190
MEDB59A03A0E4CD472395F786D16A715A27

Såld!

Gustavsbergs Hamn, Gustavsberg

Stig Lindbergs gata 21 vån 1


Såld!
Slutpris: SEK 1,850,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fabrikshuset - Porslinkvarterens flaggskepp. Tuff lägenhet på plan 1 med högt i tak, ca 3,42 m och rymlig balkong i söderläge. Bevarade industridetaljer ger lägenheten karaktär och atmosfär utöver det vanliga. Välutrustat stilsäkert kök i öppen planlösning och plats för både soffgrupp och matbord. Sovloft om ca 8 kvm. Snyggt badrum med tvättpelare. Lägenheten utstrålar ljus, rymd och bjuder på en härlig industriell känsla som man slås av redan när man kliver in i trapphuset.

Om området

Gustavsbergs Hamn är en unik stadsdel med ett rikt kulturarv. Här har du nära till både Stockholms city och skärgården. Området runt hamnen är vackert redan idag, med småbåtsliv och skärgårdskänsla - men ska utvecklas med fler restauranger, butiker, parker och utbyggd hamnpromenad. I Gustavsbergs centrum finns butiker och service, och Värmdö köpkvarter ligger på cykelavstånd. I Gustavsberg finns också Ekvallens idrottsplats, en skatepark och Gustavsbergsbadet. I hamnen finns bra service, gym och skolor. Här finns också servicebrygga och gästhamn, perfekt när du har båtburna gäster på besök. Alldeles i närheten ligger Gustavsbergs ridanläggning som har ridskola för barn och vuxna samt inackordering för privathästar.
Läs mer om Gustavsbergs här: http://gustavsberg.nu/

Goda kommunikationer
Från Gustavsberg tar du dig in till Slussen med buss på ca 25 minuter. I Gustavsbergs centrum finns ett stort antal busslinjer. Med bil tar det dig ca 20 minuter.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,827 inkl värme och vatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea25 kvm
Biarea8 kvm
Våning1 (hiss finns)
LägenhetsnummerA-1105
Byggår1930/2019
Driftskostnad100 kr/månad

Bilder

Stig lindbergs gata, vardagsrum utåt

Optimal planlösning med sovloft

Välutrustat kök

Stig lindbergs gata, vardagsrum utåt 2

7567589_1-328-24_photo_extra_a_web.jpg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Arkitektoniskt intressant inredning med synliga balkar, pelare och rör samt detaljer i svart stål. Genomgående tidlösa materialval av hög kvalitet. Interiörmässigt går färgerna i vitt, grått och svart med ekparkett som bas. Balkong och stora fönster i söderläge gör att lägenheten har ett fantastiskt ljusflöde. Hiss ger enkel access till föreningens stora takterrass som bjuder på bästa solläge och underbar utsikt över vatten, hamnområde och natur. Lägenheterna i Fabrikshuset är tysta och välisolerade och erbjuder ett unikt sjönära boende i anrik industribyggnad.

Hall med gott om plats för klädavhängning och garderobsvägg. Rymligt helkaklat badrum med golv-värme, handduks-tork, tvättmaskin och torktumlare från 2018. Välutrustat kök med grå skåpluckor, häll, ugn. mikro, diskmaskin och köksfläkt. Alla maskiner från 2018. Trapp i gråmålat stål, ett smycke i sig, leder upp till sovloftet som är ca 8 kvm. Ljust lättmöblerat vardagsrum som har plats för både soffgrupp och matbord. Högt i tak, vitmålade väggar, en del i puts, snyggt parkettgolv. Fönsterbrädor i betong, rymlig möblerbar balkong i rakt söderläge blir ett extra sällskapsrum om sommaren. Denna tuffa effektivt planerade lägenhet utstrålar ljus, rymd och bjuder på en härlig industriell känsla som man slås av redan när man kliver in i trapphuset.

På taket finns en stor gemensam terrass. I källarplan finns förråd, tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd samt garage för föreningen medlemmar.
Antal rum
1 rum
Boarea
25 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 1,827 inkl värme och vatten
Driftskostnad
SEK 1,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.2076 %
Andel av årsavgiften
0.2076 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1930/2019
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburna radiatorer
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning.
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
4-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Stor gemensam takterrass
Tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd i källarplan
Förråd som tillhör lägenheten i källaren
Parkering i garage. Eventuell kö till plats
Förening
Namn
Brf Fabrikshuset
Om föreningen
Välkommen till Brf Fabrikshuset. Som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den nya stadsdelen Porslinskvarteren. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Trapphus och entréer med bevarad industrikänsla i form av rätt belysning, golv och trappor i betong med svetsade räcken och handledare. Resultatet blev vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett. Fabrikshuset har kompletterats med Lanterninhuset och i dag består Brf Fabrikshuset av 260 lägenheter. Alla i föreningen har tillgång till den gemensamma takterrassen med utsikt över Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik. Här har föreningen placerat utemöbler och det är tillåtet med gasolgrillning.

Ekonomi: Kostnad för hushållsel, uppvärmning av varmvatten, Kabel-TV samt hemförsäkring ingår ej i årsavgift. Varje lägenhet har individuell mätning för förbrukning av varmvatten och debiteras efter faktisk förbrukning. Reglering av den kostnaden samt el görs i efterhand upp mellan köpare och säljare.

Gemensam tvättstuga finns, 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt 1 mangel.

Föreningen tillhör GA:62 som består av körbara kommunikationsytor och trappor. Garaget delas med fler bostadsrättsföreningar. Föreningens andel är 100 platser f.n.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
260
Tv och bredband
Internet är framdraget genom fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.
Parkering
Garage finns med direkt anslutning från byggnaden med hiss. En parkeringsplats kostar ca 900 kr/mån. Separat kö kan förekomma.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 457

Karta

Gustavsbergs Hamn Gustavsberg

Stig Lindbergs gata 21 vån 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg