190
MED6736E89438144595A8BFE47F07CA0C68

Såld!

Akalla, Kista

Tavastehusgatan 17


Såld!
Slutpris: SEK 3,970,000

Ansvarig mäklare

- 2-plans radhus + en inredd vind
- Möjlig uthyrningsdel
- Låg avgift
- Friköpt tomt

Möjlig uthyrningsdel genom 2 ingångar. Möjligt att ändra planlösning och installera fler sovrum. 1 garageplats ingår. Möjligheterna är många!

Här bor du i populära och familjevänliga Akalladalen. Stor tomt med värme isolerat förråd och uteplats på framsidan i svalt nordost-läge samt altan på baksidan i bästa sydväst-läge.

Friköpt tomt i stabil samfällighet med låg avgift där mycket ingår!

Här bor du med historiska bondgården Akalla By i området samt trevliga promenadstråk på gröna Järvafältet. Vid Akalla By finns flertalet djur och ankdamm samt minigolf och café. Här arrangeras evenemang vid högtider och loppisar mm. Flertalet förskolor i området och 5 minuters promenadavstånd till Akalla centrum med tunnelbana, Ica, Lidl och mycket mer! Från Akalladalen når du enkelt E18 och E4 samt Barkarby handelsplats. Inom några år förlängs tunnelbanan till Barkarbystaden och Barkarby där du kan ansluta till pendeltåg och fjärrtåg i framtiden.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea114 kvm
Biarea22 kvm
Tomtarea191 kvm
Byggår1975
Driftskostnad3,484 kr/månad

Bilder

Framsida

Baksida

Framsida

Framsida

Baksida

Kontakta mig

Baksida

Vindruvor

Vindruvor

Baksida

Framsida

Baksida

Baksida

Framsida

Framsida

Sovrum 4

Badrum entréplan

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Vind

Sovrum 2

Sovrum 3

Kök

Matplats

Kök

Kök

Hall/kök

Hall

Hall

Matplats

Badrum sutterängplan

Tvättstuga

Klädkammare/förråd

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Huset är besiktat och energideklarerat. Dessa dokument finns under fliken VIKTIGA DOKUMENT. Säljaren kommer att teckna en försäkring mot Dolda-Fel.

Samfällighetsavgiften är i genomsnitt 2208 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, kabel-tv grundutbud, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler. Värme och vatten avläses 1 gång per månad och kostnaden kan variera beroende på förbrukning. Fiberkabel finns indraget in i fastigheten. Möjlighet att hyra extra garageplats finns på Torneågatan 1 i brf Akallahöjdens garage.

TOMT
Vid ingången till huset på framsidan ligger stenplattor. På framsidan finns möjlighet till plantering av mindre växtlighet i balkonglådor eller i mindre krukor. Här finns även ett värme isolerat förråd. Nordost-läge! Den fantastiska baksidan i sydväst-läge har en trädäckad altan med plats för stora utemöbler, bord, grill och inrymmer även ett par solsängar. Perfekt för varma sommardagar med lek och aktivitet i solen. Nedanför altanen gränsar gräsmattan vilket ger möjlighet till plantage av blomster och bär. Perfekt för den som älskar att vara sin egen trädgårdsmästare!

ENTRÉPLAN
Hall: Välkomnande hall med klinkergolv och vitmålade väggar samt gott om plats för avhängning och ytterligare möblemang.

Badrum: Rymligt badrum med klinkergolv, vita kaklade väggar och ett praktiskt fönster. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel samt en rymlig duschplats.

Kök: Stort och öppet kök med en rymlig matplats när familj och vänner är på besök! Gott om förvaringsutrymmen bakom vita köksluckor. Här erbjuds även generösa arbetsytor på diskbänk med kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av; Kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn samt köksfläkt.

Sovrum 1: Stort rum med plats för större säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv och tapetserade väggar. Här finner ni trappan upp till vinden.

Sovrum 2: Rofyllt sovrum med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang. Laminatgolv och målade väggar.

Sovrum 3: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv och tapetserade väggar.

VIND
Inredd vind med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang. Perfekt gästrum!

SUTTERÄNGPLAN
Hall: Här finns två platsbyggda garderober samt även gott om förvaring i förrådet under trappan.

Vardagsrum: Luftigt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med 3 fönsterpartier samt altandörr mot husets trevliga träaltan i skyddat söderläge. Parkettgolv och tapetserade väggar. Vardagsrummet går att dela till 2 sovrum för den som önskar.

Badrum: Helkaklat badrum utrustat med handfat med kommod, WC, spegel samt handukstork.

Klädkammare/Förråd: Gott om förvaring bakom flera garderober. Här går det att installera ett mindre kök för den som önskar.

Tvättstuga: Praktisk tvättstuga med tvättmaskin. Här finns en tvättho samt gott om plats för att hänga tvätt.
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
114 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
22 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme, radiatorer
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/24/2019
Energiklass
B
Energiprestanda
64 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
2-glas
Tak
Sadeltak med betongpannor
Fastighetsbeteckning
Torneå 62
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 41,813 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,149
Väg, samf
SEK 26,490
Försäkring
SEK 7,174
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8049 kr/år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,210,000
Byggnadsvärde
SEK 1,713,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 898,800
Tomt
Areal
191 kvm
Planbestämmelser
Akalla vi
Stadsplan, beslutad
Datum: 1974-01-07
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Torneå GA:1

Karta

Akalla Kista

Tavastehusgatan 17

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg