190
MEDE3F3F6BEF3C64B9F91296EB0DCBC0F34

Markplan, gavel, insynskyddad, trädäck, inglasad balkong & öppen planlösning!

Såld!

Hisingen - Tuve, Göteborg

Brunnehagen 54


Såld!
Slutpris: SEK 2,460,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Unik insynsskyddad gaveltrea i markplan med stort inglasat uterum, stora trädäck och uteplatser som omgärdar lägenheten i tre olika väderstreck! Lägenheten kan med enkla medel omvandlas till en fyra vid behov. Här finner du stilrena klassiska materialval i en öppen, ljus planlösning med en egen förrådsbyggnad utanför. Bostaden erbjuder radhuskänsla och det bara att flytta in och trivas. Stabil Riksbyggen förening med låg belåning och lediga parkeringar för endast 125kr/månad. Missa inte denna möjlighet för den kommer troligen inte igen på många år!

Om området

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Övrigt

I området finns flera för- och grundskolor bl.a. den nybyggda Fridaskolan åk F-9 men även Gunnestorpsskolan åk F-6 och Glöstorpsskolan åk 7-9.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,168 inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea85 kvm
Lägenhetsnummer234406003-0425
Byggår1971
Driftskostnad667 kr/månad

Bilder

Markplan med inglasat uterum och uteplats runt om hela bostaden!

Hallen erbjuder gott om plats för avhängning

Superhärligt ljusinsläpp från söder

Sociala ytor

Vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsbord

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
85 kvm
Allmänt
Välkommen till denna unika, insynsskyddade gaveltrea i markplan som har flertalet uteplatser men även ett stort inglasat uterum. Här är radhuskänslan stor med odlingsmöjligheter och närheten ut från flera rum. Lägenheten disponeras idag som en trea men kan med enkla medel göras om till en välplanerad fyra vid behov.
Hall
Du kliver in i en rymlig möblerbar hall med bra plats för avhängning samt förvaringsmöbler. Golvet är belagt med lättskött klinker i grått. Väggarna är målade ljust och i taket sitter downlights. Innanför entréhallen har vi ännu en hall, till höger når vi bostadens sovrum och badrum. Till vänster når vi kök och vardagsrum.
Vardagsrum
Vardagsrummets ljus från fönsterpartierna åt syd möter dig när du kliver in i den öppna planlösningen med köket. Här finns gott om utrymme för stora bjudningar med social matlagning. Flera olika alternativ till möblering med soffhörna och matplats erbjuds här. Med enkla medel kan ett tredje sovrum skapas vid behov. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade ljust vilket är genomgående för hela bostaden. Från vardagsrummet nås en av bostadens uteplatser, denna åt syd med stenlagd yta. Runtom bostaden sitter ett avskärmande plank som skapar din egna oas än mer. Här finns goda möjligheter till odling av blommor, grönsaker eller vad som faller dig i smaken.
Kök
Bostadens kök är ljust och erbjuder bra med arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Inredningen går i vitt med rostfria handtag och arbetsbänk i rostfritt samt vit laminat. Som stänkskydd ovan köksbänkar sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen från Bosch består av ugn, glashäll, fläkt, micro, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Här finns även en praktisk köksö som utökar arbetsyta och förvaring än mer. Väggarna i köket är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Härifrån nås bostadens stora inglasade uterum med skjutdörrar som går att öppna upp. Utanför den inglasade delen har vi ett stort trädäck att njuta av kvällssolen på tills du smyger in dig i uterummet när solen gått ned. Utanför denna uteplats finns gräsyta för lek och kanske en kubbmatch?
Sovrum 1
Sovrum 1 är generöst och ligger i ett svalt norrläge med utgång till egen uteplats med morgonsol. Här ryms stor säng och ytterligare möblemang. Förvaringsutrymme finns det gott om i form av både garderobsvägg och klädkammare som även har ett fönster. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.
Uteplats
Uteplatsen som nås från det stora sovrummet erbjuder morgon/förmiddagssol perfekt att gå ut möta dagen på. Denna uteplats har även ingång från gården via en dörr bredvid entrén. Här återfinns även bostadens förråd, väldigt smidigt att ha det så nära och lättåtkomligt.
Sovrum 2
Sovrum 2 passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna är målade vita.
Badrum
Rymligt helkaklat badrum som ligger strategisk placerat i innerhallen mellan sovrummen. Här sitter vitt kakel på väggarna och på golvet ligger grå/svart klinker med underliggande golvvärme. Utrustningen här består av dusch med vikdörrar i glas, toalett, handfat samt belyst spegelskåp. Här finns också en tvättmaskin som underlättar i vardagsbestyren men givetvis finns även föreningens stora tvättstuga i intilliggande hus.

Varmt välkomna att boka in er för en visning till detta radhusliknande boende i bästa läge!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,168 inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)
Driftskostnad
SEK 8,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
VA
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.
Andel i föreningen
0.29715 %
Andel av årsavgiften
0.29273 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 11/24/2008
Energiprestanda
168 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Föreningen har genomfört stambyte och fasad/balkongrenovering de senaste åren.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
-Uteplats
Bostaden har hela 3 uteplatser belägna i olika väderstreck. Norr, söder och väster. Här finns även ett stort inglasat uterum med skjutdörrspartier åt väst.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 125 kr/mån utan el-stolpe och 250 kr/mån om el-stolpe önskas. Till parkeringsplatserna är det separat kö men lediga platser utan el finns.

-Tvättstuga
Ligger i intilliggande bostadshus.

-Förråd
Bostadens förråd är skilt från övrigas. Ligger i anslutning till entrén/ena uteplatsen.

-Övrigt
Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten som debiteras i efterhand på månadsavin. För elen finns ett förmånligt kollektivt elavtal och för varmvatten debiteras 65 kr/m³. Du betalar för din förbrukade mängd el och vatten.

Barnvagnsrum finns i anslutning till varje trappuppgång.

Cykelrum finns inom föreningen.

Bastu finns att nyttja på Brunnehagen 39.

Fritidslokal finns att hyra för tillställningar.

Läs gärna mer på föreningens hemsida http://www.tuve6.se/ och i det bifogade informationsbladet.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6
Om föreningen
Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.

Bra gemensamma tvättstugor på flera platser inom föreningen. Föreningen har en föreningslokal och bastu att boka. Till lägenheten hör ett källarförråd och cykelrum finns på flera platser.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
425
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud).
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget(FiberLan). Föreningen för diskussioner om gemensamt upphandlat avtal för TV och bredband.
Parkering
P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. P-plats utan el 175 kr/mån och med el 300 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2012/13 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 genomfördes fasadarbeten.
2017/18 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in.
Ekonomi
Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 samt 3% 1 juli 2018.
2019 kommer man den 1 juli att höja avgiften med 3%. Denna höjning är inlagd i angiven avgift.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, innehar tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisingen - Tuve Göteborg

Brunnehagen 54

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg