190
MED8377080E9B6A4B06A3EC8AE4FBC201D3

Välplanerad 2:a med fantastisk utsikt!

Såld!

Hisings Backa, Göteborg

Skogaberg 52


Såld!
Slutpris: SEK 1,800,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välplanerad tvåa i Skogaberg. Bostaden erbjuder helkaklat badrum förberett för tvättmaskin, rejäla rum och bra förvaring. Utöver detta en fantastisk fri utsikt som bör upplevas från den stora balkongen åt väster. Här bor ni lugnt och tryggt med naturen runt dörren. Smidiga kommunikationer som enkelt tar er in till centrum. För mer information vänligen kontakta Filip.

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,544 värme, vatten, kabel-tv, parkering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea63 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer234921001-0005
Byggår1954
Driftskostnad292 kr/månad

Bilder

Välkommen till Skogaberg!

Stor hall med bra förvaring

Ljust vardagsrum med balkong

Balkongen erbjuder eftermiddagssol och slående fri utsikt

Fira in sommaren här!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
63 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Välkommen till denna stora och genomgående ljusa tvåa i Skogaberg. Bostaden erbjuder helkaklat badrum förberett för tvättmaskin, rejäla rum och bra förvaring. Utöver detta en fantastisk fri utsikt som bör upplevas från den stora balkongen åt väster. Här bor ni lugnt och tryggt med naturen runt dörren. Smidiga kommunikationer som enkelt tar er in till centrum. För mer information vänligen kontakta Filip!
Hall
Hallen är väldigt rymlig med plats för avhängning till höger och ytterligare förvaring i garderob till vänster. Härifrån når du alla bostadens ljusa rum. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.
Vardagsrum
Vardagsrummet är mycket ljust tack vare stora fönsterpartier med utsikt över området. Här ryms en större soffa, tv-möblemang och matsalsmöbel om så önskas. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.
Sovrum
Sovrummet är beläget i bästa norrläge, allt för en god natts sömn. Här ryms en större säng med tillhörande möblemang och förvaringen löser du i en av de fyra garderoberna som står längs väggen. En fransk balkong finns, perfekt för den som vill få in härlig vårluft. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.
Balkong
Bostadens balkong är högt belägen i väster, med fri utsikt över området. En bit bort i fjärran kan man skåda Sankt Jörgens golfbana. Här ryms ett mindre möblemang så att man kan sitta och avnjuta solnedgången.
Kök
Bostadens kök är stilrent vitt med goda arbetsytor. Här finns kyl/frys, spis med häll och fläkt. Du får utan problem plats med ett större matbord intill fönstret. Även här hittar du en fransk balkong. Väggarna här är vita och på golvet ligger laminat.
Badrum
badrummet är helkaklat med vit kakel och ljusgrått klinker. Här finns handfat, vägghängd spegelskåp, toalett, handdukstork och badkar. Förberett för tvättmaskin om man önskar sätta in det. Ett fönster rakt fram släpper in härligt dagsljus.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,544 värme, vatten, kabel-tv, parkering
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
4.65702 %
Andel av årsavgiften
5.0882 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- Stort källarförråd

- Stor balkong i västerläge - fri sikt

- Två franska balkonger

- Parkering ingår i avgiften
Förening
Namn
Brf Vitsippan i Backa
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Backa 866:844 i Göteborgs kommun. Brf Vitsippan i Backa består utav 17 lägenheter fördelade i 3 huskroppar med 2 våningar vardera. Föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 5st 2:or, 10 st 3:or och 2st 4:or med adress Skogaberg 50-58. Bostäderna byggdes 1954 och totalrenoverades 2002 då det även blev ombildat till bostadsrätter.

Föreningens årsavgift ändrades 2017-04-01 då den höjdes med 2% (618kr/kvm/år)
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
17
Tv och bredband
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Parkering
Föreningen har 22 p-platser varav 17 tillhör en till varje lägenhet.

Buss 52 till Skogome-Backaplan-Linnéplatsen, buss 47 till Tuve-Backaplan via Backa industriområde, buss 53 Skogome-Redbergsplatsen genom Tingstadstunneln.
Renoveringar
2007 - Plattsättning gångvägar
2010 - Underhåll av husgavlar
2011 - Målning av källargolv
2012 - Slammning av husgrunder
2013 - Underhåll av soprum
2014 - Underhåll av franska balkonger
2015 - Rensning stuprör & OVK kontroll (Fläktman)
2016 - Löpande trädgårdsarbete
2017- Löpande underhåll
Planerat Underhåll
2019 - tvätta takpannorna
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och bostadrättstillägget ingår.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisings Backa Göteborg

Skogaberg 52

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg