190
MED20A03BB446004DE090D24D091344D989

Såld!

Älta, Älta

Oxelvägen 47, 4tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,110,000

Ansvarig mäklare

Ljus och trevlig 3:a med två stora balkonger i olika väderstreck. Här finns allt - kök med matplats, tvättstuga finns i lägenheten, ett badrum samt en wc samt två stycken rymliga sovrum. HSB Brf Stensö är en populär förening med god ekonomi centralt i Älta, intill Älta sjön, centrum, bussar, förskola och skola. Välkommen!

Om området

Älta är beläget i Nacka kommun och är ett mycket lugnt och trevligt, barnvänligt område med naturen alldeles inpå knuten. De boende i Älta har tillgång till en mycket vacker omgivning där det är nära till ett flertal sjöar som t ex Källtorpssjön, Strålsjön, Ältasjön och Flatenbadet och möjlighet till härliga skogspromenader. Nackareservatet gränsar mot Älta och bjuder på milslånga promenadstråk i härliga miljöer.

För mer information se gärna kommunens hemsida www.nacka.se

Kommunikation

Till Älta tar man sig lätt med bil via Tyresövägen eller Ältavägen. Restid ca 15-20 min. Även med kommunala färdmedel är det lätt att ta sig till och från Älta. Linje 401 går till Slussen (ca 25 min). Linje 801 till Gullmarsplan (15 min).

Närservice

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning. Stort utbud av affärer och restauranger finns närmast i Sickla, Nacka Forum eller Tyresö Centrum.

Övrigt

Vid Älta idrottsplats finns bl.a. fotbollsplaner och ishall.
Skolor: Älta skola årskurs F-6, Sigfridsborgsskolan årskurs F-6 och Stavsborgsskolan årskurs 4-9, samt flertalet förskolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,092 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea88 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer90
Byggår1967
Driftskostnad425 kr/månad

Bilder

Välkommen till Oxelvägen 47, 4tr

Balkong som nås från vardagsrummet

Ljust vardagsrum med utgång till en av två balkonger

Rymligt vardagsrum med plats för en större soffgrupp

Kök med gott om förvaring och bra arbetsytor

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
88 kvm
HALL
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor innanför dörren. Ytterligare förvaring finns längre in i hallen i en klädkammare samt flertalet garderober. Ljus plastmatta och målade väggar i vitt. Säkerhetsdörr.
BADRUM
Till höger innanför ytterdörren finns badrummet. Helkaklade väggar i vitt och en våtrumsmatta på golvet. Här finns wc, handfat med spegelskåp över och badkar.
WC
Wc finns till vänster i hallen vitmålade väggar och en blå våtrumsmatta på golvet. Här finns wc, och handfat med spegel över.
KLÄDKAMMARE
Från hallen nås en inredd klädkammare för utmärkt förvaring.
KÖK
Ljust kök med matplats intill fönster. Vita luckor, ljust kakel ovan en rostfri diskbänk. Bra med arbetsyta och gott om förvaring finns i detta kök. Kökets maskinella utrustning består av: kyl/frys, spis och fläkt - alla vitvaror är vita. Matplats för 4 personer intill fönster. Ljust golv och målade väggar i en pistagegrön färg.
TVÄTTSTUGA
Från köket nås en den egna tvättstugan. Här finns en tvättmaskin men med möjlighet att sätta in en tvättho och en torktumlare, om så önkas. Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Fönster som skänker bra med ljus i rummet.
SOVRUM 1
Första sovrummet ligger närmst köket och har utgång till en av bostadens två balkonger. I hallen, utanför sovrummet finns två garderober. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Plastmatta och ljusa väggar.
SOVRUM 2
Det andra sovrummet är också stort och nås från vardagsrummet. Här finns tre garderober samt plats för dubbelsäng och fler förvaringsmöbler, om så önskas. Även från detta sovrum nås samma balkong som man når från första sovrummet. Vitmålade väggar och plastmatta på golv.
BALKONG
Avlång balkong som ligger i ett högt fritt läge och nås från båda sovrummen. Här kan du njuta av solen under förmiddagen. En trall ligger på golvet och skaper en mer ombonad känsla.
VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utgång till lägenhetens andra balkong. Plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås ett linneskåp. Laminatgolv och vitmålade väggar.
BALKONG
Stor trevlig balkong med en grönskande lugn utsikt. Eftermiddags- och kvällssol. Balkongen fungerar som en förlängning av vardagsrummet under de varmare månaderna. Plats för bord med fyra stolar alternativt en loungegrupp. En trall ligger på golvet.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 5,092 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 5,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,300
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Kommentar
El: ca. 275 kr/mån
Försäkring: ca. 150 kr/mån, via Folksam
Andel i föreningen
0.3387 %
Andel av årsavgiften
0.3387 %
Byggnad
Byggnadstyp
8-våningshus
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme, solfångare för uppvärmning av tappvatten
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning
Energideklaration
Utförd. 12/14/2009
Energiprestanda
113 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD
Ett källarförråd tillhör lägenheten.
Förening
Namn
HSB Brf Stensö
Om föreningen
Föreningens hus är försedda med solfångare på taken och föreningens behov av tappvarmvatten tillgodoses under delar av året genom solenergi. I föreningen finns det modern tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, motionsrum, bastu och gästlägenhet. Miljöhus med grovsoprum i separat byggnad.

Alla avloppsstammar och dagvattenledningar renoverade med Dakki metoden under år 2003-2006 och hissarna är renoverade under 2006. Föreningen har nyligen genomfört renoveringar av balkonger samt byte av fönster.

Bredband från Bredbandsbolaget på upp till 100 Mbit/s.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms i efterskott, vilket innebär att den boende tillsammans med årsavgiften betalar för lägenhetens elförbrukning och anslutningsavgift. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningen hyr 141 garageplatser under tak. 82 garageplatser är fristående platser och 58 platser är i låsbara burar. Garageplats med bur kostar 365 kr/mån och garageplats utan bur kostar 300 kr/mån. Föreningen har också 81 bilplatser utomhus på egen plats varav 79 har motorvärmare. Hyran är 300 kr/mån.

Avstånd till allmänna kommunikationer och Älta C ca 150 meter. Med bil till Stockholm C ca 15-20 minuter. Buss till Slussen ca 25 min och till Gullmarsplan ca 15 min.

Medlemskap i HSB Stockholm krävs. För att bli medlem deponerar man 500 kr per medlem som man får tillbaka om man träder ur HSB. Årsavgiften till HSB är 150 kr årligen per familj.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (år 2013 = 445 kr) och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (år 2013 = 1112kr).

Information hämtad från föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/stenso. Mera info kan fås via Service center på HSB Stockholm på tel. 08-785 35 00.

Karta

Älta Älta

Oxelvägen 47, 4tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg