190

Johanneberg, Göteborg

Kopparslagaregatan 15A

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,998 I avgiften ingår vatten och bostadsrättstillägg. Kostnad för värme och el tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea29 kvm
Biarea9 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer103
Byggår1909
Driftskostnad555 kr/månad

Ett par minuters gång från citypulsen hittar vi Johannebergs villastad som bjuder på en totalrenoverad 1:a från 2018 som är kvadratsmart med uteplats & egen entré. "Radhus"-feeling! Fräscht kök med fräscha ytskikt. Badrum med golvvärme och tvättmaskin samt i taket sitter det spotlights. Nära till pulsen och din granne är Johannebergs grönska. Belägen nära Chalmers, Göteborgs universitet och Avenyn. Måste upplevas! Varmt välkommen på visning.

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
29 kvm
Biarea
9 kvm
Areakälla
föreningens information
Kopparslagaregatan 15 A
Välkommen till denna grymma etta med praktisk planlösning och renoverat kök och badrum från 2018. Huset lägenheten finns i är placerat i ett villaområde mitt i stan med närhet till GU, Chalmers, Humanisten, Fysiken, Carlandersparken och Näckrosdammen. Gångavstånd till Avenyn och Lorensbergs sjudande kafé- och restaurangstråk.


Lägenhetens 29 kvadratmeter disponeras enligt följande:
Kök/Hall
Från den stora uteplatsen med härlig altankänsla och grillmöjligheter när du denna fräscha och yteffektiva 1:a. Hallen delar yta med köket och direkt till vänster genom ytterdörren finns plats för avhängning av ytterkläder. Idag är köket möblerat med ett praktiskt barbord som frigör golvyta och gör att rummet känns rymligt. Det fina köket med vita luckor och svart kakel ovanför den grå bänken har gott om förvaringsmöjligheter och är utrustat med spishäll (Elektro Helios), ugn (Elektro Helios), fläkt (Electrolux) och diskmaskin (Electrolux) samt kyl och frys (Electrolux).
Vardagsrum/Sovrum
Här i lägenhetens största rum får du plats med både säng, soffa och tillhörande TV-möbel. I rummet finns två stycken garderober som ger goda förvaringsmöjligheter. De två fönstren släpper in rikligt med ljus som studsar mot de vita väggarna och den ljusa ekparketten på golvet.
Badrum
Den fräscha badrum renoverades 2018 och är tidlöst inrett med modern badrumsinredning och infällda spotlights i taket. Badrummet är utrustat med dusch, WC och tvättställ med kommod. Självklart finns det egna tvättmöjligheter genom lägenhetens egna tvättmaskin och torktumlare. På väggarna sitter vitt kakel och golvet finner vi en beiget kakel.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Avgift
SEK 1,998 I avgiften ingår vatten och bostadsrättstillägg. Kostnad för värme och el tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning.
Driftskostnad
SEK 6,661 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Uppvärmning
SEK 3,600
Försäkring
SEK 1,561
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnaderna kan variera beroende på avtal och användning.
Andel i föreningen
10.24959 %
Andel av årsavgiften
10.24983 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Direkt El
Energideklaration
Utförd 10/14/2012
Energiprestanda
189 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
TV/Bredband:
I huset finns Internet och Bredband via Telia, dessa tjänster köps separat av medlemmen.

Förråd:
Till lägenheten hör ett större källarförråd.

Gemensamma anläggningar:
I föreningen finns tillgång till ett cykelförråd.

Parkering:
Föreningens förvaltar tre stycken parkeringsplatser, till dessa är det separat kö. I området finns även tillgång till gratis- och betalparkeringar.

Övrigt:
Kostnad för el och el-värme debiteras med en preliminär avgift på 300 kr per månad. Detta läses av och räknas av kvartalsvis. Grillmöjligheter.
Förening
Namn
Brf Kopparslagaren 15 i Göteborg
Om föreningen
Föreningen:
Brf Kopparslagaren 15 i Göteborg äger och förvaltar fastigheten Krokslätt 96:15 på Kopparslagaregatan 15. Fastigheten har en total bostadsyta på 283 kvadratmeter som fördelas på totalt 7 stycken lägenheter. Föreningen köpte fastigheten 2007 och äger marken vilket innebär att man inte drabbas av eventuell höjd tomträttsavgäld.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2030.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
7
Tv och bredband
Föreningen har tagit in offerter för installation av fiber till alla lägenheter och förväntar sig att genomföra detta.
I dagsläget är föreningen ansluten till kabel-TV och internet via Telia.
Parkering
Föreningen har 4 p-platser som hyrs ut för ca 500 kr/månad.
Gratis parkering gäller på Kopparslagaregatan och gatorna runt omkring.
Renoveringar
Genomfört underhåll:
2018 - föreningen har lett om regnvattnet runt husen samt rensat stuprännor.
2015 - installerades avfuktare i källaren.
2012 - Energideklaration
2008/-09 - Totalrenovering av byggnaden

Inget planerat underhåll
Ekonomi
Inga planerade förändringar (2020-12-11).
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Föreningen äger sin egna mark och påverkas därför inte av någon förhöjd tomträttsavgäld.
Övrigt
Föreningen har en gemensam trädgård på baksidan av huset med gräsmatta och utemöbler.
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med egen tvättutrustning.

Karta

Johanneberg Göteborg

Kopparslagaregatan 15A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg