandra till utflyktsmålet Skeviks grotta. Vandringsleden Värmdöleden passerar området och för den som vill ta en joggingtur finns Ösbyrundan som erbjuder 4,5 km spår. På andra sidan ängen ligger Ösby Träsk. Här kan du ta ett dopp från klipporna sommartid och åka skridskor kalla vinterdagar. Eller varför inte ta cykeln till Betsede där det finns båtbryggor och sandstrand.

Det finns gott om fritidsaktiviteter i närområdet. I Lugnet kan man utöva judo, karate och taekwondo. Gustavsbergsbadet ligger på kort promenadavstånd och strax intill ligger en äventyrslekpark. I centrum finns skatepark, parkourpark, tennishall, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. Här finns också Kulturskolan där barn och ungdomar kan prova på bild, dans, drama, keramik och musik.

I Ösby Grind finns den omtyckta förskolan Grindstugan, som är ett föräldrakooperativ. Det finns också ett flertal förskolor i närområdet. Kort promenadavstånd till Munkmoraskolan (årskurs F-3) där det finns stora lekytor och en fin konstgräsplan. För de äldre skolbarnen finns Farstavikens skola (Ekedal/Kvarnberget, årskurs F-9) och Ösbyskolan (årskurs F-9). Nyöppnade Engelska Skolan finns i Charlottendal.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer in till stan. Det finns flera busslinjer i närområdet. Buss 426 trafikerar Gustavsbergs C - Aspviks brygga (hållplats Ösby Grind). Buss 425 trafikerar Gustavsberg Lugnet - Slussen (hållplats Båtsmannen). Buss 423 trafikerar Gustavsberg Lugnet - Medborgarplatsen (hållplats Skyttevägen). Ca 10 minuters promenadavstånd till bussterminalen i Gustavsbergs centrum där flertalet busslinjer går. Det tar ca en halvtimme med buss till Slussen.

NÄRSERVICE

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. I Gustavsbergs Hamn finns bland annat vårdcentral, apotek, caféer, restauranger, gym, kultur och diverse butiker. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer.

Ekonomi

EL

38 000 kr

VA

6 800 kr

RENHÅLLNING

2 850 kr

VÄG, SAMF

9 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

56 850 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Kostnad för försäkring tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Parhus i 2 plan

BYGGNADSÅR

1990

UPPVÄRMNING

Elpanna - vattenburen värme

VENTILATION

Mekanisk med återvinning (FTX)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-16

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

111 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

177 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

17 700 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Träpanel

FÖNSTER

2+1 med invändig isolerruta

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Ösby 1:150

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage

ÖVRIGT

RENOVERINGAR
2020-2022: Ytskiktsrenovering med målning, nya Pergogolv (Nordic Oak) och furugolv (parkett från Berg & Berg) samt nya innerdörrar (i vitmålat massivt trä). Inredning av klädkammare.
2022: Nytt badrum entréplan (även nytt fönster här) och ny vattenutkastare ute (både varm- och kallvatten)
2021: Målning exteriört, nytt lås till ytterdörren (Yale Door), tomtarbete och ny entrétrappa samt reparation av takpapp vid skorsten
2020: Ny altan och pergola, totalrenovering kök, totalrenovering badrum övre plan, nytt ventilationsaggregat och ny eldragning med ny elcentral
2017: Yttertak omlagt (betongpannor, läkt och papp)

BREDBAND
Bredbandsbolaget har dragit in fiber i alla fastigheter i området. Fiberkonvertern sitter på entréplan. Bredband och TV-grundutbud ingår i samfällighetsavgiften.

ÖVRIGT
Många av husen i området är tillbyggda på olika sätt (t ex större hall, kök och vardagsrum och fler sovrum).
Larm från Verisure finns installerat.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 702 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 202 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 658 750 kr

Tomt

AREAL

400 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Lummig trädgård som välkomnar med grusade gångar och äppelträd på framsidan. Växtligheten består bla av rosa fläderbuske, paradisbuske, spireahäck, rhododendron, hallon- och björnbärsbuskar, syrener, schersmin, krikon och lavendel. Intill entrén finns en uteplats med morgon- och kvällssol och på baksidan finns en härlig altan med trall som oljats i grå ton med en vitmålad pergola med segelduk. Här finns också en platsbyggd sittbänk. En lekvänlig tomt med gungor, gräsytor för lek och spel och gulligaste lekstugan med egen altan. Baksidan vetter mot allmän äng där de mindre barnen kan åka pulka på vintern.
Grusad uppfart med plats för en bil och garage som idag nyttjas som förråd. Det finns också en mindre redskapsbod.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ösby GA:3
Ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Övrigt
Förvaltning: Ösby Grinds samfällighetsförening

Viktiga dokument & länkar

Besiktning - Okulär Elkontroll
Besiktning - Okulär VA-kontroll
Besiktning - Överlåtelsebesiktning
Energideklaration
Info - Bra att veta om budgivning
Info - Energideklaration för småhus
Info - Fast eller lös egendom
Info - Flyttstädning
Info - Klarlagt information köpare
Info - Så här mäter du bostaden
Info - Undersökningsplikt och felansvar
Info - Vem betalar fastighetsavgift
Grindstugans förskola
Munkmoraskolan
Ösby Grinds samfällighetsförening
Klarlagt
Kommande

Karta

Värmdö Gustavsberg Ösby Grind

Apelvägen 25

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg