190
MEDFFD3703C431844FE8EA3B9FBD3B10215

Såld!

Kallebäck, Göteborg

Smörgatan 104


Såld!
Slutpris: SEK 3,500,000

Ansvarig mäklare

ACCEPTERAT PRIS!
Välkommen att boka in er på visning av denna moderna och otroligt ljusrika gavellägenhet på Smörgatan 104 i Kallebäck!
Lägenheten är hela 88kvm, fördelat på två stora sovrum, öppet kök och vardagsrum, stort badrum och gott om förvaring i både klädkammare och garderober.
Ett stort plus för lägenheten är även den smarta balkongen där du både kan njuta i inglasad del samt öppen del.
För mer information och bokning av visning är du välkommen att kontakta mäklaren Jenny Jurland.

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,858 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea87.6 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer2031
Byggår2008
Driftskostnad366 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd finns denna moderna och ljussköna lägenhet med öppet och fritt gavelläge.
Här bor du i en fräsch lägenhet från 2008 med genomgående kvalité i såsom köks- och badrumsinredning, parkettgolv i ek, ljusa väggar och vacker utsikt.
Lägenhetens 88 kvm disponeras enligt följande:'
'
Antal rum
3 rum
Boarea
87.6 kvm
Hall
Här välkomnas man av en ljus och rymlig hall med snyggt och praktiskt klinkergolv, diskret och sober grå färg på väggar, rymliga garderober med skjutdörrar samt bra belysning i tak. Hallens klinkergolv övergår till vacker stavparkett i ek som tröskelfritt vandrar vidare ut via passagen ut mot kök och vardagsrum.
Klädkammare
I anslutning till hallpassagen finner du även en klädkammare. Här kan man förvara mycket av det man inte vill ska ligga framme och det är gott om plats både i djup och i höjd.
Badrum
Bakom nästa dörr på höger sida finner vi badrummet. Detta badrum är rymligt och praktiskt med alla nödvändiga och moderna faciliteter. Då föreningen ej har någon tvättstuga är vardera bostadsrätt utrustat med både tvätt och torktumlare samt bra och användbar arbetsyta och överskåp.
Väggarna är beklädda med vita kakelplattor och på golvet ligger grå/svart klinker som dessutom erbjuder golvvärme för frusna fötter.
Kök
Köket är ett kvalitativt och skräddarsytt kök från Marbodahl med vita luckor, bra arbetsytor, fullt fungerande rostfria vitvaror från Bosch och infälld belysning över arbetsbänk.
Utrustningen är i väldigt bra skick och mycket välbehållen. Den maskinella utrustningen är varmluftsugn, mikro, hel kyl & frys, induktionshäll, fläkt och, samtlig utrustning är från fastighetens uppförande år 2008.
Intill köket, vid fönstret blir en given plats för det stora matbordet. Här ryms utan svårighet matplatser för 6 - 8 sittande gäster.
Väggen intill matplatsen är nymålad i en mycket sober och elegant grå nyans. Denna kulör fångas även upp längs med hallpassagen samt ena väggen vid soffmöblemanget, detta ger en behaglig enhetlighet.
Vardagsrum
Planlösningen för vardagsrummet är öppen och social då den både är i anslutning till köket och till den inglasade balkongen.
Tack vare de fria och öppna ytorna kan man med olika alternativ och kreativitet möblera för tex. en mysig tv-hörna samt större matplats för flera sällskap.
Genomgående i hela lägenheten ligger fin ekparkett och ljusa väggar och tak som utgör en enhetlig och bra bas. Då lägenheten är ligger i gavelläge erbjuds gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartier som vetter både mot öst och söder.
Sovrum 1
I en avskild och rofylld del av lägenheten finner du sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng med sängbord samt övrig inredning, tex en byrå eller skrivbord. På ena kortsidan av rummet är det dessutom gott om klädförvaring i de fyra platsbyggda garderoberna.
Fondväggen mot sänggaveln går i elegant djupblå ton. Resterande väggar är vitmålade.
Sovrum 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig inredning. Bakom dörren finns två diskreta garderober.
Balkong
Känslan av frihet infinner sig i vardagsrummet då man öppnar upp till den rymliga och trivsamma balkongen. Här är golvet klätt med grå matta, vilket ger en varmare känsla.
Balkongen har både en öppen och inglasad del, en optimal kombination för den som efterfrågar båda delarna!
Då lägenheten ligger i söderläge kan man under molnfria dagar njuta av solen från morgon och sen eftermiddag.
Den inglasade delen kan nyttjas året runt om man installerar tex infravärme, det blir som ett mysigt extrarum till lägenheten.
Övrigt
Kallebäck som område.
Nu står Kallebäck inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, kultur och närservice vid Lackarebäcksberget. Allt planeras vara klart under 2021 då Göteborg fyller 400 år.
Sammanlagt ca 2500 bostäder är planerade med byggstart vinter 2018.
förråd
Till lägenheten ingår ett förråd i källaren.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 4,858 inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 4,390 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 2,590
Andel i föreningen
1.94 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
FTX
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för ca 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni. Detta avtal kommer att uppgraderas med snabbare bredband samt större kanalutbud från och med oktober.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
* TV - TiVo Silver
* Bredband 100/10 Mbit/s ( kommer bli snabbare )
Förening
Namn
Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 1
Om föreningen
Föreningen består av 54 lägenheter och bildades år 2008 i samband med att fastigheten byggdes.
Huset är ritat av Tengbom SHL Arkitektbyrå i Göteborg och har blivit ett nytt landmärke i Göteborg.

Föreningen har garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar, till platserna är det separat kö. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1100kr samt pantsättningsavgift på 440kr betalas av köparen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar mark (yttre miljö), kallvatten, spillvatten, dagvatten, garageanläggning och utomhusparkering.

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i dagsläget.
Antal lägenheter
54
Tv och bredband
Kabel TV, internet, telefon via ComHem. Hastigheten för bredbandet kommer att ökas 2018-10-10.

Som en extra bonus för föreningarnas medlemmar brukar föreningen ha en avgiftsfri månad / år.
Parkering
Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.
Renoveringar
Väsentliga Händelser under räkneskapsåret (2016)
Seriekopplade brandvarnare på samtliga våningsplan.
Omförhandlat elavtalet med Dala-Kraft.

Planerat underhåll:
Div utvändigt målningsarbete, 2018
Rengöring av fasadskivor, 2018
Målning av balkongräcken, 2020
Fogning och målning. 2020
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Kallebäck Göteborg

Smörgatan 104

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg