MEDF9E51C8C9A4F4753A44E94C5F1B8C65A

Välplanerad tvåa med inglasad balkong och fria vyer

Centrala Hisingen, Göteborg

Fjällvindsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,918 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer234022001-0240
Byggår1958
Driftskostnad333 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,095,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu ges möjlighet att förvärva denna trivsamma och välplanerade tvårumslägenhet vid natursköna Ramberget. Genomgående ljus och luftig lägenhet med väl tilltaget vardagsrum där man får plats med både soffgrupp samt extra matplats om så önskas. Stor inglasad balkong som förlänger säsongen, här kan man koppla av och njuta av den härliga utsikten året runt.
Allt paketerat i en stabil Riksbyggen förening där mycket av de stora renoveringarna är gjorda. Du tar dig enkelt till både Lindholmen och centrala Göteborg, då vagnen till Nordstan tar ca 7 minuter.

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Om området

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Trevlig och välkomnande hall med garderob och plats för avhängning. I anslutning till hallen finns även en funktionell klädkammare som erbjuder gott om förvaring.
Sovrum
Till höger om hallen ligger sovrummet, ett mysigt rum i bra storlek som med enkelhet rymmer både dubbelsäng och ytterligare möblemang.
Kök
Hall och kök avgränsas av en fönstervägg med stora glaspartier vilket bidrar till att lägenheten känns extra ljus och rymlig. Härligt och funktionellt kök med fin utsikt över grönområden från fönstret. Köket som genomgående går i vitt erbjuder gott om både förvaring och arbetsytor samt matbord med plats för 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består utav kombinerad kyl och frys, spis, köksfläkt samt diskmaskin.
Badrum
Ljust helkaklat badrum i vitt med ljusbeige klinker på golvet och härlig golvvärme. Badrummet renoverades i samband med stambyte 2002-2003. Här finns dusch, wc, tvättställ, spegelskåp, handdukstork samt vädringsfönster.
Vardagsrum
Rejält vardagsrum med härligt ljusinsläpp och vacker bevarad originalparkett. Här ryms både stor soffgrupp med tillhörande TV-möblemang samt matplats för den som önskar. Bostadens placering på femte våningen och dess höga läge gör att man får en känsla av att bo insynsskyddat samtidigt som man får fri vy över området
Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen, en fantastisk balkong med härlig utsikt och gott om plats för loungemöblemang.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 12, hiss finns
Pris
SEK 2,095,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,918 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnaderna är ungefärliga och varierar beroende på avtal och förbrukning.
Andel i föreningen
0.24488 %
Andel av årsavgiften
0.24498 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 1/9/2019
Energiprestanda primärenergital
121 kWh/m² och år
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus 22
Om föreningen
Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22

Fastigheten Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7 innehas med tomträtt och bebyggdes 1958 med 356 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, samt 13 lokaler.

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). EL betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamhetslokaler:
I föreningen har man tillgång till tvättstuga, torkrum, cykelrum, snickarbod, pingisrum och bastu. Gästlägenhet (4 bäddar) finns att hyra. Det finns soprum för hushållsavfall och tidningar. Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd. Det finns tre tvättstugor i vartannat hus, i varje tvättstuga finns det två tvättmaskiner.
Organisationsform
Andelsrätt
Tv och bredband
Kabel-tv levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Kollektiv bredbandsanslutning 1000/1000 med Ownit fr.o.m. 15/1-19
Parkering
Det finns 198 st vanliga parkeringsplatser á 250 kr/mån samt 26 st p-platser på parkeringsdäck. Det finns 29 garageplatser (kallgarage) a 400 kr/mån och 53 st. termogarage i området á 500 kr/mån. Till dessa är det separat kö. Frågor angående parkering besvaras av Riksbyggen på tfn 021-40 85 00. Gratis parkering längs med Rambergsvägen. Besöksparkeringar finns i området.
Renoveringar
Fastigheten stambytt (avlopp och el) mellan 2002-2003.
Hissmotorer har bytts ut under 2008-2009.
Säkerhetsdörrar (ståldörrar), postboxar samt nya entrépartier i aluminium har installerats under 2008.
Balkongginglasningen sågs över och byttes 2013.
2018 renoverades föreningens hissar.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Övrigt:
I området finns grillplats, boulebana och lekplats. Fastighetsexpeditionen finns på Virvelvindsgatan 28 är öppen måndag till fredag 8:30-9:30. Tel: 031-23 81 25.

Informationen är från föreningen men för att få exakt och färsk information hänvisar vi till föreningens hemsida.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.

Hemsida: http://www.gbghus22.se/

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Fjällvindsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg