190
MED992FAFDE09AA4720BDBCECAD488A0CCD

Såld!

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Rundbäcksgatan 3


Såld!
Slutpris: SEK 1,750,000

Ansvarig mäklare

Nu kan vi erbjuda en etta med sovalkov i Brf Cyklisten på Kvillebäcken. Bostaden som stod färdig tidigt 2013 är ljus och fräsch och har en stor sovalkov som rymmer en dubbelsäng. Badrummet är snyggt helkaklat och rymmer även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Läget är perfekt då du på ett par minuters gångväg är vid spårvagnshållplatsen som tar dig till centrum på cirka 5 minuter. Vill du shoppa men inte åka in till centrum har du Backaplan några 100 meter bort.

Om området

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,241 inkl värme, kallvatten, Telia triple-play & BR-tillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea38.5 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer31001
Byggår2012
Driftskostnad350 kr/månad

Bilder

Välkommen till Rundbäcksgatan!

Fin innergård

En fikaplats på soliga dagar

Nära inpå rinner Kvillebäcken förbi

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Rundbäcksgatan ligger i en expansiv stadsdel där gammalt möter nytt och där er bostad ger er första parkett till allt som händer. En halvtrappa upp ligger denna etta som var inflyttad för första gången våren 2013. Väl inne i bostaden möts ni av en rymlig hall med gott om förvaring i en praktisk garderobenhet samt plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ekparkettgolv från och väggarna är målade i vitt som ger er en bra bas att spinna vidare på och inreda i vilken stil som passar er.

Vidare från hallen möts ni av köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Den öppna planlösningen ger lägenheten en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt genom de höga fönstren. Här ryms såväl soffgrupp som köksbord och gott om plats för att socialisera sig. Köket som är levererat från Myresjö har trendiga vita luckor och de gedigna rostfria vitvarorna är från Electrolux samt en nyinstallerad diskmaskin från Candy. Väggen mellan över och underskåp är tapetserad i en ljus randig tapet vilken skyddas av en praktisk glasskiva som är lätt att göra rent. Denna tapet går med ganska enkla medel att byta ut om man vill förändra kökets utseende utan stora ingrepp och kostnader. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och du riskerar inte att bli ensam i köket när soffan är så nära. Härifrån når ni den härliga franska balkongen som är extra skön under varma sommardagar.

Sovalkoven är perfekt utnyttjad storleksmässigt och rymmer en dubbelsäng med plats vid sidan utan problem. Vill man dölja sängen helt kan man sätta upp någon form av hylla eller göra som idag och dölja den med jalusier. Väljer man att ha en mindre säng här inne finns en yta som går att använda till en arbetshörna eller använda för extra förvaring. Idag står här en klädstång.

Badrummet har allt du kan önska dig, kommod och spegelskåp, toalett samt duschhörna med glasdörrar. Här finns också en egen tvättavdelning med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Golvet är prytt med grå klinker och på väggarna sitter vitt kakel.

Välkommen på visning!
Antal rum
1.5 rum
Boarea
38.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Myresjökök i vitt med en bänkskiva i brun laminat. Ovan bänkskivan sitter en ljus randig tapet vilken skyddas av en praktisk glasskiva. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Electrolux), en spis med varmluftsugn och induktionshäll (Electrolux), en integrerad mikrovågsugn(Electrolux) samt en diskmaskin (Candy, 2015). Därtill finns en dubbeldiskho samt belysning i form av en ljusramp under överskåpen.
Badrum
Grått klinker på golvet och snygga vita breda kakelplattor på väggarna. Inredningen består av en duschhörna med välvda glasväggar, toalettstol, förvaringsskåp, spegelskåp och tvättställ med kommod för förvaring. Förutom detta finns här även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med en praktisk bänkyta ovan.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 2,241 inkl värme, kallvatten, Telia triple-play & BR-tillägg
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
VA
SEK 1,200
Försäkring
SEK 1,200
Andel i föreningen
0.8973 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 3/2/2015
Energiklass
B
Energiprestanda
90 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
-Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.

-Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning med grannfastigheten, vilket innefattar innergård och garage. Förvaltning sker genom delägarförvaltning.
Förening
Namn
Brf Cyklisten
Om föreningen
Brf Cyklisten 769622-2053 förvärvade 2012 fastigheten Kvillebäcken 79:2, äger marken. Under 2013 färdigställdes föreningens flerbostadshus med tre trapphus om 6-8 våningar och underliggande källare/garage. Huset är ritat av Semrén och Månsson, byggt av Veidekke. Brf Cyklisten är byggt enligt Veidekkes klimatkoncept TellHus. Det betyder att huset släpper ut mindre än hälften så mycket koldioxid som ett hus byggt på vanligt sätt(enl. boverkets normer). I ett TellHus har väggar och fönster väldigt bra isolering vilket håller kylan ute och värmen inne. Dessutom finns en effektiv värmeåtervinning genom ett smart ventilationssystem.

Föreningen består av 75 lägenheter om 1-4 rok, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna har förråd i källaren. Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.

Föreningens byggnad omfattas av en 10-årig byggfelsförsäkring omfattande fel i husets konstruktion, material och utförande räknat från maj 2013. Följer villkoren i "Lag om byggfelsförsäkring".

Avgifter
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg via Folksam.

Individuell mätning avseende förbrukning av varmvatten. Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
75
Tv och bredband
Tv, bredband och telefoni genom Telia Triple play.

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 100/100 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias "gateway" ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig. För vidare information se www.telia.se
Parkering
Det finns 34 st garageplatser. Att hyra garageplats för bil kostar ca 1 000 kr/månad. Till garageplatserna är det kort kö (2017-11-28).

Det finns 4 st MC-platser. Att hyra garageplats för MC/moped kostar 250 kr/månad. Till garageplatserna för MC/moped är det ingen kö.

Cykelparkering

I garageplanet under Rundbäcksgatan 1 finns ett gemensamt cykelrum. Man når det via garaget eller trapphus och källargångar. Här finns det uppmarkerade cykelplatser enligt följande:

1 cykelplats/lägenhet för lägenheterna på 1 rok
2 cykelplatser/lägenhet för övriga lägenheter

I garaget finns 37 st cykelgarderober för uthyrning. Det finns två olika typer av cykelgardrober.

Alt. 1. Stående cykelgarderob, där man har ett helt skåp själv kostar 150 kr/månad.

Alt. 2. Liggande rektangulär cykelgarderob, för två cyklar, har dörrar på vardera kortsidor och en diagonalställd skiljevägg. Här hyr man sin "tårtbit" för 100 kr/månad.
Renoveringar
Inga renoveringar planerade i dagsläget.
Ekonomi
Inga avgiftshöjningar är beslutade för 2018 (2017-11-28)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,120
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Centrala Hisingen Kvillebäcken Göteborg

Rundbäcksgatan 3

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg