190
MEDBB880A6C759A4E81B8DFD77EB6A14C6A

Såld!

Porslinskvarteren, GUSTAVSBERG

Stig Lindbergs gata 17A


Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

36+8 kvm välplanerad boyta, en toppenlägenhet i populära Porslinskvarteren!

Nu ges chansen att förvärva denna härliga lägenhet med en bevarad industrikänsla och karaktär. Lägenheten erbjuder mycket rymd med otroliga 3,5 m i takhöjd samt en välplanerad lösning med loft för säng och förvaring. I lägenheten finns även möjligheten att bygga till ännu ett rum, se alternativ planlösning. Lägenheten har en stilsäker interiör med genomgående vita väggar, ekparkett samt snygga gråa och vita luckor. Den är bekvämt utrustad med alla vitvaror du kan tänkas behöva för att stormtrivas. Här bor du med gångavstånd till diverse butiker såsom livsmedel, restauranger, caféer, apotek, vårdcentral och gym etc. Nära till busshållplatsen med mycket goda kommunikationer in till stan. Föreningen har även en av Sveriges största takterrasser med en fantastisk utsikt över Farstavikens inlopp och Gustavsberg. Här erbjuds sol hela dagen och det finns även tillgång till en bokningsbar avskild del för middagar m.m.

Ett modernt, välplanerat och stilsäkert boende med karaktär i ett populärt och trivsamt område, varmt välkomna!

Om området

Gustavsberg är en unik stadsdel med ett rikt kulturarv. Här har du nära till både Stockholms city och skärgården. Området runt hamnen är vackert redan idag, med småbåtsliv och skärgårdskänsla. Här utvecklas även flera trevliga restauranger, butiker och parker. I Gustavsbergs centrum finns butiker och service, och Värmdö köpkvarter ligger på cykelavstånd. I Gustavsberg finns också Ekvallens idrottsplats, en skatepark och Gustavsbergsbadet. Det finns en gästhamn för båtburna gäster i området med bra service och uteservering. På Kattholmen har det skapats ett marint centrum med en ny gästhamn och en trevlig uteservering som har öppet under sommarhalvåret. I Gustavsberg finns även ett flertal skolor från dagis till gymnasienivå.

Läs mer om Gustavsbergs här: http://gustavsberg.nu/

Goda kommunikationer
Från Gustavsberg tar du dig in till Slussen med buss på ca 25 minuter. I Gustavsbergs centrum finns ett stort antal busslinjer. Med bil tar det dig ca 20 minuter.

Kommunikation

Goda kommunikationer
Från Gustavsberg tar du dig in till Slussen med buss på ca 25 minuter. På mornarna går även direktbussar in till T-centralen och Södermalm. Med bil tar det dig ca 20 minuter.

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Hamn där det finns vårdcentral, apotek, tandläkare, gym, kvartersbutiker m.m. Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik.

Parkering

Gratis områdesparkering med P-skiva.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,358 Inkl värme och vatten, kostnad för varmvatten tillkommer
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea36 kvm
Biarea8 kvm
LägenhetsnummerE1006
Byggår2017
Driftskostnad325 kr/månad

Bilder

Luftig och ljust vardagsrum

Plats för ordentlig soffgrupp

Trevlig lösning mellan kök och vardagsrum

Stilrent kök med plats för matbord

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
När du kliver in i lägenheten möts du av en välkomnande hall med grått snyggt klinkergolv och vita väggar. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring med två garderober. I hallen når du det fräscha och yteffektiva badrummet med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns kommod, spegel, dusch, toalett samt tvätt- och torkmaskin.

Vidare in i lägenheten kommer det stilrena köket med en vit och grå skåpinredning, vitt kakel och en mattslipad granitbänkskiva. Köket är utrustat med en integrerad diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, fläkt samt ugn och micro. Här har ytterligare förvaring skapats med en till garderob/städskåp. Från köket tar du dig upp till loftet via en snygg trappa med industriell stil. Golvet i köket är i ekparkett som sträcker sig vidare in till det härliga och stora vardagsrummet. De stora fönsterna ger mycket ljusinsläpp och det höga taket ger en fantastisk rymd. Här finns ordentligt med plats för soffgrupp och tillhörande bord samt tv-bänk. Det finns även utrymme för ytterligare ett matbord vid större sällskap. I vardagsrummet kan man enkelt få till med ett extra rum genom att sätta upp en vägg för att på så sätt göra lägenheten till en så kallad minitvåa.
Antal rum
1 rum
Boarea
36 kvm
Areakälla
Föreningens information
Uteplats
Fransk balkong
Parkering
Stort garage med tillgångs från hiss i huset. P-platser finns tillgängliga.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Entreplan
Avgift
SEK 2,358 Inkl värme och vatten, kostnad för varmvatten tillkommer
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
VA
SEK 1,900
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.2679 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen via radiatorer
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
4-glas
Övriga byggnader
Föreningen har en av Sveriges största takterrasser med en fantastisk utsikt och sol hela dagen. Där finns även en avskild bokningsbar del för middagar etc.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd tillhör lägenheten.
Förening
Namn
Brf Fabrikshuset
Om föreningen
Välkommen till Brf Fabrikshuset. Som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den nya stadsdelen Porslinskvarteren. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Trapphus och entréer med bevarad industrikänsla i form av rätt belysning, golv och trappor i betong med svetsade räcken och handledare. Resultatet blev vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett. Fabrikshuset har kompletterats med Lanterninhuset och i dag består Brf Fabrikshuset av 260 lägenheter. Alla i föreningen har tillgång till den gemensamma takterrassen med utsikt över Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik. Här har föreningen placerat utemöbler och det är tillåtet med gasolgrillning.

Ekonomi: Kostnad för hushållsel, uppvärmning av varmvatten, Kabel-TV samt hemförsäkring ingår ej i årsavgift. Varje lägenhet har individuell mätning för förbrukning av varmvatten och debiteras efter faktisk förbrukning. Reglering av den kostnaden samt el görs i efterhand upp mellan köpare och säljare.

Gemensam tvättstuga finns, 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt 1 mangel.

Föreningen tillhör GA:62 som består av körbara kommunikationsytor och trappor. Garaget delas med fler bostadsrättsföreningar. Föreningens andel är 100 platser f.n.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
260
Tv och bredband
Internet är framdraget genom fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.
Parkering
Garage finns med direkt anslutning från byggnaden med hiss. En parkeringsplats kostar ca 900 kr/mån. Separat kö kan förekomma.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 457
Övrigt
Långfristiga skulder enligt ekonomisk plan registrerad 2018-01-25 uppgår till 170.000.000 kr vilket gör ca 11.587 kr/kvm boyta.
Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr.

Karta

Porslinskvarteren GUSTAVSBERG

Stig Lindbergs gata 17A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg